Badminton Vereniging Almere

Hoopvol debuut van Almere 14 in de derde klasse district

Het besluit om het in de vierde klasse hoog geëindigde team 17 te laten promoveren en er team 14 van te maken, deed bij enkele insiders de wenkbrauwen fronsen. Was het team er wel rijp voor om een klasse hoger te acteren? Twee jaar geleden vermaakten ze zich immers nog tussen de recreatiespelers.

Zaterdagavond werd een tipje van de sluier opgelicht: een keurige 5 – 3 winst tegen US 5. Voorwaar een resultaat dat hoop geeft.

Na de mannensingles van de nieuweling Herman Bertsch en oudgediende Hans Oudijk stond het 1 -1. Hans Oudijk weet weer wat verliezen is!

De damessingles werden ook keurig tussen BVA en US verdeeld: Patricia Michaël won in twee games en Cindy Voskuijl verloor in drie games.

De herendubbel ging eveneens in drie games naar US. In de damesdubbel stevenden de Almeerse dames op een mooie overwinning af toen de machine bij een riante voorsprong in de tweede game haperde. Een derde game was nodig om Patricia Michaël en Cindy Voskuijl als winnaar aan te wijzen.

De tussenstand was 3 -3 en de gemengddubbels zouden de beslissing moeten brengen.

Na een fantastische performance van Herman Bertsch en Patricia Michaël die de toeschouwers op sommige momenten “galeryplay” voorschotelden, stond het 4 – 3.

Op de schouders van Hans Oudijk en Cindy Voskuijl rustte de zware last om het team zijn eerste overwinning te schenken. Na een gemakkelijk gespeelde eerste game en een ongelukkig verloren tweede game ging tot grote vreugde van het team de derde game in 21 – 16 naar het Almeerse koppel. 5 -3!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Suus M op 28-09-2007 om 12:45 uur

  Gefeliciteerd!

  Hebben jullie wel verdiend na een paar weken intensief getraind te hebben!

  Ga zo door!

  Groetjes,
  Suus

Reageer op dit bericht (“Hoopvol debuut van Almere 14 in de derde klasse district ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)