Badminton Vereniging Almere

Databalk Almere 3 wint van Amor

Databalk Almere 3 heeft zaterdagavond in eigen huis het eerste team van Amor verslagen met 5-3. Hiermee zijn 2 belangrijk punten gepakt, en de toon gezet voor de 2e helft.

Joeri Kraaijestein was weer opgeroepen als coach, en heeft zeker zijn dienst bewezen.
Pieter van Gils en Raymond Bonsee traden aan in de mannenenkels, en wonnen deze beiden in 2 sets. Monique Slaman en Asmara Kalter hadden het lastiger in hun enkels; beiden hadden een 3e set nodig. Monique verloor deze, maar Asmara wist de partij in een ware badminton triller wel naar haar hand te zetten. Na een wedstrijdpunt tegen in de verlenging, wist ze met stalen zenuwen de set toch nog met 24-22 naar zich toe te trekken. Een klasse prestatie!

Zo werd met een tussenstand van 3-1 aan de dubbels begonnen. Het mannendubbel van Randy Brom en Raymond Bonsee ging in 2 sets naar Amor. De dames speelden een wereldpartij. Met 21-15 en 21-10 ging de partij overtuigend naar Asmara en Monique.

Het winnende punt moest echter uit een van mixen gaan komen. Bij Pieter en Monique wilde het helaas niet zo vlotten. De partij ging in 3 sets naar Amor. Asmara en Randy verloren de eerste set, maar hervonden zich in de tweede. De derde set ging gelijk op, maar het Almeerse duo liet zich niet van de wijs brengen, en pakte de set met 21-18.
Hiermee nam het team revanche op de eerste wedstrijd tegen Amor, welke met 6-2 in Groningen werd verloren. Volgende week wacht de wedstrijd tegen ELO United, die momenteel onderaan de ranking staat. Coach Joeri gaat weer mee, en wordt de wedstrijd met vertrouwen tegemoet gezien.

Reageer op dit bericht (“Databalk Almere 3 wint van Amor ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)