Badminton Vereniging Almere

Waddinxveens wonder voor Dekker Almere

Dekker Almere heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen Invictus uit Waddinxveen met 2-6 gewonnen en dat mag een prima prestatie worden genoemd want alle voortekenen wezen er op dat het voor Dekker Almere een uitermate zware wedstrijd zou worden.

Dekker Almere heeft sinds het opstappen van een van de dames in feite maar twee dames beschikbaar voor team 1, te weten Yvonne Sie en Ilse Vaessen. Aangezien Vaessen geblesseerd is, was het maar de vraag welke partijen zij zou kunnen spelen. Derhalve werden Yvonne Hoogland en Emmy Vlaar, beiden van Van Zoelen Almere, team 2, aan Dekker Almere toegevoegd. Verder was Jeroen van Moorst in feite te ziek om te spelen, en aangezien Erik Staats twee uur voor de wedstrijd voor zaken naar Kopenhagen vloog, was ook hij niet beschikbaar. Vrouwe Fortuna leek Dekker Almere dus niet goed gezind. Maar, zie daar, in Waddinxveen voltrok zich een wonder voor Dekker Almere. Debutant in de Big Boss Liga Yvonne Hoogland won met Yvonne Sie haar vrouwendubbel en ook nog eens haar single en Emmy Vlaar won samen met Youri Lapré de mix. En ook de zieke Jeroen van Moorst won op wilskracht zijn partijen!

Jeroen van Moorst en Youri Lapré openden de wedstrijd met hun mannendubbelpartij tegen Dennis Steenland en Bouke van Bergenbravenboer. De Almeerders waren er op gebrand om te winnen. Dat leek aanvankelijk met de winst in de eerste game met 10-21 te lukken, maar de tweede game kwamen de Waddinxveners terug met 21-15. Nipt wonnen Van Moorst en Lapré de derde game met 19-21, maar het eerste punt was binnen.

Yvonne Hoogland en Yvonne Sie maakten er in hun vrouwendubbelpartij tegen Marlous van Heteren en Pamela Pupin een thriller van. Daar kan geen KRO-detective tegen op. De eerste game was met 12-21 duidelijk voor de beide Yvonnes, maar de tweede game ging met 27-25 naar Invictus. In de derde game was het bijna net zo spannend als in de tweede game, maar met 23-25 pakte Dekker Almere de winst.

In de mannensingle deklasseerde Robert Kwee Marcel Hazebroek in de eerste game met 4-21. Maar Hazebroek kwam terug in de tweede game met 21-17, waarna Kwee orde op zaken stelde in de derde game met 14-21.

Ilse Vaessen, geblesseerd gaf in de eerste game tegen Pamela Pupin haar damessinglepartij op en Pupin won derhalve met 21-5 en 21-0.

Tim Vaessen kon het in zijn mannensingle niet winnen van Van Bergenbravenboer en ging ten onder met 21-19 en 21-15.

Yvonne Hoogland was er klaar voor in haar single tegen Dana Kuil. Debutante Hoogland won de eerste game met 19-21 en de tweede met 12-21, hetgeen een prima debuut genoemd mag worden!

Youri Lapré en Emmy Vlaar wilden ook beslist hun mix winnen en dat deden zij ook. Met 19-21 en 17-21 pakten zij Marloes van Heteren en Marcel Hazebroek. Jeroen van Moorst en Yvonne Sie streden hun mix tegen Dana Kuil en Dennis Steenland. Van Moorst, bepaald niet okselfris, en Sie wonnen de eerste game met 17-21, de tweede werd verloren met 21-11 maar in de derde game stonden ze er weer met 14-21 en daarmede werd de eindstand in deze wedstrijd bepaald op 2-6 voor Dekker Almere. Een prima resultaat voor het gehavende Dekker Almere.

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 17-12-2006 om 22:34 uur

  Het blijft een geweldige prestatie. Van welke kant je het ook bekijkt. Gefeliciteerd. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.

 2. Paul op 18-12-2006 om 16:34 uur

  Van harte gefeliciteerd met de overwinning. Wij moesten zelf spelen en keken na de westrijd, onder het genot van een heerlijk bierjte, recht op de winkel van Henk Mostert kaas & wijnen.

  @Aisha: Welke dame is opgestapt? Bij een vorige melding stond er dat Wendy S. niet was gekomen omdat ze het niet eens was met de opstelling.

 3. Henk Staats op 18-12-2006 om 18:28 uur

  Mijn complimenten voor de spelers en de begeleiders.

 4. Aisha op 18-12-2006 om 21:07 uur

  @ Paul, Ja Wendy is inderdaad de dame die is opgestapt.

Reageer op dit bericht (“Waddinxveens wonder voor Dekker Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)