Badminton Vereniging Almere

Stephan Branderhorst Nederlands Kampioen, tweede plek voor Amy van Stenus

Op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen is Stephan Branderhorst is eerste geworden in het jongensenkel onder 19 jaar en tweede in het gemengd dubbel, samen met Samatha Barning. Daarnaast was er een podiumplaats voor Amy van Stenus, die samen met Cheryl Seinen tweede werd in het meisjesdubbel onder 13 jaar.

Stephan Branderhorst speelde met Samantha Barning de finale in het gemengd dubbel onder de 19 jaar tegen Marco de Jager en Eefje Muskens. De eerste game was met duidelijke cijfers en ook beter spel terecht voor De Jager en Muskens met 21-12. In de tweede game kwamen Branderhorst en Barning goed terug en B&B wonnen de tweede game met 18-21. In de derde game leek het er op dat B&B met de winst aan de haal zouden gaan, maar een riante voorsprong werd toch verspeeld. En het werd dus spannend aan het slot van de derde game. Een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter voorkwam dat B&B op een 18-20 voorsprong kwamen en zo twee matchpoints hadden. De Jager en Muskens grepen deze buitenkans aan, kwamen terug en wonnen uiteindelijk met 24-22.
In de single nam Branderhorst revanche op De Jager. De eerste game stak Branderhorst met 21-13 overtuigend in de zak. In de tweede game leek Branderhorst iets minder geconcentreerd en De Jager maakte daar goed gebruik van en won met 17-21. In de derde game was Branderhorst weer helemaal bij de les en met 21-9 liet hij er geen misverstand over bestaan wie de sterkste was. Een prachtige titel voor Branderhorst en opnieuw een bijschrijving in de Almeerse Wall of Fame.
Amy van Stenus bereikte met haar dubbelpartner Cheryl Seinen de finale in het vrouwendubbel onder de 13 jaar door een mooie overwinning in de halve finale op de nummer twee geplaatsten Alida Chen en Raquel Humphris. In twee games, 21-18 en 21-15 pakten Van Stenus en Seinen de winst. In de finale bleken Denise Hall en Dorien Lups nog net even een maatje te groot voor het duo S&S. Hall en Lups wonnen met 21-11 en 21-14.
Met deze schitterende tweede plek laat Amy van Stenus zien dat zij zonder meer op de goede weg is en de trainersstaf van Almere koestert dit aankomend talent.
En dat de Almeerse (RTC)-jeugd op de weg terug is, bleek ook uit de uitslagen van de andere deelnemers, er werden kwart- en halve finales bereikt en wellicht dat het volgend seizoen dit halve finales en finales zijn.

Tot nu toe 8 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Mostert op 13-04-2008 om 23:47 uur

  Allemaal van harte gefeliciteerd met dit bereikte resultaat

 2. Marcel Smouter op 14-04-2008 om 09:18 uur

  Allemaal gefeliciteerd met de resultaten, en de podium plaatsen, heel goed gedaan.

 3. Emmy en chris op 14-04-2008 om 10:08 uur

  Ook de andere kinderen van het RTC in Almere hebben goed gepresteerd zijn in de verschillende combinaties tot kwart- en halve finales gekomen. Er zijn prima ontwikkelingen in de groepen onder 13 en onder 15.

 4. Henk Staats op 14-04-2008 om 14:43 uur

  Stephan van harte gefeliciteerd met deze fraaie titel!
  Amy, wij zijn trots op je met deze prachtige tweede plek! We volgen je nauwlettend.

 5. Walter op 14-04-2008 om 17:31 uur

  Stephan, zei ik toch! :9
  Lekker kerel!

  Amy jij ook van harte gefeliciteerd!

 6. Erik en Shirl op 14-04-2008 om 21:33 uur

  Hey kerel,

  Lekker bezig man!!! En rijbewijs halen en Nederlands Kampioen en dat allemaal in één week! Nu nog wat beter worden met Pro Evolution Soccer...... :P

  Amy ook van harte gefeliciteerd met de 2e plek. Volgend jaar eerste zullen we maar zeggen.

  Laterrr
  Shirl en Erik

 7. Krijn op 16-04-2008 om 11:35 uur

  Net wat foto's online gezet: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/njk

 8. George op 18-04-2008 om 11:42 uur

  Gefeliciteerd allemaal, maar eh...... waar was het publiek????

Reageer op dit bericht (“Stephan Branderhorst Nederlands Kampioen, tweede plek voor Amy van Stenus ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)