Badminton Vereniging Almere

Gorredijk toernooi succesvol en gezellig

Afgelopen weekend namen 30 spelers van BV Almere deel aan het Sattelite B toernooi in Gorredijk. Iris Putters won maar liefst in 3 onderdelen in de B categorie, en Erik Staats en Yvonne Sie werden samen 2e in het gemengd dubbel in de Sattelite klasse.

De BVA-bank

Het doel van het toernooi was om in vorm te raken voor de competitie. Trainers Chris en Emmy Vlaar, Bas van Os en Suzanne Mulkens zijn tevreden met de gespeelde wedstrijden. Zeker bij spelers die enkele rondes verder kwamen, was zichtbaar progressie. De spelers ‘groeiden’ in het toernooi.
Daarnaast was het ook erg gezellig om met zo’n grote groep op het toernooi aanwezig te zijn. Met de BVA-vlag op de achtergrond moedigden de spelers elkaar voortdurend aan.

Opvallend was de prestatie van Iris Putters. Zij liet zien dt zij er klaar voor is om te gaan vlammen, nadat zij langdurig afwezig was door een rugblessure. Iris won maar liefst al haar onderdelen in de B-categorie!
Gijs Berkelmans en Vonne van Polanen reikten tot de halve finale in het gemengd dubbel B. Daar gingen ze in drieen onderuit tegen BVA-trainers Suzanne Mulkens en Bas van Os.
Robert Kwee was als 4e geplaatst, en liet in de kwartfinale al zien dat hij in vorm is. In een hoogwaardige partij won hij van de Duitse Andreas Lindner. In de halve finale was Rune Massing de tegenstander. Robert kon goed mee komen, maar moest de eerste set aan Rune laten. De 2e set was echter met 20-22 voor Robert, en zo volgde een 3e set. Robert kreeg jammer genoeg wat last van zenuwen, en zo ging de 3e set met 21-14 naar Rune.
Ook Tim Vaessen liet zien wat hij waard is, en reikte tot de kwartfinale, waar hij in Amersfoort-speler Saber Afif zijn meerdere moest erkennen.
Yvonne Sie en Erik Staats namen samen mee aan het gemengd dubbel en niet zonder resultaat. In de halve finale versloegen zij zeer knap het Zijderveld duo Dave Kodabux/Georgy van Soerland. Het lukte niet deze prestatie in de finale te herhalen. De winst ging naar het ingespeelde koppel Dennis van Dalen de Jel / Ginny Severien.

Alle winnaars op een rij:

ME SAT 3/4 Robert Kwee
VD SAT 3/4 Yvonne Sie + Lisa Malaihollo
GD SAT 2 Yvonne Sie + Erik Staats
3/4 Ilse Vaessen + Jorrit de Ruiter
VE B 1 Iris Putters
3/4 Vonne van Polanen
3/4 Suzanne Mulkens
VD B 1 Iris Putters + Suzanne Mulkens
GD B 1 Iris Putters + Ghislain Soselisa
2 Suzanne Mulkens + Bas van Os
3/4 Vonne van Polanen + Gijs Berkelmans

Naast de wedstrijden was er ook tijd voor gezelligheid. Op zaterdag hebben enkele spelers nog een duik in het zwembad genomen, en uiteraard werd er ook gepokerd.

De volledige uitslagen kunnen worden bekeken op toernooi.nl. Foto’s staan in de fotogalerij.

Volgend jaar weer!

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Suus M op 28-08-2007 om 14:40 uur

    Gijs en Vonne speelden een goede mix tegen ons. Althans, de tweede set. Maar het was in twee, en niet in drie... :-) Moeten ze nog even oefenen, maar dat komt goed!

  2. robert T op 28-08-2007 om 17:03 uur

    Het ziet er heel erg gezellig uit op de fotows, dus zal er volgend jaar zeker bij proberen te zijn.
    prijswinnaars gefeliciteerd :P

Reageer op dit bericht (“Gorredijk toernooi succesvol en gezellig ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)