Badminton Vereniging Almere

Van de voorzitter

Ik eindigde mijn vorige column met de opmerking dat de NBB/SBT zeer wel in staat zijn om vakwerk te leveren bij de organisatie van grote toernooien zoals het EK voor landenteams dat onlangs in het Almeerse Topsportcentrum werd gespeeld. En vakwerk was het qua organisatie en inrichting. Het zag er werkelijk gelikt uit!

Wat ik jammer vond was dat er op de finaledag, waar nota bene de Nederlandse dames de finale speelden, zo weinig toeschouwers aanwezig waren. Zo’n 250 toeschouwers bij een dergelijk topevenement is echt te weinig. Zelf was ik jammer genoeg verhinderd als gevolg van een cardioversie die ik had ondergaan, maar ja dan hadden het er 251 geweest. Hier moeten we echt iets aan doen. De tribunes moeten vol. Zelf denk ik dat de PR rondom een dergelijk evenement wellicht professioneler moet worden aangepakt. Het was denk ik ook niet handig dat er in een aantal regio’s gelijktijdig regiokampioenschappen werden gehouden. Wat mij betreft heeft de jeugd altijd gratis toegang. Verenigingen zouden tegen een spotprijs bijvoorbeeld 25 toegangskaarten moeten krijgen. Kunnen ze hun vrijwilligers in het zonnetje zetten. Snijdt het mes aan twee kanten en maken we met een vollere zaal een betere indruk op sponsors. Voorts regelen we bij Unox of een gelijksoortig bedrijf, oranjemutsen en –T-shirts. Moet toch allemaal kunnen, lijkt mij.

Al eerder heeft U op de site kunnen lezen dat de Multimate Ligaverenigingen en de eerste divisieverenigingen een constructieve bijeenkomst hebben gehad op 14 februari 2008 in het Topsportcomplex Almere. U heeft allemaal kunnen lezen dat er een commissie ingesteld is die aan het werk gaat op basis van een notitie van ‘de zes’ inzake de ‘Eredivisie badminton op termijn’. Daar gaat iets positiefs uitkomen en wij houden U op de hoogte van de voortgang.

Wat een uitbreiding van ons Sportcomplex betreft met een opbergruimte voor de rolstoelen kan ik U mededelen dat dit er in 2008 nog niet van komt. De Provincie Flevoland geeft alleen subsidie als ook de gemeente Almere dit doet en de gemeente Almere heeft aangegeven er in 2008 geen budget voor te hebben. Ja, dan houdt het even op. We zullen in 2009 een nieuwe poging wagen en het voordeel is dat we nu precies weten hoe we de waslijsten aan formulieren moeten invullen. Maar aangepaste badmintonners die bij ons willen badmintonnen, moeten helaas op de wachtlijst want we kunnen de sportrolstoelen beslist niet meer kwijt in ons sportcomplex.

Verder is onze Sponsorcommissie actief bezig om een aantal sponsors aan onze eliteclub van sponsors toe te voegen. Precies hetzelfde zei ik in mijn vorige column ook en we hebben nu de volgende resultaten. De Rabobank gaat ons Satellitetoernooi sponsoren, Provi, leverancier van professionele reinigingapparatuur, hebben we binnen gehaald en dat geldt ook voor Dekker Packaging en met de VOMAR Supermarkten hebben we ook een eigentijdse sponsorovereenkomst gesloten. We hebben nog een aantal prospects, zoals dat in marketing vakjargon heet, maar dan houdt het op. En dan moet ik toch echt een beroep op U doen. Wilt U als lid van onze vereniging als intermediair op te treden, tussen Uw werkgever en onze vereniging. En als U geen werkgever heeft omdat U een eigen onderneming drijft, dan zijn we er helemaal snel uit. U overlegt immers het snelst met Uzelf en U kunt er van op aan dat ik U weet te overtuigen van het belang van maatschappelijk presteren door bedrijven. Bel mij gerust, Henk Staats 036-5313711 of e-mail henk.staats@bvalmere.nl.

Kom mensen, kom met namen van bedrijven. Laat de vereniging niet zitten.

Henk Staats

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. otto op 22-02-2008 om 16:27 uur

    Henk, je bent vergeten Dekker Packaging uit Almere te noemen als nieuwe sponsor van de BVA!!!

  2. Henk Staats op 22-02-2008 om 17:42 uur

    Je hebt gelijk Otto! Ik word oud.

Reageer op dit bericht (“Van de voorzitter ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)