Badminton Vereniging Almere

Wu naar halve finale Dutch Open!

BVA-trainer Yun Yong Wu heeft vanmiddag op de Dutch Open de halve finale bereikt. Wu maakte in een monsterpartij korte metten met de als 5e geplaatste Roslin Hashim. Wu zal zaterdagmiddag de halve finale spelen tegen de als eerste geplaatste Pool Przemyslaw Wacha.

Wu - Hashim

Wu ging zonder verwachting de partij in. Immers, Hashim is de voormalig nummer 4 van de wereld, en haalde al twee maal eerder de finale van de Dutch Open, waarbij hij in 1998 het toernooi won. De wedstrijd ging echter gelijk op. Bij 19-19 probeerde Wu te versnellen, om zo de eerste set naar zich toe te trekken. Dit lukte echter niet, en de set ging met 22-20 naar Hashim.

De tweede set was een ware uitputtingsslag, waarbij ware badminton hoogstandjes werden vertoond. Wederom ging de stand gelijk op. Hashim kreeg uiteindelijk matchpoint, maar in een uiterst mooie rally trok Wu de stand weer gelijk en uiteindelijk pakte Wu de tweede set met 24-22.

Beide spelers waren inmiddels behoorlijk vermoeid, maar Wu was degene met de langste conditie en het meeste doorzettingsvermogen. Al vroeg nam Wu afstand van Hashim, en uiteindelijk won Wu de set en de partij met 21-10.

Zaterdagmiddag zal Wu de halve finale spelen tegen de pool Przemyslaw Wacha. Wacha versloeg in de kwart finale Wu's teamgenoot Marc Zwiebler. Wederom de oproep aan iedereen om Wu aan te komen moedigen in het gloednieuwe Topsportcentrum in Almere Poort!

Hieronder een videoclip van een rally uit de 3e set.

Reageer op dit bericht (“Wu naar halve finale Dutch Open! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)