Badminton Vereniging Almere

Team 14 naar een vijfde plaats

Teamcaptain Hans Oudijk is achteraf “redelijk tevreden” met een vijfde plaats voor team 14. Daar waar vooraf gesproken werd van lijfsbehoud, was er na de eerste competitiehelft zicht op een plaats bij de eerste drie. Pech en blessures gooiden echter roet in het eten waardoor een aantal key matches verloren gingen.

Bijna alle vaste teamspelers kregen wel te maken met blessureleed. Cindy Voskuijl een gescheurd middenvoetsbeentje en een rugblessure; Herman Bertsch een zweepslag; Hans Oudijk een schouder- en voetblessure; Patricia Michaël een schouderblessure. Sylvia Smeekes en Chris Elward bleven gelukkig blessurevrij. Oudijk, die na iedere verloren wedstrijd de lier aan de wilgen wil hangen, ziet na dit seizoen toch weer voldoende lichtpuntjes om er nog een jaar aan vast te plakken. “Het is dan wel zaak dat er een goede vervangster komt voor Sylvia Smeekes, die na vele jaren trouwe dienst afscheid neemt van het wedstrijdbadminton.”

De laatste wedstrijd tegen UVO Spirit 2, met invalster Debbie Poulus–Visser, ging in eerste instantie gelijk op. Na de herendubbel, die na twee spannende games in een overwinning eindigde voor het steeds beter op elkaar ingespeelde duo Bertsch & Elward, was er nog geen vuiltje aan de lucht. Het gelegenheidsdubbel Voskuijl & Poulus-Visser kwam goed uit de startblokken en won de eerste game met 21-18. In de tweede en derde game kregen hun opponenten Madelon Nooij & Marije Regilus meer vat op het spel van de Almeerse dames en haalden met 21-16 en 21-8 een punt binnen. Na de hierop volgende twee singles was de stand nog steeds gelijk. Oudijk verloor in twee games van Nico Groen, waarna Poulus–Visser door een overwinning op Remigus de stand weer gelijk trok. De volgende singleronde werd weer broederlijk verdeeld. Eerste herenenkelspeler Bertsch won gemakkelijk van Weening, maar eerste damesenkelspeelster Voskuijl verloor van Nooij. Met een tussenstand van 3 -3 gingen de BVA’ers de gemengddubbelronde in. Elward & Poulus–Visser hadden nog het meeste zicht op een overwinning. Ze kwamen helaas in drie games net te kort. Oudijk & Voskuijl gingen in twee games ten onder waarop er een eindstand van 5-3 in het nadeel van BVA 14 op het scorebord kwam.

Reageer op dit bericht (“Team 14 naar een vijfde plaats ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)