Badminton Vereniging Almere

BVA twee dagen gastheer SKAlborg

Sportcomplex de Toekomstgroep aan de Bongerdstraat te Almere was 17 en 18 mei jl. het strijdtoneel van de AA Games. Hierbij traden zo’n 60 badmintonners uit Alborg Denemarken en Almere in de leeftijdscategorie van 10 tot 17 jaar tegen elkaar in het strijdperk.

Vorig jaar werd BVA al benaderd door onze Deense gasten of het mogelijk was om eens een badmintontoernooi te organiseren waarbij spelers van badmintonvereniging SKAlborg en BVA tegen en met elkaar zouden spelen. BVA heeft meteen enthousiast gereageerd en is aan het organiseren gegaan. Contacten welke waren ontstaan tijdens de Youth Games Almere van 2006 zijn aangewend om dit evenement van de grond te krijgen.

Na een lange busreis kwamen de Deense gasten in alle vroegte al aan bij het Sportcomplex de Toekomstgroep. Na een goed ontbijt en wat rusten kon het toernooi om 12.30 uur beginnen. In een onspannen sfeer werden de wedstrijden in de categorieën enkelspel, dubbelspel en mix afgewerkt. Na ongeveer 185 wedstrijden waren vrijdag 18 mei om 18.00 uur de kampioenen bekend.

Het toernooi werd afgesloten met een gezamenlijk diner. Dit diner was bereid door alle ouders van de Almeerse spelers. Op tafel stond dan ook een bonte verzameling van Italiaanse gerechten welke gretig aftrek vond bij de spelers, begeleiders en de organisatie van dit evenement.

Moe, voldaan en een schat aan ervaringen rijker hebben we uiteindelijk om 22.00 uur onze Deense gasten uitgezwaaid.

Bekijk ook de foto's.

Reageer op dit bericht (“BVA twee dagen gastheer SKAlborg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)