Badminton Vereniging Almere

Stephan op het WJK; De landenwedstrijden

Stephan Branderhorst verblijft momenteel in Korea, waar hij deel neemt aan het WK voor Junioren. Stephan zal ons regelmatig op de hoogte houden van zijn belevingen daar. Vandaag het derde verslag van Stephan, over de landenwedstrijden tegen Hong Kong China en Indonesie.

Gisteren hebben wij 2 landenwedstrijden gespeeld in de poule, deze waren tegen hong kong china en tegen Indonesie. De eerste wedstrijd tegen hong kong was om half 9 in de ochtend. In de landenwedstrijd worden er 5 partijen gespeeld. Van elk onderdeel 1 partij. Patty Stolzenbach mocht beginnen met de dames enkel Deze werd gewonnen met 21 - 14 en 21- 18.
Lester Oey kwam vervolgens de baan op voor de Heren enkel. Hij won de eerste met 21 - 18 en de tweede set met heel veel spanning 30 - 29. De dames dubbel werd gewonnen door Patty en Samantha Barning met 21- 13 en 21 - 7 hierdoor stonden wij al met drie nul voor wat betekende dat wij de wedstrijd al hadden gewonnen.
De rest van de wedstrijden werd uiteraard wel uitgespeeld. De heren dubbel van mij en Jordy Hilbink wonnen wij met met 21 - 19 in de derde set. De mix van lester en Samantha met 21 - 17 en 21 - 19 Hierdoor kwam de eindscore op 5 - 0.

Tegen indonesie werd het echter een zwaardere opgave. Wijzelf speelden in precies dezelfde opstelling. Alle wedstrijden werden in 2 sets verloren, al konden wij wel tevreden zijn, iedereen had op zijn top gespeeld.
Ikzelf samen met Jordy verloren onze dubbel met 21 - 13 en 21 - 17.

Omdat Mongolie ( het 4e land in onze poule ) niet kwam opdagen zijn wij als 2e geeindigd in onze poule. Wij spelen hierdoor de komende dagen voor plek 9 t/m 16. Vanavond om half 6 moeten wij spelen tegen de verliezer van Engeland - Singapore. Daarna zullen wij tegen andere landen spelen die 2e zijn geworden in de poule.

Reageer op dit bericht (“Stephan op het WJK; De landenwedstrijden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)