Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere doet zichzelf verbaasd staan

Dekker Almere heeft op zondagmiddag 1 oktober 2006 zichzelf verbaasd doen staan. In Sportcomplex De Toekomstgroep zagen 148 toeschouwers Dekker Almere met 8-0 winnen van Victoria uit Hoensbroek. De spelers van Dekker Almere speelden gedreven en vochten voor ieder punt en dat resulteerde in een eclatante overwinning.

Ilse en Wendy worden in de damesdubbel gecoacht door Emmy

Ilse en Wendy worden in de damesdubbel gecoacht door Emmy

Youri Lapré en Jeroen van Moorst beten het spits af in het mannendubbel tegen Tom Loog en Lars Syben. Het was knokken voor ieder punt maar met 21-15 en 21-11 trokken de Almeerders de winst naar zich toe. Ilse Vaessen en Wendy Slaats hadden het in hun vrouwendubbel zonder meer zwaar tegen Sandra Urbach en Meta Knuth. De eerste game ging naar de bezoekers met 16-21, de tweede nog maar net naar Dekker Almere met 21-18. Er volgde een zenuwslopende derde game waarin de Almeeerse dames met 21-19 aan het langste eind trokken.

Robert Kwee was zonder meer in vorm in zijn mannensingle en speelde met zijn tegenstander Lars Sijben. Met 21-9 en 21-13 pakte Kwee de winst. Tim Vaessen keek in de eerste game van zijn mannensingle aanvankelijk aan tegen een achterstand maar boog deze om in een voorsprong om met 21-14 te finishen in de eerste game tegen Quintus Thies. De tweede game was ook voor Vaessen, zij het close met 21-19.

Yvonne Sie speelde een zeer attente partij en hield in de vrouwensingle haar tegenstandster Sandra Urbach goed onder druk. De partij was dan ook met 21-12 en 21-15 voor Sie. Ilse Vaessen trof in haar vrouwensingle Thamar Peters, een groot talent. Vaessen deed in principe hetzelfde als Sie en hield haar tegenstandster ook onder druk en dat resulteerde in een fraaie overwinning met 21-16 en 21-14.

Dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 6-0 in het voordeel van Dekker Almere, met de beide mixen nog te gaan.

Youri Lapré en Wendy Slaats stonden in hun eerste mix voor een zware opgave tegen Tom Loog en Meta Knuth, die zeer op elkaar ingespeeld zijn. Met 21-19 pakten Lapré en Slaats de eerste game. De tweede game ging met 14-21 naar Victoria dus eerde game moest de beslissing brengen.

Ondertussen hadden Van Moorst en Sie in hun mix heel goed spelend met 21-14 en 21-13 afgerekend met Quintus Thies en Thamar Peters en stond het dus 7-0 voor Dekker Almere. Zou het dan weer 8-0 worden? Terug naar de derde game van Lapré en Slaats tegen Loog en Knuth. De partij ging gelijk op maar op een gegeven moment stonden de Hoensbroekers toch voor en hadden zelfs game en matchpoint. Maar Lapré en Slaats gaven niet op, kwamen gelijk, kwamen zelfs op matchpoint en met het publiek op de banken verzilverden ze dat ook en daarmede werd de eindstand op 8-0 bepaald in het voordeel van Dekker Almere.

Na de overwinning even met z'n allen bij elkaar

Na de overwinning even met z'n allen bij elkaar

Volgende week zaterdag 7 oktober 2006 om 19.00 uur komt Smashing op bezoek in de arena van Sportcomplex De Toekomstgroep. Komt dat zien zou ik zeggen.

De foto's, gemaakt door Martin Grim, staan op de pagina van team 1.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Martin Grim op 01-10-2006 om 17:48 uur

    Voor welk team kwamen die andere twee toeschouwers dan? :P ;)

  2. Henk Staats op 01-10-2006 om 17:52 uur

    Die kwamen voor Mariska, maar die wedstrijd was gisteravond al gespeeld.

  3. Krijn op 03-10-2006 om 10:17 uur

    En ook deze foto's staan op de site; http://www.bvalmere.nl/team-1/2006-2007/fotos/01-10-2006

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere doet zichzelf verbaasd staan ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)