Badminton Vereniging Almere

YunYong Wu trekt aan kortste eind in finale Belgian Open

BV Almere trainer Yun Yong Wu heeft zondagmiddag de finale in het mannenenkel in de Belgian Open verloren van Marc Zwiebler. De partij duurde maar liefst 65 minuten, en Zwiebler won nipt met de setstanden 21-16, 14-21 en 21-19.

Dat Marc Zwiebler een geduchte tegenstander was voor Wu, wist de Almeerder van te voren. Zwiebler is namelijk een teamgenoot van Wu; beiden spelen competitie voor het Duitse BC Beuel. Zwiebler speelde zijn eerste grote toernooi na een langdurige rugblessure die hem bijna 2 jaar aan de kant hield en stond zodoende als een qulifier in de finale.

Wu domineerde het begin van de wedstrijd en liep uit naar 12-7. Zwiebler dichtte het gat echter weer tot 12-11. Het niveau van de wedstrijd werd steeds hoger, en Zwieler won de set met 21-16. In de tweede set maakte Zwiebler echter steeds meer fouten, en Wu nam direct afstand en won de set met 21-14. Wederom waren de lange en verbazingwekkende rally's goed voor de nodige ooh's en aah's van de tribune.

De beslisssende set was een waar gevecht tussen de clubgenoten. De stand ging voortdurend gelijk op, met ongelooflijk lange rally's tot 15-15. Toen liep Zwiebler uit tot 18-16, en vervolgens ging Wu daar weer overheen, en werd het 19-18 voor Wu. Helaas was het toch Zwiebler die aan het langste eind trok, en de wedstrijd won met 21-19.

De wedstrijd werd gekenmerkt door zeer lange rally's, zoals in dit filmpje te zien is:

Tot nu toe 4 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Krijn op 11-09-2007 om 17:19 uur

  Tsjah, altijd lastig, zo'n linkspoot.

  Tot zover mijn inhoudelijke analyse :+

 2. ronald op 11-09-2007 om 18:52 uur

  He Krijn,
  misschien moeten wij dan maar eens tegen elkaar spelen :D
  tot zover mijn overmoedige reactie :+

 3. Peter op 12-09-2007 om 08:54 uur

  Bedankt om voor dit filmpje te kiezen op u website.

 4. Hans op 12-09-2007 om 10:40 uur

  Verbazingwekkend, zo'n come-back na 2 jaar!

  Complimenten voor beide spelers!

Reageer op dit bericht (“YunYong Wu trekt aan kortste eind in finale Belgian Open ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)