Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere wint krap

Zaterdagavond 14 januari 2006 heeft de koploper van de tweede divisie, Van Zoelen Almere, een zeer krappe overwinning behaald in Rotterdam tegen BCR 2. Het werd 3-5 voor Van Zoelen Almere en daarmede waren de spelers en de meegereisde ouders maar wat blij.

Marco den Haan begon met zijn single in drie games te verliezen. Stephan Branderhorst won zijn single in drie games en trok de tussenstand daarmede recht. Monique van der Wouden pakte in haar single in twee games de winst en Yvonne Hoogland deed dat in haar single eveneens in twee games.

Zowel het mannendubbel als het vrouwendubbel was uitermate spannend. Joeri Kraaijenstein en Stephan Branderhorst hadden het uitermate moeilijk. De eerste game was voor de Rotterdammers en de tweede game leek ook naar BCR te gaan. Toch wisten de Almeerders de tweede game te winnen en dat gold ook voor de derde game. Bij de dames hetzelfde beeld. De eerste game voor de Rotterdamse ladies, de tweede game voor de fel spelende Almeerse dames. In de derde game liep het toch slecht af en won BCR. Tussenstand derhalve 2-4.

Het felbegeerde vijfde punt kwam van Monique van der Wouden en Marco den Haan. Zij wonnen in twee games. De andere mix van Yvonne Hoogland en Joerie Kraaijenstein ging naar BCR. Al met al een moeizame 3-5 overwinning maar de kans op het binnenhalen van het kampioenschap in de tweede divisie is onverminderd groot. Van Zoelen Almere is met twee punten voorsprong op Slotermeer 3 nog steeeds koploper.

Slotermeer 3 speelt vanmiddag de wedstrijd tegen de nummer drie in de poule, Conquesto. Van Zoelen Almere kan volgende week op zaterdagavond in Sportcomplex De Toekomstgroep tegen Orbiton 1 het kampioenschap binnenhalen en promotie naar de eerste divisie afdwingen. Voor het eerst in de geschiedenis van Almere heeft Almere dan een team in alle landelijke divisies, van de Eredivisie tot en met de vierde divisie.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. John op 15-01-2006 om 21:37 uur

  Klasse mensen nog 1 x winnen en de promotie is binnen.
  Roy het valt mij tegen jij zei 1-7 als ik erbij ben en dan is het 3-5 geworden.
  Hoe kan dit nu toch ?
  Volgende week als jullie thuis spelen ben ik ook voor de aanmoediging.
  Gr John.

 2. Evert "duinwijck 5" op 17-01-2006 om 15:31 uur

  Hee gasten........ Alvast gefeliciteerd met het kampioenschap!!!!!! Volgende week tegen Orbiton pakken jullie zeker 2 punten en zijn jullie dus kampioen. We drinken wel een biertje als we elkaar weer zien!!!! Succes!!!!!

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere wint krap ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)