Badminton Vereniging Almere

Wu in thriller onderuit tegen Wacha

De Almeerse trainer Yun Yong Wu heeft vanmiddag op de Dutch Open in een ware badmintonthriller nipt verloren van de Poolse Przemyslaw Wacha.

Wu - Wacha

Wu was zichtbaar vermoeid van de zware partij van gisteren, en startte matig. Wu was onvoldoende in staat het hoge tempo van de Pool bij te houden. Een blaar onder zijn voet hielp daar ook niet bij. De eerste set ging dan ook met ruime cijfers naar Wacha (21-12).

In de tweede set starte Wu beter en tot 9-9 ging de stand gelijk op. Toen wist Wacha echter toch uit te lopen tot 14-9. Op dat moment leek Wu eindelijk zijn vorm te hebben hervonden. De rally’s werden langer, en Wu scoorde steeds meer en liep zelfs uit tot 19-16. Toch kwam Wacha weer bij, en werd het zelfs 20-19 voor Wacha. Voor Wu was het erop of eronder, en gelukkig wist Wu er een 3e set uit te spelen door de set met 22-20 te winnen.

In de 3e set waren beide spelers zichtbaar vermoeid, maar geen van beide spelers wilde van opgeven weten. De stand ging wederom gelijk op. Aan het eind van de set sloeg Wacha een gat, en kwam met 20-17 voor. Maar Wu gaf zich niet gewonnen, maakte vier punten op rij, en kwam zo op 21-20. Door een verkeerde inschatting verloor Wu dit belangrijke punt echter, en ook de twee daaropvolgende punten waren voor Wacha, en zo verloor Wu alsnog de partij.

Het publiek was, net als gister, zichtbaar onder de indruk van het hoge niveau van de wedstrijd, die ook dit keer weer ruim een uur duurde. Wacha zal morgen de finale spelen tegen Yen Hui Kendrick Lee, die in de kwartfinale nog won van Eric Pang.

Een video-clip van de vele lange rallies die de partij kenmerkte:

Een video-clip van het matchpoint op 20-19, dat Wu niet verzilverde:

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Aisha op 20-10-2007 om 21:01 uur

    Studio Sport besteedt in haar uitzending van 22.55-23.45 uur (Ned1) aandacht aan de Dutch Open. Kijken dus!

  2. Aisha op 21-10-2007 om 10:20 uur

    De finale in het herenenkel en de vrouwenenkel (met Judith Meulendijks) worden zondag vanaf ongeveer 13.30 tot 15.00 uur live uitgezonden op Ned 1.

Reageer op dit bericht (“Wu in thriller onderuit tegen Wacha ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)