Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

De Sporttechnische Commissie kan tevreden zijn over het verloop van de competitie in het seizoen 2007/2008. Bij de senioren behaalden vijf teams het kampioenschap en bij de jeugd werden van de vijftien teams maar liefst zes teams kampioen! Een ongekend succes en ik ben maar een eenvoudig voorzitter maar ik geloof dat alle doelstellingen gehaald zijn, op één na en dat was om met team 1, Dekker Almere in het linker rijtje te eindigen van de Multimate Liga. Dat is niet gelukt, maar je kunt nu eenmaal niet alles hebben in het leven.

Via een persbericht op onze site en uit de kranten heeft U kennis kunnen nemen van het feit dat BCR ’91, Almere, Slotermeer, Smashing, Van Zundert Velo en Van Zijderveld niet zullen deelnemen aan de AA-drink Cup, de NBB-bekerwedstrijden. De zes zijn van mening dat als gevolg van de ervaringen en de aanvaringen met de Nederlandse Badminton Bond het oude spreekwoord, ‘wie niet wil luisteren, moet maar eens voelen’ opgeld moet doen. Wellicht dat dan duidelijk wordt dat de zes verenigingen niet met zich laten sollen. We willen gewoonweg serieus genomen worden, want dat zijn we zelf ook. Zo zijn de zes heel serieus bezig om met een voorstel te komen voor een andere opzet van de Multimate Liga. Een opzet die recht moet doen aan de spelers, sponsors, supporters en de media en waarbij de Multimate Liga als uithangbord moet dienen voor het Nederlandse Badminton en waardoor ook de honderdduizenden campingtonners zich weer aangetrokken voelen tot de badmintonsport. U hoort ongetwijfeld van ons binnen enkele weken.

Inzake de uitbreiding van Sportcomplex De Toekomstgroep met een opbergruimte voor de sportrolstoelen, kunnen we U mededelen dat wij daar half februari 2008 een gesprek over hebben met vertegenwoordigers van de gemeente Almere. Zodra er duidelijkheid is over de subsidieverzoeken die in behandeling zijn bij de Provincie en de Gemeente Almere, dan laten wij U dat onmiddellijk weten.

Verder is onze Sponsorcommissie actief bezig om een aantal sponsors aan onze eliteclub van sponsors toe te voegen. Dat valt zeker niet mee en nogmaals doe ik een beroep op U als lid om als intermediair op te treden, tussen Uw werkgever en onze vereniging. En als U geen werkgever heeft omdat U een eigen onderneming drijft, dan zijn we er helemaal snel uit. U overlegt immers het snelst met Uzelf en U kunt er van op aan dat ik U weet te overtuigen van het belang van maatschappelijk presteren door bedrijven. Bel mij gerust, Henk Staats 036-5313711 of e-mail henk.staats@bvalmere.nl.

Voor alle zekerheid maak ik U nog attent op de Nederlandse Senioren Kampioenschappen die vanaf vrijdag 1 februari 2008 worden gespeeld in de prachtige Topsporthal van Almere. Er zijn ook Almeerse spelers actief en dat maakt een bezoekje aan deze unieke sporthal alleen nog maar leuker. Niet vergeten dus.

Van 12 februari tot en met 17 februari 2008 worden in dezelfde Topsporthal de Europese Kampioenschappen voor landenteams gespeeld. De organisatie is in handen van de NBB en de SBT (Stichting Bevordering Topbadminton) en dat is daarmede in vertrouwde handen. En ik heb nog wel eens, op z’n zachtst gezegd, wat te mopperen op de NBB, maar met dit soort evenementen zijn ze gewoon top. Een uniek evenement dus in Almere dat U zeker als badmintonner niet mag overslaan. Een aantal van deze teams komt in deze periode ook nog trainen in ons eigen Sportcomplex De Toekomstgroep. Dat is toch wel heel erg leuk.

Henk Staats

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)