Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere wint uit met 2-6 van BCR '91

Zaterdagavond 5 januari 2008 heeft Dekker Almere in Barendrecht een regelmatige 2-6 overwinning geboekt op BCR '91. Zonder Robert Kwee, op vakantie bij zijn schoonouders in Indonesië, maar met de Engelse International Rachel Howard, werd er een aantal leuke duels uitgevochten waarbij Dekker Almere zich merendeels de sterkste toonde. In feite stond er in deze wedstrijd niet veel meer op het spel. In theorie kan het nog belangrijk zijn of BCR '91 of Slotermeer zevende wordt in de eindrangschikking in de Multimate Liga, maar Dekker Almere is in feite uitgespeeld. Dekker Almere heeft in deze competitie in een relatief groot aantal wedstrijden Rachel Howard node gemist en daarmede tevens de boot gemist om in het linker rijtje terecht te komen.

In het mannendubbel wilden Jeroen van Moorst en Erik Staats volgaarne revanche nemen voor de thuisnederlaag die zij leden tegen Michiel Kruijt en de sluwe vos Stan de Lange. Kruijt en De Lange spelen een goede mannendubbel en hebben dit seizoen al verrassende overwinningen geboekt en Van Moorst en Staats wilden niet opnieuw een verliespunt incasseren. Wel dat gebeurde ook niet. De Almeerders gingen geconcentreerd en slim spelend uit de startblokken en pakten de eerste game met 11-21. Zo makkelijk als het in de eerste game ging, zo moeizaam ging het in de tweede game. Het ging gelijk op, maar uiteindelijk wonnen de Almeerders met 20-22.
In het vrouwendubbel maakten Rachel Howard en Ilse Vaessen korte metten met Miranda van de Horst en Isabella de Lange. Howard speelde haar eerste wedstrijd weer sinds drie maanden maar is het badmintonnen nog niet verleerd en met een alerte Ilse Vaessen aan haar zijde werd het 5-21 en 9-21 voor Dekker Almere.
Europees Jeugdkampioen Stephan Branderhorst speelde zijn mannensingle tegen Jos Suijkens. Suijkens is geen makkelijke tegenstander en dat ondervond Branderhorst ook. De eerste game won Branderhorst met 18-21 maar in de tweede game liet Suijkens zien dat met hem niet te spotten valt (21-8). Enige bemoedigende woorden en de juiste aanwijzigingen van trainercoach Chris Vlaar zorgde er voor dat Branderhorst zich in de derde game herpakte en het werd 13-21 voor de talentvolle jonge snaak.
Yvonne Sie had het in haar vrouwensingle bepaald niet makkelijk tegen Isabella de Lange en de eerste game ging dan ook naar De Lange met 21-16. De tweede game eindigde met dezelfde cijfers maar dan in het voordeel van Yvonne Sie. In de derde game werd het een narrow escape voor Sie met 19-21 maar zij scoorde wel de 0-4 voorsprong voor Dekker Almere.
En toen deed BCR '91 eindelijk iets terug want Tim Vaessen ging in twee games naar het canvas tegen Erwin Hartung. De technisch begaafde Hartung won met 21-11 en 21-17. Rachel Howard trof in haar vrouwensingle Jeannette van de Werf. Rachel won betrekkelijk eenvoudig met 14-21 en 11-21.
Jeroen van Moorst en Ilse Vaessen spelen dit seizoen een puike gemengd dubbel. Zij vonden nu tegenover zich Jos Suijkens en Jeannette van de Werf en eerlijk is eerlijk, zij werden door het BCR-duo in de eerste game volkomen rechts gepasseerd. Van de Werf speelt een zeer geroutineerde gemengd dubbel en de smashes van Suijkens zijn ook niet mis. In de tweede game herstelden de Almeerders zich en kwamen zelfs op gamepoint (20-21) maar die wisten ze niet te verzilveren. Daarop grepen de Barendrechters hun kans en wonnen alsnog met 23-21.
Yvonne Sie en Erik Staats speelden hun mix tegen Miranda van de Horst en Michiel Kruijt. De eerste game staken de Almeerders met 21-12 eenvoudig in de zak, maar in de tweede game bleek dat Kruijt en Van de Horst hun kruit nog niet verschoten hadden want BCR kwam zelfs op voorsprong. Staats en Sie trokken de zaak weer recht om uiteindelijk het laatse punt in deze partij en van de wedstrijd op miraculeuze wijze te scoren. Slechts met een snoekduik kon Staats een goed geplaatste drop met een crossbal langs het net retourneren, maar Van de Horst anticipeerde uitstekend en plaatste de shuttle op Sie die zich niet onbetuigd liet en via een forse clear Staats de tijd gaf om weer enigszins op te 'krabbelen'. De strompelend struikelende Staats kreeg daaropvolgend een smash van Kruijt te verwerken die hij met een Circus Sarassani-act wist te pareren, te plaatsen en te scoren (18-21). Staats zei later ook niet te weten hoe hij dit nog klaarspeelde maar het was een leuk slot in een sportieve wedstrijd.

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere wint uit met 2-6 van BCR '91 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)