Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere wint met 6-2 van Slotermeer 2

Van Zoelen Almere, team 2, rode lantaarndrager in de eerste divisie, speelde zaterdagavond 4 november 2006 thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep tegen Slotermeer 2, dat eveneens onderaan bungelt. Bij winst op Slotermeer zou Van Zoelen Almere de laatste plaats overdoen aan Slotermeer. Een zeer belangrijke wedstrijd dus.

Joerie Kraayestein en Erik Staats speelden het mannendubbel. Het was bepaald geen eenvoudige opgave om deze mannendubbel te winnen, maar het lukte de Almeerders toch om uitgekookt spelend in twee games te winnen.
Yvonne Hoogland en Julia de Colonne wonnen de eerste game in het vrouwendubbel, verloren de tweede game maar wonnen verdiend de derde game. Van Zoelen ging dus goed uit de startblokken.
Aangezien Stephan Branderhorst in Zuid Korea deelneemt aan de wereldkampioenschappen voor junioren, viel Pieter van Gils in. Pieter verloor weliswaar in drie games, maar speelde toch een prima mannensingle. Joerie Kraaijestein speelde zijn mannensingle zoals we dat van hem gewend zijn, vol passie en tot het gaatje. Dacht zijn tegenstander wellicht, na verlies in de eerste game, ik trek het wel recht in de tweede en derde game, zo werkt dat niet bij Kraaij. Aanvankelijk keek Kraaij tegen een achterstand in de tweede game, maar vol op de turbo was de tweede game uiteindelijk ook voor Kraaijestein.
Yvonne Hoogland verloor de eerste game in haar vrouwensingle. Hoogland knokte zich in de tweede game naar winst en al vechtend won zij ook de derde game.
Julia de Colonne won de eerste game nipt in haar vrouwensingle, maar moest jammer genoeg de tweede en derde game aan haar tegenstandster laten. Dat betekende een tussenstand van 4-2 in het voordeel van Van Zoelen Almere met de mixen nog te gaan.
Erik Staats en Emmy Vlaar verloren de eerste game in het gemengd dubbel ruim. De tweede game was, slim gespeeld, voor Staats en Vlaar en dat zette het duo ook door in de derde game en dat leverde de winst op in de partij en de wedstrijd!
De tweede mix gaf met De Colonne en Kraaijestein weer het nodige spektakel te zien. Het Slotermeerse duo stond met 18-13 voor en toch presteerden De Colonne en Kraaijestein het om deze game nog met 24-22 te winnen. In de tweede game haalden de Almeerders hetzelfde kunststukje uit. Toen was de achterstand 18-16 en weer werd en gewonnen door C & K. Per saldo een broodnodige 6-2 winst voor Van Zoelen Almere.
De 50 toeschouwers hebben zich in ieder geval niet verveeld en dat zal ongetwijfeld blijken uit de mooie foto's, gemaakt door Martin Grim.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Krijn op 10-11-2006 om 13:25 uur

    De foto's: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2006-2007/team-2-04-11-2006

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere wint met 6-2 van Slotermeer 2 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)