Badminton Vereniging Almere

Wijziging “oefeninterland” tussen China en Nederland

Het IBAN heeft een test match georganiseerd tussen de nationale Chinese Selectie onder 17 en de Nederlandse selectie onder 17 op vrijdag 20 oktober 2006. Helaas ontvingen wij gisteren bijgevoegd bericht van de NBB. De test match gaat wel door, maar nu zullen spelers van het IBAN en van de selecties van BVA de tegenstanders zijn van de Chinese Jeugd. Iedereen die top badminton wil zien is van harte welkom volgende week vrijdag 20 oktober vanaf 17:00 uur in Sportcomplex De Toekomstgroep, Bongerdstraat 6 in Almere.

“Na overleg met de Technisch Directeur van de NBB, Martijn van Dooremalen, moet ik u mededelen dat we afzien ven de “oefeninterland” Jong Oranje – Team China.
Twee redenen liggen daaraan ten grondslag. Onduidelijkheid over de tegenstander (welk team komt nu eigenlijk uit China, nationaal of provinciaal, welke leeftijd, 17 jarigen, 19 jarigen, 22 jarigen?) en het feit dat enige weken geleden reeds in overleg met Martijn van Dooremalen, afgezien is van een dergelijke ontmoeting om eerstgenoemde reden.
De NBB is altijd “in” voor ontmoetingen met goede tegenstanders, maar indien het om interlands gaat, dient er contact te zijn geweest tussen de twee betreffende nationale bonden. Ook is de NBB van mening dat er duidelijkheid moet bestaan over de tegenstander, zodat vertegenwoordigende selecties ook de “juiste” tegenstand krijgt. Van vervelende ervaringen in het verleden is geleerd. In de laatste fase van de voorbereiding op het WK Junioren door Jong Oranje wordt daarom gekozen voor de reeds geplande trainingen.”

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jos Wu op 19-10-2006 om 20:21 uur

  Dag Paul,
  Graag even duidelijk vermelden wanneer de test matches beginnen: In de hal staat 18.00 uur aangekondigd, in deze aankondiging "vanaf 17.00 uur".
  Dank.

 2. paul leenders op 20-10-2006 om 11:08 uur

  WELKOM vanaf 17:00 uur
  Test Matches beginnen om 18:00 uur

 3. Iemand op 17-03-2009 om 12:20 uur

  Waar kan ik het nationaal team van badminton van Nederland vinden !??
  ik kan het nergens vinden...
  wil iemand mij helpen?
  hoplelijkwel :*

 4. Jeannette op 17-03-2009 om 17:00 uur

  Hallo iemand,
  Kijk eens op www.badminton.nl en dan onder topbadminton.

Reageer op dit bericht (“Wijziging “oefeninterland” tussen China en Nederland ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)