Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere terug naar de Eerste Divisie!

Vanmiddag is Van Zoelen Almere 2 kampioen geworden in de 2e divisie, afdeling 1. Van Zoelen won in Haarlem met 5-3 van Duinwijck 3, en dat was precies genoeg om het kampioenschap nu al te kunnen vieren.

Met dit kampioenschap promoveert Van Zoelen terug naar de 1e divisie, waar het team vorig seizoen zo ongelukkig uit degradeerde.

Het team begon de wedstrijd vanmiddag in de wetenschap dat Hoorn, de nummer 2 inde poule, de avond ervoor met 7-1 gewonnen had van BC GO en dat betekende dat Almere 5 punten moest winnen tegen Duinwijck, om het kampioenschap vandaag al zeker te stellen.

De dubbels werden eerlijk verdeeld tussen de twee clubs; het vrouwendubbel ging, weliswaar in 3 sets, naar Almere, terwijl Walter Budding en Joeri Kraaijestein er niet in slaagden de winst naar zich toe te trekken.
Vervolgens werd het tweede gemengd dubbel gespeeld, aangezien een van de tegenstanders eerder weg moest. Monique Slaman en Raymond Bonsee speelden een solide partij, en haalden het 2e wedstrijdpunt binnen. Walter Budding was inmiddels begonnen aan het tweede mannenenkel, maar verslikte zich in zijn tegenstander. Wederom was de tussenstand gelijk: 2-2.
Yvonne Hoogland en Raymond Bonsee starten vervolgens ieder aan hun enkelpartij. Beiden hadden een derde set nodig, en even leek het erop dat zij deze beiden ook naar zich toe zouden trekken, maar Raymond kwam toch net te kort en verloor zijn derde set met 21-19.
Nu was het 3-3.

Monique won vervolgens het tweede vrouwenenkel, en zo kwam het dus op het gemengd dubbel van Joeri en Yvonne aan om het winnende punt te scoren. De eerste set ging zeer voortvarend en was met ruime cijfers voor Almere. De tweede set werd het ineens toch nog spannend, en tot het einde ging de stand gelijk op. Gelukkig pakten de Almeerders de set, en zo ook de partij toch nog met 22-20.
Met dit punt in de zak werd de eindstand bepaald op 5-3 voor Van Zoelen, en kon het kampioenschap gevierd worden. Het team werd direct in de bloemen gezet, en vanzelfsprekend ontbrak de champagne niet.

De vereniging, en met name de Sporttechnische commissie is zeer content met deze promotie, want dit betekent dat er volgend jaar weer aansluiting is tussen Dekker Almere, dat uitkomt in de Topliga, en de lagere bondsteams. Felicitaties voor alle spelers,Yvonne Hoogland, Monique Slaman, Joeri Kraaijestein, Walter Budding, Raymond Bonsée, Stephan Branderhorst en natuurlijk ook voor Julia de Calonne, die inmiddels al hoogzwanger is, en zodoende het spelen inmiddels aan haar teamgenoten over laat. Daarnaast natuurlijk ook felicitaties voor de trainer/coaches en de vaste supporters!

Van Zoelen kampioen!

Walter heeft foto's gemaakt, en deze zijn te bekijken op http://www.flickr.com/gp/33783441@N00/806S36

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Edwin op 20-01-2008 om 21:15 uur

  Gefeliciteerd toppers.

 2. Walter op 20-01-2008 om 21:34 uur

  Kampioenen!!!!!!

 3. Ernst op 20-01-2008 om 21:43 uur

  He kanjers, gefeliciteerd

 4. erik staats op 21-01-2008 om 07:57 uur

  Hé Leute,

  Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!!! Jullie zijn goed bezig!!!!

 5. Iris op 21-01-2008 om 08:43 uur

  Gefeliciteerd..

  xx

 6. Henk Staats op 21-01-2008 om 09:37 uur

  Grandioos! Mooier kan het niet!

  Van harte gefeliciteerd met dit oh zo belangrijke kampioenschap voor de vereniging.

  Een prima prestatie.

 7. Trainer Suus op 21-01-2008 om 16:00 uur

  Gefeliciteerd toppertjes!!!!

  Nu hard aan de bak voor de volgende klasse...

  Groetjes

 8. Jopper op 21-01-2008 om 16:50 uur

  Toppie toppers!! van harte nu vlammen in die 1e divisie! wanneer is de huldiging?! Als je trouwens 1x hebt ingevallen ben je dan ook mede kampioen?! :)

 9. Ronald Budding op 21-01-2008 om 22:45 uur

  Jullie hebben er hard voor gestreden.Het resultaat is er.
  Gefeliciteerd met jullie kampioenschap.
  Groetjes Edith en Ronald

 10. Henk Mostert op 21-01-2008 om 23:23 uur

  Fantastisch. Vraagt bijna voor een replay.
  Gefeliciteerd

 11. Walter op 22-01-2008 om 09:27 uur

  @Jopper, we hebben je al een tripje naar de Bahama's gegeven. Was dat nog niet voldoende?

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere terug naar de Eerste Divisie! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)