Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint uit met 3-5 van Slotermeer

Dekker Almere heeft zaterdagmiddag 25 maart 2006 in de Amsterdamse Jan van Galenhal een benauwde maar belangrijke 3-5 overwinning behaald op Slotermeer. Naar alle waarschijnlijkheid heeft Dekker Almere nu voldoende afstand genomen van het op de laatste plaats bivakkerende Slotermeer en kan Dekker Almere het vizier nu richten op het Haagse DKC, dat precies met één punt meer, boven Dekker Almere op de ranglijst staat. Zondag 26 maart 2006 om 14.00 uur treffen beide teams elkaar in een rechtstreeks duel in Sportcomplex De Toekomstgroep, waar overigens op hetzelfde tijsdtip de wedstrijd Van Zijderveld tegen SLotermeer wordt gespeeld.

Dekker Almere ging goed uit de startblokken. Het vrouwendubbel was binnen 20 minuten een prooi voor Maartje Verheul en Claudia Saleming. Met 15-7 en 15-10 wonnen de BVA-ers van Lisa Malaihollo en Jessica Ottenhof. Bij het mannendubbel leek het aanvankelijk ook de goede kant op te gaan. De Almeerse heren, Youri Lapré en Jeroen van Moorst wonnen met 12-15 de eerste game van Dennis van Zijderveld en Ralph Starren. De tweede game lieten ze winst liggen en wonnen de Slotermeerboys met 15-13. Die hadden de smaak te pakken en wonnen verdiend ook de derde game met 15-9.
Tim Vaessen stelde in zijn partij tegen Jorit de Ruiter de Almeerse zenuwen weer eens op de proef. De eerste game was voor De Ruiter met 15-9 en ook de tweede game leek dezelfde cijfers te krijgen toen De Ruiter met 14-9 voor stond. Edoch, Vaessen herpakte zich, kwam terug tot 14-14 en won met 15-17. De derde game was voor Vaessen met 6-15. Yvonne Sie was op hetzelfde moment in een hevige strijd verwikkeld met Joyce Crouse. Sie, technisch zonder twijfel de betere, verloor toch in drie games van Crouse die (terecht) altijd tot het gaatje gaat (6-11, 11-8 en 11-6). Ilse Vaessen vocht eveneens een matadorstrijd uit tegen Lisa Malaihollo. Vaessen won goed spelend de eerste game met 7-11, verloor de tweede in de verlenging met 13-11 en de derde eveneens met 11-8. Robert Kwee had in zijn mannensingle tegen Ralph Starren ietsjes last van een koude start, maar won uiteindelijk beheerst in twee games (9-15 en 7-15). Dat betekende een tussenstand van 3-3.

In het eerste gemend dubbel traden voor Dekker Almere aan Maartje Verheul met Erik Staats tegen Jessica Ottenhof met Jorit de Ruiter. Voor Staats en Verheul het wisten hadden ze de eerste game, waarin niets lukte en ook de scheidsrechter niet op dreef was (en dat gold overigens voor meer partijen), al verloren met 15-4. In de tweede game namen de youngsters van Slotermeer brutaalweg opnieuw een voorsprong en was de tussenstand 13-9 in het voordeel van Slotermeer. Een nederlaag in deze partij voor Dekker Almere was dichtbij. Toch wonnen Staats en Verheul op miraculeuze wijze deze game met 13-15. In de derde game was het wonder van Slotermeer uitgewerkt en pakten Staats en Verheul de winst met 6-15. De tweede mix van Almere was in feite een gelegenheidsmix omdat de vaste partner van Youri Lapré, Viona Utama, ziek is. Trainer-coach Roy Calbo verving Utama door Ilse Vaessen en dat pakte bijzonder goed uit tegen Dennis van Zijderveld en Joyce Crouse. De eerste game staken de Almeerders met 7-15 snel in de zak. In de tweede game leek het dezelfde kant op te gaan maar het Slotermeer duo kwam terug, lieten de kansen op winst liggen en de zeer op dreef zijnde Lapré en Vaessen besliste de tweede game met 13-15 in hun voordeel en daarmede de partij en de wedstrijd. Het werd 3-5 voor Dekker Almere en Dekker Almere doet daarmede goede zaken.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Mostert op 25-03-2006 om 21:42 uur

    Ik had dit reeds telefonisch vernomen, maar het blijft mooi om dit te lezen.
    Team 1, van harte gefeliciteerd.
    Misschien moeten jullie vooraf aan de toeschouwers witte pilletjes voor onder de tong verstrekken, want ik heb begrepen dat sommige mensen hartproblemen hebben gehad.

  2. John op 27-03-2006 om 13:19 uur

    Klasse

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint uit met 3-5 van Slotermeer ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)