Badminton Vereniging Almere

International Badminton Academies Network

Na aandringen van enkele leden van de BVA, en bovendien is het nu hiervoor zover, geven wij hier uitleg over het International Badminton Academies Network (IBAN). Dit is een nieuw opgericht commercieel bedrijf dat zich gaat bezighouden met de combinatie van badminton spelen en school/studie/werk.

De bedoeling is dat er per week zo'n 25 uur badminton training wordt gegeven en dat er daarnaast een opleiding wordt gevolgd dan wel vervolgd of dat er part time gewerkt wordt. Spelers dienen naast het nodige talent vooral te beschikken over een tomeloze ambitie, eerzucht, volhardendheid, uithoudingsvermogen, passie en de wil om er alles uit te halen wat maar mogelijk is. Daarnaast is het prettig dat zij zich 'misschien wel hortend en stotend' verstaanbaar kunnen maken in het Duits of Engels. Inschrijving staat open voor alle badmintonners ter wereld (voorlopig maximaal 24), maar de nadruk zal nu nog liggen op Europa. Ook Nederlandse badmintonners zijn welkom.

Het is geen onderdeel van onze of een andere badminton vereniging en is ook niet gelieerd aan een van de stichtingen SSF en/of BSAO. De enige relatie die er bestaat met de BSAO, is dat de Academy uren huurt in het Sportcomplex De Toekomstgroep.

De Academy werkt met investeerders en met (in de toekomst) sponsors. Er is een zeer directe link met de Chinese badminton bond, met hun trainers staf en met enkele 'oudgedienden' zoals de heren Tong Shin Fu en Hou Jiachang. Wij maken gebruik van een Chinese trainer die vanuit China naar Nederland komt, ondersteund door zeer ervaren spelers/trainers uit Nederland. De Academy maakt gebruik van haar eigen materialen zoals palen, netten en shuttles etc.

Over dit initiatief is uitvoerig vooraf overleg gevoerd met de gemeente Almere, met Loot-scholen, Hogescholen en Universiteiten, met andere topsport opleidingen in Nederland (waaronder Omniworld Volley- en Basketbal en Almeerse honkbal), met woningbezitters en woningbeleggers. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd met een aantal coaches, met enkele verenigingen, met vertegenwoordigers van de NBB, met investeerders etcetera. Er zijn afspraken gemaakt met fysiologen, met dietistes, met artsen, met fysiotherapeuten en met sportscholen. Tevens zijn er flyers uitgedeeld en gesprekken gevoerd met tal van coaches en spelers op de Europese kampioenschappen in Den Bosch.

Mensen die hier meer over willen weten, die willen investeren, die willen sponsoren, die willen inschrijven of die gewoon nieuwsgierig zijn naar dit initiatief kunnen kontakt opnemen via een e-mail met Paul Leenders (paul.leenders@bvalmere.nl) of Roland Branderhorst (roland.branderhorst@schenker.com).

Ook dit initiatief kent de nodige 'sour and sweet'; wij hopen en verwachten dat u daarover rechtstreeks met ons wilt communiceren.

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 19-04-2006 om 17:43 uur

  International Bank Account Numbers zullen nooit meer hetzelfde zijn :)

  Krijgt dit bedrijf ook nog een eigen site met informatie?

 2. Raymond H. op 20-04-2006 om 11:25 uur

  ^^^^^^^^
  Krijn kent namelijk wel iemand die mooie websites bouwt!!!

  ;)

 3. Krijn op 20-04-2006 om 12:31 uur

  Ik bouw in ieder geval geen mooie sites, tenzij je de broncode bedoelt :7

 4. paul leenders op 20-04-2006 om 14:30 uur

  site wordt gebouwd; adres http://www.badmintontop.com/
  Voorlopig in Engels en Nederlands, vanaf de zomer ook in Chinees en andere wereldtalen.
  Kijk en IBAN was al lekker wereldwijd gecheckt op je weet wel.

 5. Rob Deriga op 25-04-2006 om 11:58 uur

  Een ambitieus maar zeker ook uniek project. Ik hoop van harte dat het jullie gaat lukken!! Gefeliciteerd dat het nu vorm heeft gekregen.

 6. Raymond H. op 22-08-2006 om 13:24 uur

  @ Paul Leenders
  Hebben 'jullie' van de I.B.A.N. nog een dame voor de BBL beschikbaar? Met het wegvallen van Mia hebben ze bij VELO een behoorlijk probleem gekregen, en zo kort voor de competitie liggen de dames niet voor het oprapen. Of denk ik nu iets te makkelijk? :D

Reageer op dit bericht (“International Badminton Academies Network ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)