Badminton Vereniging Almere

Marcel Smouter twee keer tweede geworden

Marcel Smouter heeft dit weekend, 15 en 16 maart 2008, een stel zware toernooien gehad. Zaterdag waren we in Delft en zondag waren we in Almere ons eigen toernooi ’clubkampioenschappen’ aan het draaien.

Op zaterdag 15 maart 2008 moest Marcel gelijk tegen de Nederlandse kampioen Quincy Michielsen. Hij speelde heel goed; in de eerst set stond dik voor, maar helaas kon Marcel dit niet vast blijven houden dus hij verloor de eerste set met 21-9. De tweede set kon Marcel helaas op zijn buiks chrijven. Hij verloor met 21-7.

Maarja, gelijk daarna ging 'ie tegen Hans MacDaniël. Hij was dus al lekker warm. Deze wedstrijd kon Marcel naar zich toetrekken met 21-6 en 21-12.

Daarna was Rowan van der Krogt aan de beurt. Met mooie ralley’s en een goede service kon Marcel deze wedstrijd met 21-13 en 21- 15 naar zich toetrekken.

De wedstrijden gingen door en als laatste moest hij tegen John van Berkel. Deze wedstrijd ging weer naar Marcel met 21-7 en 21-7. Dit betekent dat hij er 1 verloren had en 3 gewonnen. Dus dit betekent dat hij 2e is, omdat er 1 poule was.

Na al die Enkels wedstrijden gingen we over de dubbels. Marcels partner was Hans MacDaniël. De dubbels waren ingedeeld in twee poules. De eerste dubbel wedstrijd is tegen de koppel Mario Biekmann en Ton Kamp. Tijdens de wedstrijd kwamen er mooie ralley’s los met een aantal tips kwamen ze wel uit. Dus wonnen ze met 21-15 en 21-18.

Daarna waren Leen van der Toorn en Frans Rutgers aan de beurt. Deze wedstrijden trokken ze met 21-7 en 21-7 naar hun toe. Met deze laatste wedstrijd van de poule stonden ze op de eerste plek en moesten tegen de tweede van de andere poule strijden om in de finale te komen.

Ze moesten tegen Rowan van der Krogt en Tim Quartel spelen. Ze gingen te makkelijk de wedstrijd spelen; met moeite wonnen ze met 21-19 en 21-19, daarmee stonden ze in de finale.
In de finale moesten ze tegen het sterke koppel Quincy Michielsen en Ton Hollaar. In deze wedstrijd hadden Marcel en Hans geen antwoord. Dus helaas verloren ze met 21-6 en 21-4. Voor deze wedstrijd wilde Marcel 10 punten maken. Maar bedoelt hij dan per set of hele wedstrijd? Na deze wedstrijd waren ze dus op de 2e plek geëindigd.

Het doel van dit toernooi was 2 keer 2e worden. Dus dit toernooi is geslaagd. Op het volgende toernooi probeert Marcel 1 keer eerste en 2 keer tweede te worden. Dus kom kijken. Dit moet je niet missen. Kom dan naar Sliedrecht.

De volgende dag had Marcel de clubkampioenschappen.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Rick op 21-03-2008 om 21:15 uur

    Netjes marcel :D volgende keer gaan we voor 2 keer eerste :o:

  2. Marcel op 25-03-2008 om 20:08 uur

    Kan ook niet anders met zulke dijken van trainers en trainsters die ik/wij heb(ben)

Reageer op dit bericht (“Marcel Smouter twee keer tweede geworden ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)