Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Er zijn van die momenten, dat je als voorzitter enorm trots bent op dat wat je als bestuur realiseert voor de vereniging of als een team of lid een meer dan normale sportieve prestatie levert. Wel een meer dan normale prestatie werd er op zaterdag 28 en zondag 29 april 2007 geleverd door Stephan Branderhorst. Tijdens het prestigieuze 6-Nations toernooi, dat dit jaar in Nederland werd gehouden en om precies te zijn op Papendal, werd Stephan met glans eerste in het mannenenkel onder de 17 jaar. Een werkelijk unieke prestatie; nog nimmer had een Nederlander in het mannenenkel de eerste prijs gepakt onder de 17 jaar. En Stephan was ook de enige niet-Deen, die eerste werd in een onderdeel! Als ik mij al trots voel als eenvoudig voorzitter, hoe moeten zijn ouders zich dan niet voelen, wetende dat je nazaat zojuist officieus Europees Kampioen is geworden. Dat wordt voor Stephan een aparte plek in onze Wall of fame, dat kan ik U wel vertellen.

Op 14 en 15 april 2007 werd het Trofea Junior Mastertoernooi georganiseerd door onze toernooicommissie. Met 180 deelnemers was het toernooi in feite overboekt maar dankzij het alert managen van het toernooi door de toernooicommissie, was de uitlooptijd op zaterdag beperkt. Het toernooi was een groot succes qua organisatie en het vertoonde spel, waarbij opviel dat de Vlamingen het bijzonder goed deden en vele eerste en tweede plekken haalden. De Almeerders kwamen er bekaaid van af, maar van onze technische staf begrijp ik dat dit volgend jaar anders zal zijn. Volgend seizoen doen er wellicht ook spelers uit het Duitse Rendsburg mee. Rendsburg is een partnerstad van Almere en ene Axel Lesche uit Rendsburg is tijdens het toernooi bij de vereniging op bezoek geweest. Hij wilde graag weten hoe onze vereniging reilt en zeilt en hoe wij de realisatie van het sportcomplex ooit voor elkaar hebben gekregen. Wij hebben Axel veel geïnformeerd over onze vereniging en daarnaast hebben we ook nog iets vakantieachtigs met hem gedaan. Zo is Henk Smit met hem naar het nieuwe stadshart van Almere geweest en hebben zij samen het Velo-toernooi bezocht, ben ik met hem naar Urk geweest en is Mariska Post met hem naar Ajax geweest, dat toen nog kampioen kon worden… Aangezien Axel ook nog even naar Amsterdam wilde om de architectuur van de Amsterdamse School te bekijken, heb ik dat ook nog met hem gedaan, waarbij mij wel opviel dat Axel met het stralende weer ook veel aandacht had voor de ‘architectuur’ van de Hollandse mädel. Axel beloofde volgend jaar met een Duitse afvaardiging te komen naar ons jeugdtoernooi en dan wordt het toernooi echt internationaal.

Jan Jaap de Groot van Sportservice heeft zijn onderzoeksrapport op 10 april 2007 besproken in een extra bestuursvergadering. Het is een positief rapport met een zevental aanbevelingen, die door het bestuur binnen een termijn van twee jaar zullen worden opgevolgd. In de nieuwsbrief, die medio mei 2007 zal verschijnen en bij alle leden op de deurmat zal vallen, worden de conclusies en aanbevelingen stuk voor stuk genoemd.

Verder zijn Lida en ik in afwachting van de geboorte van ons vierde kleinkind. Dat kan één dezer dagen gebeuren. Ik hoop op een stamhouder, maar ik moet nog enig geduld betrachten want de kleine snaak laat op zich wachten. Ons eerste kleinkind, Daan Wilting, traint inmiddels op zaterdagochtend mee bij onze jongste badmintonjeugd. Hij vindt dat hij het al aardig kan, want tegen mij zegt hij dat hij wel van mij wint. Van mij mag hij, als hij het badmintonnen maar leuk vindt.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)