Badminton Vereniging Almere

Team 17 blijft volgen

Theoretisch is er door het onverwachte gelijke spel van De Stolp tegen Matchpoint nog een minieme kans dat team 17 kampioen wordt. De Stolp moet de laatste wedstrijd dan wel verliezen. Dat zou voor de veredelde recreanten van dit team aangevuld met twee oud-competiespelers een fantastisch resultaat zijn.

Van tevoren was bekend dat tegenstander Amsterdam 6 een lastige tegenstander zou zijn. In de uitwedstrijd werd het nog 4-4. Het Almeerse team komt echter steeds beter in vorm en demonstreerde dit gisteren ook weer getuige de 6-2 overwinning.

In de herensingle won Hans Oudijk na een verlenging in de tweede game van Hans Teunissen en Chris Elward walste soepel spelend over Peter Roelofs heen. Patricia Michaël leverde een puike prestatie door ondanks dat ze ’s nachts had gewerkt en zich niet lekker voelde, een slopende partij tegen Joke Raak winnend af te sluiten. Cindy Voskuijl wist niet te winnen maar maakte veel indruk door na een 4-14 achterstand de eerste game op een haar na te verliezen. Ook in de tweede game raakte ze weer ver achterop en begon aan een inhaalrace, maar ze slaagde er niet in om Len Rutten nog in te halen.

Spektakel bracht de herendubbel. Het altijd zo vaste koppel Dasvie Soemantri en Chris Elward werd in de eerste game onaangenaam verrast door het goed ingespeelde koppel Teunissen/ Roelofs van Amsterdam. Ook in de tweede game leek het verkeerd te gaan; Soemantri en Elward stonden in no time met 8-1 achter. Ze keken elkaar eens aan, spraken elkaar eens vermanend toe en kwamen terug tot 8-9 waarna zich een bloedstollend gevecht ontspon waarin de Almeerders uiteindelijk in de derde game na vier matchpoints met 28-26 triomfeerden.

Met het winnen van de damesdubbel zou de wedstrijdwinst veilig zijn. Een bijzonder gemotiveerde Sylvia Smeekes ging vol de strijd aan en een zich over haar vermoeidheid heen zettende Patricia Michaël zorgden voor een boeiend schouwspel waarin beide dames het beste van hun kunnen lieten zien. Groot was dan ook de vreugde toen het laatste punt na drie inspannende games tegen Raak en Rutten aan de kant van Almere viel.

Het lukte Smeekes niet om samen met Soemantri ook het gemengddubbel naar haar hand te zetten. Teunissen en Rutten konden vrijuit aanvallen en de Almeerders hadden niet het juiste antwoord in huis om daar tegenin te gaan. De tweede gemengddubbel bracht wel een positief resultaat. Voskuijl opereerde sterk aan het net met scherpe dropshots en creëerde daardoor mogelijkheden voor Oudijk om met smashes punten te scoren. In twee straight games werden Roelofs en Raak opgerold.

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Cindy Voskuijl op 22-01-2007 om 16:28 uur

  Ik neem aan dat dat fantastische resultaat slaat op het mogelijke kampioenschap en niet op een verloren wedstrijd van de Stolp ;)!

  Mooi verslag van wederom een mooie wedstrijddag! Volgende week de laatste, jammer...

 2. Hans Oudijk op 22-01-2007 om 16:38 uur

  Scherp opgemerkt hoor Cindy. Ik laat nu nog even in het midden wat "fantastisch zou zijn".... ]:)

 3. George op 22-01-2007 om 19:16 uur

  Volgend seizoen gaan de meiden alles winnen... wedden???

 4. David (BV De Stolp) op 22-01-2007 om 19:55 uur

  Leuke verslagen van team 17! Ook in Alkmaar/Koedijk worden ze gelezen.
  Kijk ook eens op http://www.destolpkoedijk.nl/ voor de enige bondsvereniging van de gemeente Alkmaar (waar Koedijk toe behoort). Wij kunnen altijd nieuwe (competitie)spelers gebruiken! ;)

 5. Krijn op 24-01-2007 om 13:37 uur

  David; potentiële leden worden na een bezoek op jullie website meteen verblind joh ;) Maar gelukkig hebben jullie wel het http://www.xallax.nl/ keurmerk met 4 sterren :O

 6. David op 24-01-2007 om 18:22 uur

  Sorry Krijn, ik heb de website niet gemaakt. Was dat wel zo, dan leek hij zeker meer op deze. Misschien wel de mooiste clubsite van Nederland; maar dat mag ook wel bij een club als BV Almere. ;)

  Vakwerk, en ga vooral zo door! :)

 7. Krijn op 24-01-2007 om 18:35 uur

  stopt veer ergens

Reageer op dit bericht (“Team 17 blijft volgen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)