Badminton Vereniging Almere

Een sportief en gezellig Paasweekend in het Limburgse Tegelen!

Het afgelopen Paasweekeind heeft een deel van de RTC selectie deelgenomen aan het Gulick Toernooi dat jaarlijks wordt georganiseerd door BC Olympia 56. Dit toernooi maakt deel uit van het Junior Master Circuit en kent van oudsher een zeer sterke bezetting. De RTC afvaardiging bestond dit keer uit Jayme van Elten (Bavio), Natalya van der Laan (BV Swish), Manon Sibbald (BC Zeewally) en Quinty Honing, Jeroen Tiebout en Amy van Stenus van BV Almere. Dat het niet alleen een gezellig maar vooral ook succesvol weekend zou worden had misschien niemand van te voren durven te verwachten…

De meeste kinderen vertrokken op zaterdag voor dag en dauw al voor de lange reis naar Tegelen, een enkele andere was de vrijdag ervoor al vertrokken. Iedereen maakte er in ieder geval een sportief en vooral gezellig weekeind van en omdat de kans groot was dat er ook op de zondag gespeeld moest worden, bleef iedereen slapen bij familie of op een camping in de buurt. Aangezien op de eerste speeldag de meeste kinderen hun eerste partij al om 09:00 uur moesten afwerken ging de wekker al rond 06:00 ’s ochtends! Het tekort aan slaap werd zo goed en kwaad als mogelijk gedurende de twee uur durende autoreis ingehaald.

Het is bekend dat het zuiden van Nederland zeer sterke spelers en speelsters kent en dat was ook op dit toernooi weer te zien. De JTC en TTC selecties van Top Badminton Zuid Nederland was weer zeer sterk vertegenwoordigd. Onze kinderen hadden het met name in de categorie U13 dan ook zeer zwaar. Manon Sibbald mocht het o.a.proberen tegen de als eerste geplaatste Macey Hansen en moest ondanks een sterke eerste set toch de overwinning aan Macey laten (20-22/11-21). De overige twee poulewedstijden wist Manon wel in winst om te zetten. Ook Amy van Stenus had het niet getroffen met haar loting. Van de als tweede geplaatste Denise Hall werd nog verloren maar de twee overige poule wedstrijden wist Amy wel knap in winst om te zetten. Ook Jayme en Jeroen wisten ondanks sterk spel hun poule niet door te komen: in Jayme’s poule ging Russel Muns (de latere winnaar) en in Jeroen’s poule Brandon Bessem (de latere nummer drie) door.

In de categorie onder 11 leverden Natalya van der Laan en vooral Quinty Honing puike prestaties door hun poules door te komen. Helaas kwamen beide dames elkaar al in de halve finales tegen. In een spannende drie-setter wist Quinty uiteindelijk haar dubbelpartner en vriendinnetje te verslaan waarna zij het in de finale mocht opnemen tegen Kristy Blom. Wederom had Quinty een drie-setter nodig om de eerste plaats op te eisen. Natalya werd uiteindelijk derde in de VE U11. Daarmee was het verhaal echter nog niet af!. In de dames dubbel mochten beide dames de finale spelen tegen de (tweeling)zusjes Amy en Kirsty Blom. Door sterk en vooral slim spel wisten Natalya en Quinty de beide zusje te verslaan en zo de eerste plaats veilig te stellen. En nog waren we daarmee niet uitgespeeld. Natalya had voor de GD U13 een wanted opgegeven en wist het met haar gelegenheidspartner zowaar tot de halve finale te brengen. Ook Quinty had een wanted opgegeven en met de kleine maar dappere Erik Evers aan haar zijde (hij was wel twee koppen kleiner dan Quinty!), werd voor de derde keer de finale bereikt en jawel, ook dit keer wist Quinty de winst binnen te slepen! Een zeer goede prestatie van Quinty Honing in haar laatste seizoen onder 11. Ook de andere RTC kinderen kunnen terugzien op een zeer geslaagd toernooi dat zoals gezegd zeer sterk bezet was en waar eigenlijk alleen werd verloren van geplaatste spe(e)l(st)ers.

Tot slot wensen wij Coralien van der Laan, de moeder en grootste fan van Natalya, veel sterkte toe in het ziekenhuis waarin zij vorige week werd opgenomen. Hierdoor kon zij helaas geen getuige zijn van Natalya’s goede prestaties.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 12-04-2007 om 23:06 uur

  Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd. Op naar onze eigen Junior Master.

 2. Coralien op 14-04-2007 om 07:44 uur

  Otto, nogmaals dank voor de goede zorgen voor Natalya en voor het leuke verslag van het toernooi.
  Ik ben gisteren eindelijk weer thuis gekomen en bedank via deze weg alvast voor de lieve reacties van jullie allemaal (rtc + bva). Veel plezier alvast vandaag, ik hoop dat ik het life via internet kan volgen en heel mss kan ik morgen even komen kijken.

 3. Krijn op 23-04-2007 om 11:50 uur

  (Foto's toegevoegd)

Reageer op dit bericht (“Een sportief en gezellig Paasweekend in het Limburgse Tegelen! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)