Badminton Vereniging Almere

Bomvol bij Dekker Almere tegen BC Amersfoort

Dat Dekker Almere, publiekskoploper in de Multimate Liga, zaterdagavond 22 december 2007 in Sportcomplex De Toekomstgroep een zware avond tegemoet zou gaan tegen de koploper in de Multimate Liga, BC Amersfoort, was van te voren bekend. Ondanks de 1-7 nederlaag waren de Almeerders niet ontevreden. Natuurlijk het had ook nog 2-6 kunnen zijn, maar er was toch een aantal partijen het aanzien meer dan waard. De ruim 200 toeschouwers hebben zich dan ook beslist vermaakt en ook dat is belangrijk. Jammer was dat ook in deze wedstrijd Rachel Howard verstek moest laten gaan als gevolg van een zeer hardnekkige voetblessure.

Jeroen van Moorst en Erik Staats speelden hun mannendubbel tegen Joely Residay en Eric Pang. In de eerste game ging de schitterende partij beslist gelijk op en hadden de Almeerders in feite hun voorsprong niet meer uit handen moeten geven. Maar dat gebeurde toch en met 21-23 ging de game naar Amersfoort. In de tweede game was de concentratie in het begin van de game bij Dekkere Almere even weg en dat betekende dat de opgelopen achterstand niet meer kon worden overbrugd.
Yvonne Sie en Monique Slaman speelden het vrouwendubbel tegen Paulien van Dooremalen en Lotte Bruil. Het werd 7-21 en 11-21 voor Amersfoort.
Tim Vaessen haalde in zijn mannensingle tegen Sabar Afif alles uit de kast. In een lange en mooie partij trok Afif uiteindelijk in de derde game met nipt verschil aan het langste eind (21-16, 19-21 en 19-21). Robert Kwee kon in zijn mannensingle zijn huzarenstukje van enige weken terug niet herhalen en deze keer ging de partij naar Palyama met 8-21 en 16-21. Vonne van Polanen maakte haar debuut in de hoofdmacht van Almere en zij deed dat in de vrouwensingle bepaald niet onverdienstelijk tegen Larissa Griga. Griga won met 9-21 en 15-21. Monique Slaman had de ondankbare taak het in haar vrouwensingle te moeten opnemen tegen Yao Jie. Het werd tweemaal 2-21 voor Jie.
Stephan Branderhorst en Yvonne Sie speelden hun gemengd dubbel tegen Joely Residay en Yao Jie. Dekker Almere gaf goed partij maar desondanks werd het tweemaal 17-21 voor de Keistedelingen.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen spelen dit seizoen een heel sterk gemengd dubbel en dat wilden ze het talrijke publiek ook deze keer weer voorschotelen. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat dit zou gebeuren want de eerste game ging met 13-21 naar Eric Pang en Paulien van Dooremalen. De tweede game was andere koek en de Almeerders namen keurig revanche door met 21-14 te winnen. In de alles beslissende game was het credo van de Almeerders 'de dood of de gladiolen' en het werkte. Ook de derde game ging fabuleus spelend naar Van Moorst en Vaessen en daarmede stond het publiek op de banken en haalde Dekker Almere toch nog één welverdiend punt binnen en dit punt werd gevierd als een overwinning.
Dekker Almere heeft nog drie wedstrijden voor de boeg. Eenmaal uit tegen Duinwijck, uit tegen BCR en opnieuw tegen Duinwijck maar dan thuis.
Namens de spelers, de coach, de manager en het bestuur wordt het talrijke publiek hartelijk bedankt voor hun support!

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Pieter op 23-12-2007 om 14:35 uur

  Het was inderdaad een hele leuke wedstrijd, en hoewel het aan de stand niet te zien is, vond ik dat er wedstrijden tussen zaten die misschien wel voor Almere moesten zijn.
  Nou op naar Duinwijck dan maar.

 2. chris vlaar op 23-12-2007 om 14:49 uur

  ook namens de spelers wilde ik vooral het publiek bedanken voor de opkomst en de steun. Het geeft de spelers een extra push en zij hebben dan ook waardig tegenstand gegeven. Ook de laatste thuiswedstrijd zullen we de steun van het publiek goed kunnen gebruiken.

 3. Henk Staats op 23-12-2007 om 17:42 uur

  Beste Rianne van Groenigen,

  Nog bedankt voor de mooie kerststukjes die je hebt gemaakt!

 4. Aisha op 23-12-2007 om 18:15 uur

  Zie ook het video-fragment op de site van omroep flevoland: http://www.omroepflevoland.nl/03859fe6-7e43-41de-b0d2-6c85a0a1485e.aspx?NewsID=44046

 5. Johan en Marian op 24-12-2007 om 11:52 uur

  Verlies is altijd slikken maar het is enigiszins verzachtend dat dit een verlies betreft van professionele internationals en dan is die ene +punt een punt om trots op te zijn.
  Fijne feestdagen en een vooral goed, gelukkig, gezond en succevol 2008 gewenst.

Reageer op dit bericht (“Bomvol bij Dekker Almere tegen BC Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)