Badminton Vereniging Almere

Verantwoord alcohol gebruik afgelopen woensdagavond een succes

Afgelopen woensdag avond was het dan zover, de cursus IVA ging van start om 20:00. Mede door de oproepen van de kantine commissie en persoonlijk van Aisha (goed gedaan Aisha), kwamen er 26 vrijwilligers op deze afroep af, om de cursus te volgen. De leeftijden liepen van 1944 tot en met 1991, dus zaten we in een leuk gevarieerd gezelschap.

Het doel van zo een cursus is het bespreken van:

Deze items werden uitvoerig besproken en in een rollenspel weer gegeven, bedankt Jordy goed gedaan.

De huisregels voor sportverenigingen werden besproken en de wegenverkeerswet kwam ook aan de orde, dus echt saai was het niet, en ik constateerde halverwege dat iedereen zijn ogen nog open had. Dat lag ook aan de cursusleider Jan Schreers die het hele verhaal op een leuke manier bracht.

Over drinkend Nederland weten we nu ook alles en ik mag zeggen, het valt eigenlijk allemaal wel mee, of komt dat doordat ik een wijntje en biertje ook lekker vind. Alles met mate, maar dat is roken/eten ook, en laten we dan de esjoevie’s (suv) en google niet vergeten.

Nu hebben wij die op deze avond waren:

Met als resultaat dat we gekwalificeerd barvrijwilliger zijn, en krijgen nog een certificaat ook zonder een echt examen gedaan te hebben.

Ik vond het een leuke avond, en roep iedereen nu alvast op om, als je achter de bar staat je op te geven voor deze cursus als je hem nog niet hebt. In ieder geval proberen we deze cursus volgend jaar september weer te laten geven.

Reageer op dit bericht (“Verantwoord alcohol gebruik afgelopen woensdagavond een succes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)