Badminton Vereniging Almere

Jeugdspelen

De jeugdspelen komen steeds dichterbij. Het wordt dus eens tijd dat we eens wat meer bekend gaan maken over deze zes bruisende dagen.

Read the English version.

Zaterdag

Het moment is daar alle buitenlandse badmintonners komen aan bij het Fanny Blankers-Koen park. Na een lange reis kunnen ze eindelijk hun gastgezinnen ontmoeten en met hen mee naar huis gaan.

Zondag

De eerste echte dag van de jeugdspelen begint meteen met een toernooi genaamd het “Landentoernooi”. Dit toernooi heeft als doel dat iedereen elkaar leert kennen en dat iedereen met elkaar speelt. Het wordt in een competitie vorm gespeeld. Vijf teams van elk 10 deelnemers uit verschillende landen zullen strijden voor die gouden eerste plaats.

's Avonds is het tijd voor de openingsceremonie. Deze zal plaatsvinden op de AVA atletiek baan in het FBK (Fanny Blankers-Koen park). Het wordt een groots spektakel waar elk land zal worden voorgesteld. Het word een soort optocht zoals ze bij het begin van de Olympische spelen.

Na deze drukke dag mogen de badmintonners dan eindelijk weer terug naar hun gastgezin om de volgende morgen weer fris en fruitig op de baan te staan.

Maandag

Deze dag beginnen we met de start van het individuele toernooi. Dit toernooi word gespreid over de volgende dagen: maandag, woensdag en donderdag. Er zullen enkels, dubbels en mixen gespeeld worden maar deze dag draait het om de enkels. Het gaat nu echt om je individuele kwaliteiten. Laat zien wat je waard bent en of je die gouden plak echt verdient.

's Avonds kunnen de spelers zich uitleven op de dansvloer in disco “Eindelijk”, weer eens wat anders dan de hele week badminton.

Dinsdag

De rustdag. Natuurlijk gaan we deze dag niet een beetje op onze kont voor de tv zitten. Iedereen durft vast in achtbanen, want we gaan namelijk naar Walibi World! ! Lekker in het park rondhobbelen en in de achtbanen uitwaaien. En natuurlijk moeten we die Goliath ook eens uitproberen.

Woensdag

Het tweede deel van het individuele toernooi begint. Weer lekker spelen en natuurlijk veel lol maken.

's Avonds kun je naar de “Metropool” waar een culturele voorstelling zal worden gehouden. Hiervoor moet je alleen wel kaartjes ophalen. Dit kan op alle dagen voor de woensdag gedaan worden bij de organisatie. Wees wel snel want op=op.

Donderdag

Alweer de laatste dag en ook de finale dag van het individuele toernooi. Deze dag worden de laatste partijen gespeeld en uiteraard de finale partijen. 's Middags zal de prijsuitreiking zijn.

's Avonds is het alweer tijd voor de sluitingsceremonie bij de sporthal bij het Fanny Blankers Koen Park.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 30-06-2006 om 14:11 uur

  Beste Dorien,

  Een leuk stukje, Dorien, maar zet de data er nog even bij voor de volledigheid.

 2. Pieter Jan op 03-07-2006 om 15:54 uur

  ff over dat walibi gedoe, hoe word dat geregeld?
  want als wij op zo'n lekker warme dag naar walibi zijn, sta je een halve dag in de rij serieus.
  dus ik hoop dat dát dus niet gebeurt
  Greetzzz
  pieter

 3. pimmetje op 14-05-2007 om 16:15 uur

  haai :D

  ik vind batmintonnen echt heel leuk

  alleen jammer dat het bij fanny blankers koen hebben

  maar ja je kunt niet alles hebben

Reageer op dit bericht (“Jeugdspelen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)