Badminton Vereniging Almere

Roy Calbo stopt met de senioren en richt zich op de jeugd

Trainer-coach Roy Calbo van de Badminton Vereniging Almere heeft het bestuur medegedeeld dat hij zich voortaan nog uitsluitend wil richten op de opleiding van de jeugd van de vereniging. Zeer tot spijt van het bestuur van de vereniging, maar het bestuur zal het besluit respecteren en is blij dat Calbo voor de vereniging behouden blijft als jeugdtrainer.

Calbo is ruim 15 jaar verbonden aan de BVA en is de man die aan de wieg stond van de vele sportieve successen die door BVA behaald zijn zoals de promoties van de seniorenteams, jaren achtereen tot de eredivisie aan toe, en de vele jeugdsuccessen waaronder de Europese Jeugdkampioenschappen van Maartje Verheul en Gita Djajawasito.

De jeugdafdeling van BVA heeft de laatste jaren een onstuimige groei doorgemaakt en de technische begeleiding van ruim 250 kinderen is bepaald geen sinecure. Calbo wil zich daar nadrukkelijker mee bezig houden met in het achterhoofd het uitgangspunt dat de jeugdopleiding en de topsporters van de Stichting BadminTop, meer en voldoende talenten moeten opleveren om de komende jaren de hoogste landelijke teams te kunnen vullen met Almeerders.

Het bestuur gaat naarstig op zoek naar een opvolger van Calbo voor de training van de vijf landelijke teams van de vereniging. Dat zal niet eenvoudig zijn want toptrainers in het badminton zijn dun gezaaid.

Tot nu toe 34 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Roland Pereboom op 26-04-2006 om 00:05 uur

  Roy, een moedig besluit. Maar je volgt denk ik je hart en dat kan nooit fout zijn. Succes met de jeugd.

 2. Don en Gita op 26-04-2006 om 08:51 uur

  Lieve coach, nog steeds onze trainer. Ook al zijn we zo ver weg van elkaar ons badminton ligt nog steeds daar waar het begon. Jouw perfectie en filosofie is buitengewoon , wij hebben zoveel van jou geleerd, toen we zelf nog JEUGD waren. Verschillende titels met jou behaald, door technische bijgebrachte vaardigheden. Jouw principes hebben we deel overgenomen en proberen wij net als jou, de jeugd hier in Zwitserland een beter fundament te geven. Een betere basis, en effectiever. Wij vinden het heel erg moedig van je dat je nu nog alleen de jeugd zal trainen, en weten zeker dat in de komende jaren de door jouw gecreerde talenten aan de top zullen staan, net als jouw pupillen Maartje , Gita en Erik. Ik heb jou altijd als district trainer gehad , toen nog met Wim Fischer. En daarna als trainer bij van Zijderveld. Vervolgens mijn technische verbeterd bij BV Almere, daar waar ik begonnen was. Lieve Roy, we missen je (en natuurlijk alle die wij kennen) en willen je trots vertellen das alles wat we vanjou geleerd hebben door zullen geven aan onze pupillen. We spreken altijd over ONZE coach in ALmere wanneer we zelf training geven. Gaat jou filosofie dus ook internationaal doorbreken ;). Heel veel groetjes en liefs, Don en Gita.

 3. Raymond H. op 26-04-2006 om 09:24 uur

  De jeugd heeft de toekomst (heb ik afgelopen weekend weer ondervonden ;)).

 4. Rick en Virginia op 26-04-2006 om 20:34 uur

  Roy,
  Aan elk besluit gaat een geschiedenis aan vooraf. Een geschiedenis met hoogtepunten (die jij wel degelijk hebt mogen ervaren) en natuurlijk ook dieptepunten.
  Ondanks dat velen, inclusief wij, het bijzonder jammer vinden om jouw kennis en techniek niet meer in het senioren badminton te mogen aanschouwen, zijn wij des te blijer te mogen vernemen dat de jeugd van de badmintonclub jouw volle aandacht gaat krijgen.
  Onze dochter Tiffany heeft van jou de basis van badminton mogen leren en daar zijn wij, als ouders bijzonder trots op.
  Dat ze nog veel moet leren, dat is en blijft een feit maar we hopen dat ze in de toekomst toch nog ergens een graantje van jouw kennis mag meepikken (ondanks dat ze als senior traint en speelt). Ook onze ander dochter Tonisha hoopt jou ergens in haar toekomstige badminton jaren als trainer te mogen hebben.
  Soms wordt men tot besluiten gedwongen die ondanks de situatie niet altijd nodig worden geacht. Wij hopen dat je de juiste beslissing hebt genomen en wensen je veel succes !

 5. John op 27-04-2006 om 09:32 uur

  Beste Roy,

  Jammer dat het gaat zoals het gaat.
  Ik zal je steunen waar nodig.
  Gr John.

 6. Paul op 27-04-2006 om 20:50 uur

  Beste Roy,

  Ik hoop dat Jeroen nog heel lang mag leren van je. Je bent een supertrainer!

  Aafke en Paul

 7. michel van der heijden op 28-04-2006 om 16:28 uur

  Beste Roy
  Je was een topcoach voor het eerste team, en nu is de toekomst voor de jeugd veilig gesteld. Je blijft een topcoach!! Succes.

 8. Leonie H. op 28-04-2006 om 23:45 uur

  Graag sluit ik me aan bij de vorige 'sprekers'. Succes Roy, gericht op de toekomst die ook veelbelovend kan/zal zijn.

 9. Mariska op 10-05-2006 om 21:49 uur

  Een wisseling van trainer na zoveel jaar kan nooit geen kwaad lijkt mij. Laten we eerlijk zijn, de scherpte was er de laatste jaren wel af wat de seniorentrainingen betreft.
  Ook voor Roy biedt dit weer nieuwe kansen.
  Verstandig van het bestuur om openheid van zaken te geven, want met roddel en achterklap schiet niemand iets op.

 10. Janine Pereboom op 10-05-2006 om 23:12 uur

  Mariska, over de seniorentraining kan ik geen oordeel geven (jij schijnbaar wel) maar je opmerking geldt, wat mij betreft, in ieder geval niet voor de jeugd!! Fabian heeft enorm veel van Roy geleerd en wij vinden het héél erg jammer als hij de vereniging zou verlaten.

 11. Roland Pereboom op 10-05-2006 om 23:18 uur

  Kan nooit geen kwaad? min x min = plus
  Verstandig van het bestuur? Dat ben jij toch o.a. Mariska?

 12. Stephan op 11-05-2006 om 07:27 uur

  De hierboven staande Mariska is waarschijnlijk niet de Mariska van het bestuur.

 13. Mariska Post op 11-05-2006 om 07:54 uur

  Inderdaad Stephan, dat ben ik niet.

 14. Roland Pereboom op 11-05-2006 om 11:08 uur

  Oké, sorry voor de verwisseling. Welke Mariska is dit dan? Iemand die veel verstand heeft over het nivo van de seniorentraining? Misschien is het handig (geldt voor iedereen) om achternamen of de eerste letter hiervan ook te vermelden, zeker bij dit soort opmerkingen.

 15. Krijn op 11-05-2006 om 12:33 uur

  Roland; wat voor soort opmerkingen?

 16. Roland Pereboom op 11-05-2006 om 14:44 uur

  De opmerking: "de scherpte was er de laatste jaren wel af wat de seniorentrainingen betreft."

 17. Krijn op 11-05-2006 om 14:47 uur

  Soort opmerkingen, niet de opmerking zelf :)

 18. Leonie H. op 11-05-2006 om 14:56 uur

  hoe kan ik zoveel mogelijk mensen bereiken met deze oproep? Heeft iemand een sleutelbos gevonden waar een rode en een blauwe en een 'gewone' sleutel aanhangen? Ongeveer 1 a 2 weken geleden bij BVA verloren!?

 19. Roland Pereboom op 11-05-2006 om 15:52 uur

  Krijn, de soort waarbij iemand een oordeel geeft over iemand anders. Dit mag natuurlijk altijd, maar dan is het is het handig om te weten wie die iemand is. Er zijn meer mensen met dezelfde voornaam!

 20. puntje bij paaltje [Marco den Haan, red.] op 11-05-2006 om 16:26 uur

  Bijv. Het soort opmerking waarbij iemand blijk geeft van het hebben van een IQ vergelijkbaar met een borrelnootje.

  Want de 2 kampioensteams in de landelijke klasses dit seizoen komt uiteraard doordat de scherpte bij de trainer er vanaf is.

 21. Krijn op 11-05-2006 om 16:39 uur

  Dit soort opmerkingen Roland? :+

 22. Rob Deriga op 11-05-2006 om 16:39 uur

  Ik moet zeggen, dat ik het ook niet gepast vind om met "dat soort opmerkingen" (was voor mij wel volstrekt duidelijk wat Roland hiermede bedoelde) (redelijk) de anonimiteit in te duiken. Misschien heeft betrokkene echter zich dit niet gerealiseerd en maakt ze zich alsnog bekend.

 23. Krijn op 11-05-2006 om 16:44 uur

  Inderdaad. Anonimiteit zuigt. Houden we het een beetje gezellig Marco? ;)

  Trouwens, Rob, de vraag naar het soort opmerkingen was omdat iedereen een ander gevoel heeft bij zo'n regel. Voor de een zal het een punt van herkenning zijn. Voor de ander een nietszeggend iets, omdat die zelf niet door Roy getraind wordt (zoals bij mij). En voor weer een ander roept het associaties met borrelnootjes en quotiënten op. Was benieuwd naar wat Roland ermee bedoelde :)

 24. Rob Deriga op 12-05-2006 om 02:22 uur

  Redactie: nu jullie zelf de naam van Marko bij "puntje bij paaltje" hebben gezet, waarom vermelden jullie dan niet de achternaam van de betreffende Mariska? Gelijke monniken, gelijke kappen!? Als jullie zeggen "Er staat al een naam", dan hadden jullie ook alleen de voornaam van Marko mogen vermelden (niet dat dat veel uitmaakt, maar toch).

 25. Henk Staats op 12-05-2006 om 07:22 uur

  Wat ben je weer scherp Rob. Op jouw scherpte zitten we nu altijd te wachten.

 26. Rob Deriga op 12-05-2006 om 08:39 uur

  Dank je Henk

 27. Rinske Deriga op 12-05-2006 om 08:42 uur

  Ik heb zelf de beslissing genomen om weg te gaan. Maar zonder Roy was ik nooit zover gekomen en vind het nu ook heel jammer dat alles zo moet gebeuren!

 28. jos K. op 12-05-2006 om 08:55 uur

  tsja...dat roy weggaat is natuurlijk al stom, want dat kan nooit goed gaan met de club, maar als ricardo ook vertrekt (is mij verteld) is het natuurlijk helemaal over met de club :r

 29. puntje bij paaltje op 12-05-2006 om 12:07 uur

  ik ben uberhaupt benieuwd hoe Krijn denkt te weten dat ik Marco ben aangezien een ip-adres van een flexibele werkplek en dus niet het thuisadres nou niet echt bepaald een garantie biedt.

  Krijn, durf je daadwerkelijk te beweren dat het de laatste weken nog gezellig is?

  Anonimiteit zuigt inderdaad Krijn, het gebruik of in het midden laten van een naam en het daarbij oproepen van insinuaties is erger.
  Zo werd op basis van de reply van Mariska de betrekkelijk eenvoudige insinuatie opgewekt dat dit Mariska Post betrof. Immers zij heeft hier altijd onder alleen haar voornaam gepost.
  Daarmede ook de rede gegeven dat ik hier anoniem post, want dan kan hier iedereen mij over aanvallen. Mijn post hier is echter niet minder anoniem als eenieder ander hier. En ook dat is al in eerdere discussies meermalen aangegeven.
  Wie ik zodoende daadwerkelijk ben, doet er dus niet toe.

 30. janine pereboom op 12-05-2006 om 12:52 uur

  Ik vind dat Rob gelijk heeft met zijn opmerking gemaakt om 02.22 u. (idd behoorlijk scherp midden in de nacht). Ik word sowieso wel steeds nieuwsgieriger naar wie die Mariska is. Jammer dat ze zich nu zo stil houdt, ze heeft toch een behoorlijke discussie op gang gebracht.

 31. Cock op 12-05-2006 om 13:22 uur

  Ík heb wel pech dat mijn naam niet zoveel voorkomt. Hoe kan ik nu anoniem reageren? Ik kan natuurlijk zeggen dat Van Puffelen iets heeft gezegd, meestal is dat dan grappig (is Andre van Duin mee begonnen), maar ook onder deze naam kent iedereen mij. dus geen anonimiteit voor mij.

 32. Leonie H. op 12-05-2006 om 13:25 uur

  Het is een superspannende discussie. Wil nu de echt bedoelde Mariska zich bekend maken? Schijnt behoefte aan te zijn. Of is dit het spel: Wie ben ik? Het gaat toch om een serieus onderwerp, dat er mensen schijnen weg te gaan en ik begrijp dat het niet zo leuk is allemaal. Jammer toch? Mij komt het koud op m'n schedeldak vallen! Roy is m.i. een supertrainer waar men zuinig op zou moeten/kunnen zijn. Ze zijn nogal schaars heb ik van de voorzitter begrepen.
  Wat houdt de roddel en achterklap (Mariska Zonder achternaam) eigenlijk in? Is 'stiekem verschuilen' niet net zo vervelend?

 33. Don en Gita op 12-05-2006 om 13:36 uur

  Graag willen wij even reageren op de gebeurtenissen omrent onze coach/trainer Roy. 15 jaar in dienst, dag en nacht daar gestaan voor de junioren, ouders en spelers. Ongelovelijk om te horen dat onze coach zijn filosofie , badmintontechniek niet verder mag brengen. Heeft BVA weleens nagedacht wat de consequenties zouden zijn?? Een voorbeeld,een man met karakter en de mogelijkheden de niet getalenteerde spelers en getalenteerde spelers aan de top te brengen..zetten jullie die dan zo af?? Na 15 jaar?? Een trainer die zoveel toppers heeft geholpen ( Judith meulendijks, dicky Palyama, Dennis Lens, Brenda Beenhakker, carolien Glebbeek, Maartje Verheul en Gita Djajawasito) met zijn techniek en filosofie. Mijn hemel waar is BV Almere mee bezig??
  Wij wensen onze coach het alle beste, en weten zeker dat hij zijn filisofie en zijn badmintontechniek voort kan zetten. Voor alle die onze coach/trainer ook als trainer hebben gehad weten wat je van hem kan verwachten, ik zou zeggen...steun onze coach!!!
  Don en Gita

 34. Leonie H. op 12-05-2006 om 13:45 uur

  Zeg Cock, je kunt anders ook C.v.P. te A. doen. Redelijk anoniem.