Badminton Vereniging Almere

Kleine afvaardiging BV Almere aan MSV Zeemacht Junior Master 2007

Onder een strak blauwe hemel en een heldere zon was Den Helder het afgelopen weekend de (winderige) locatie waar het MSV Zeemacht Junior Master toernooi werd gehouden. Helaas bleef de inbreng van onze vereniging beperkt tot twee kinderen, Jeroen Tiebout en Amy van Stenus.

Aan dit van oudsher druk en zeer sterk bezette toernooi nam ook deze editie weer de (bijna) complete top van de Nederlandse badmintonjeugd deel. Onder het deelnemersveld waren afvaardigingen van JTC- en TTC-selecties uit regio Noord-Oost, Amersfoort, van Zijderveld, Den Haag en Geldrop. De RTC Almere deelname bestond uit Jeroen Tiebout en Amy van Stenus (BV Almere), Tara Timmer (’t Vennewater), Manon Sibbald (BC Zeewally) en Natalya van der Laan (Swish).

Jeroen Tiebout werd sinds vorige week geplaagd door een zware griep die hem er uiteindelijk ook toe heeft gebracht zich af te melden voor zijn singlepartijen op de eerste dag. Om vijf uur ’s middags verscheen hij toch ietwat bleekjes om zeer plichtsgetrouw zijn eerste mixpartij af te werken met Amy. Helaas troffen ze meteen een sterk koppel uit regio Noord-Oost en daarmee waren beide meteen uitgeschakeld. Amy had toen haar poule-wedstrijden in de single U13 al achter de rug. Door onder andere een knappe overwinning op de als 4e geplaatste Laura Vendrik, slaagde zij erin om de halve finale te bereiken. Hier kwam zij de als 1e geplaatste en uiteindelijke winnares, Alida Chen (van Zijderveld) tegen. De eerste set werd met overmacht door Alida gewonnen (10-21) maar in de tweede kwam Amy door rustig en geconcentreerd te spelen zowaar op een voorsprong van zeven punten en was de setwinst ineens een reële mogelijkheid. Geschrokken van deze voorsprong en door het rustige en bekeken spel van Alida wist Amy helaas deze voorsprong niet vast te houden en ging de set en daarmee de wedstrijd uiteindelijk met 17-21 verloren.

Onder 11 heeft Natalya van der Laan een zeer sterk toernooi gespeeld door in de single de finale te bereiken. In de halve finale werd een zwaar bevochten overwinning behaald op Tamara van de Hoeve. Uiteindelijk werd de finale verloren van Susanne, het ‘grote’ zusje van Tamara. Ook in de dubbelfinale stuitte Natalya met haar partner Laura Kooijman weer op Susanne. En ook dit keer trok Susanne met haar zusje Tamara aan het langste eind. Een complete Swish finale dus wat maar weer eens aantoont dat Swish goed bezig is met zijn jeugdopleiding! Daarvan getuige ook de knappe toernooizege van Tess van den Bos en Sjoerd Kool in de GDU13.

Tara Timmer wist in de halve finale met Tess van den Bos (Swish) te winnen van RTC Almere lid Manon Sibbald en haar partner Michelle Middelburg. Na drie zeer spannende sets en een zeer omstreden laatste punt kwamen Tara en Tess uiteindelijk als winnaars uit de strijd en mochten zij het in de finale opnemen tegen Brigitte Bulter en Myke Halkema. Deze meiden waren echter te sterk voor Tara en Tess en dus mochten zij uiteindelijk zeer verdiend de tweede prijs in ontvangst nemen.

Voor alle uitslagen en uiteindelijke winnaars verwijs ik u graag naar www.toernooi.nl.

De volgende Junior Master zal zijn op 24-25 februari te Amersfoort. De BV Almere deelname aan dit toernooi zal dan een stuk groter zijn aangezien het een verplicht toernooi is voor Top Junior Groep A, B en C en de RTC selectie. Tot dan!

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. liesbeth deriga op 05-02-2007 om 15:42 uur

  Hoi Amy,

  Je hebt fantastisch staan te spelen. Je bent echt enorm vooruit gegaan.
  Ga zo door

 2. amy op 05-02-2007 om 17:14 uur

  bedankt Liesbeth :D

 3. Rinske op 06-02-2007 om 19:44 uur

  Amy.. Goedd gespeeld. Zoals me moeder al zei en ik ook het hele weekend. Je bent echt vooruit gegaan menn! ! Je wordd echt goed =).
  Zie je snel weer. Heb beloofd dat k kkeer kom kijken bij je =).
  Kusjeee Rinskee (L)

Reageer op dit bericht (“Kleine afvaardiging BV Almere aan MSV Zeemacht Junior Master 2007 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)