Badminton Vereniging Almere

Team 12 nèt geen Regio Kampioen

Afgelopen weekend werden in ons eigen Sportcomplex de Toekomstgroep het jaarlijkse Kampioenschap voor Regioteams gehouden. Op zaterdag speelden de senioren, zondag was het de beurt aan de jeugd.

Een verslag van de prestaties van de senioren teams:

Team 15, uitkomend in de 4e klasse, speelde de eerste ronde tegen Slash 1. Almere verloor helaas met 5-0, en was zodoende direct uitgeschakeld.

Team 8, uitkomend in de 1e klasse, speelde in poule tegen de 2 andere kampioenen. Er werd gestart tegen Van Zijderveld 9. Het was een spannende wedstrijd, waarbij in alle partijen een 3 set nodig was. Helaas trok Almere te vaak aan het kortste eind, en werd het uiteindelijk 4-1 voor Van Zijderveld. De andere wedstrijd was tegen Zeemacht. Deze wedstrijd werd met 5-0 gewonnen. Jammer genoeg was het niet voldoende. Zijderveld - Zeemacht werd 3-2 en zodoende mocht Zijderveld zich kampioen van de 1e klasse noemen.

Team 12, onze kampioenen uit de 2e klasse, maakten een goede start. Gaasperdam werd met 4-1 verslagen, en ook het Vennewater 3 werd met 4-1 naar huis gestuurd.

De finale werd gespeeld tegen BC de Shuttle 2 uit Wormer. Dit werd een zeer spannende wedstrijd. Jos Kuipers behaalde met zakelijk spel een soepele overwinning in het herenkel. Sarina Baak verloor het damesenkel helaas in 3 sets. Ondanks het goede spel van Rick Baak en Nienke Berkelmans in het gemengd dubbel, waren de tegenstanders gewoon sterker en slimmer. Het koppel ging helaas sportief strijdend ten onder. De tussenstand was nu 2-1 achter, en beide dubbels zouden gewonnen moeten worden om het kampioenschap binnen te halen. De dubbels startten gelijktijdig.
Het mannendubbel van Michael Willig en Rick Baak verliep vlekkeloos. Een forse nederlaag voor de tegenstander tot gevolg. Het damesdubbel van Nienke en Sarina ging helaas verloren, wat vooral toe te schrijven is aan de het verschil in ervaring tussen beide koppels. Zo werd de eindstand bepaald op 3-2 en mocht de Shuttle zich Kampioen van de 2e klasse noemen.

Een verslag van de jeugdteams volgt nog!

Reageer op dit bericht (“Team 12 nèt geen Regio Kampioen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)