Badminton Vereniging Almere

Stephan op het WJK; Afsluiting van het landentoernooi

Stephan Branderhorst verblijft momenteel in Korea, waar hij deel neemt aan het WK voor Junioren. Stephan zal ons regelmatig op de hoogte houden van zijn belevingen daar. Vandaag het derde verslag van Stephan, over de afsluiting van de landenwedstrijden en de start van het individuele toernooi.

Gisteren is het eerste deel van het Wjk afgeloten, wij zijn in dit deel, het landentoernooi, als 14e geeindigd van de 31 landen die meededen. Wij hebben hiervoor na het verlies tegen Engeland gewonnen van Turkije, en vervolgens verloren van denemarken. Deze laatste wedstrijd tegen Denemarken was om de 13e plaats.

Na onze eigen wedstrijd tegen Denemarken gingen wij op de tribune zitten om de finale te zien tussen Korea en China. Het waren echt hele mooie partijen waar ikzelf echt van genoten heb. Nadat Korea de Gemengddubbel gewonnen had won China de Damesenkel. De Herenenkel was echt een superpartij, er was veel publiek wat de Koreaanse speler hielp om een fantastische wedstrijd te spelen. Hij trok dan ook aan het langste eind waardoor China tegen een 2 - 1 achterstand opkeek. De damesdubbel ging in 2 sets naar China, hierdoor moest de herendubbel het beslissende punt brengen.
De koreaan Lee Y D speelde hierin ook mee, hij staat nu al bij de senioren op de 3e plaats van de wereldranglijst. Hij bracht dan ook het verschil in deze heren dubbel, de koreanen wonnen in 2 sets van de chinezen wat de koreanen de overwinning bezorgden. Het sterke optreden van de koreanen kwam niet alleen door deze Lee Y D maar ook door het grote publiek wat zich elk punt liet horen op de tribunes.

Vandaag begint het individuele toernooi, zelf speel ik alle drie de onderdelen. Vandaag begin ik om half 3 met de singel tegen een Tjech. Daarna om 3 uur speel ik de gemengddubbel samen met Yik man Wong tegen een deens koppel. Morgen vind de eerste ronde plaats van de dubbel waarin ik samen met Jordi Hilbink tegen een Engels koppel zal spelen.

groetjes Stephan

Reageer op dit bericht (“Stephan op het WJK; Afsluiting van het landentoernooi ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)