Badminton Vereniging Almere

Een heet Pinksterweekend in Wateringen

Terwijl de kinderen in een snikhete zaal hun wedstrijden afwerkten, genoot een groot deel van de ouders (al dan niet onder het genot van een verkoelend biertje) van het prachtige zomerweer in het Westlandse Wateringen waar het jeugdtoernooi van Badmintonvereniging Velo werd gespeeld. De brandende zon bracht de temperatuur in de hal tot grote hoogte en het devies voor de kinderen was dan ook: drinken, drinken en nog eens drinken! Ondanks de warme en drukkende atmosfeer in de zaal waren we weer getuige van een leuk en sportief jeugdtoernooi waarbij dit keer ook de oudere jeugd weer aanwezig was.

Bijna traditiegetrouw waren er weer vele RTC/BV Almere kinderen die de reis naar Wateringen hadden ondernomen om deel te nemen aan het Open Jeugdtoernooi van de plaatselijke badmintonvereniging. Voor de RTC-selectie was het een verplicht toernooi. Bijna veertig kinderen gaven aan nog steeds niet badmintonmoe te zijn, zo aan het einde van het badmintonseizoen. Er werd gespeeld in de categorieën U11, U13, U15, U17, U19 en in de A-groep, bedoeld voor kinderen die hoger dan de tweede klasse in de seniorencompetitie hebben gespeeld.

Onder 11

Bij de heren werd dit onderdeel totaal gedomineerd door de drieling Zufiqar die in de herenenkel einduitslag dan ook als nummers 1 t/m 3 eindigden. Onze eigen Daan Kusters kon hier geen weerwoord tegen vinden en verloor in de voorronde in drie sets tegen één van de drie broertjes. In de gemengd dubbel kwam Daan weer een andere Zufiqar tegen: dit keer pas in de finale met Lisa van Stenus aan zijn zijde. In drie sets kwamen Daan en Lisa net iets te kort maar het was zeker een spannende finale met mooie rally’s. Dezelfde Lisa bereikte in de single de halve finale en verloor daar nipt in drie sets. Met Debora Jille (BC Amersfoort) won Lisa uiteindelijk nog wel de vrouwendubbel door vier opeenvolgende mooie overwinningen.

Onder 13

Ook onder 13 was de Almeerse oogst weer aanzienlijk alhoewel het dit keer niemand lukte om in de singles de finale te halen. Maar met name in de mix en de dubbel werd er zeer goed gescoord: in de mix wonnen Natalya van der Laan en Alex Vlaar de finale tegen het als eerste geplaatste duo van BC Duinwijck. De herendubbel werd een Almeers onderonsje waarbij uiteindelijk Mark Verschoor en Alex Vlaar in de finale sterker waren dan Koen Odijk en Ruben Wijnands. In de vrouwendubbel kon Natalya samen met partner Evelien Witte (BC de Ritte) de finale net niet winnen: in drie spannende sets werd er verloren van het eerste geplaatste paar Anika Gans en Kimberlin Veenstra van BC Duinwijck.

Onder 15

Jayme van Elten gaf een goed vervolg aan zijn recente Junior Master overwinningen door de herenenkel finale te halen. Tegen Edward Wang vocht Jayme een titanenstrijd waarbij de hitte beide jongens parten speelden. Edward wist uiteindelijk, mede door ruim de tijd te nemen tussen de punten door, de strijd in zijn voordeel te eindigen. Daarna mocht Jayme in de mixfinale aantreden met vaste (mix)partner Amy van Stenus aan zijn zijde. Tegen Tara Timmer en Ewout Beuker (BC de Ritte) werd het een spannende strijd op hoog niveau waarbij er regelmatig lange en goede rally’s werden gespeeld. Uiteindelijk bleken Tara en Ewout in drie sets te sterk voor Jayme en Amy. Tara en Ewout laten daarmee weer zien een beresterk duo te zijn in de mix Onder 15.

Amy mocht het daarna in de damesdubbel Onder 15 weer proberen tegen Tara. Samen met Masha Lürsen (BC Duinwijck) werd het weer een spannende en hoogwaardige finale tegen Tara en Manon Sibbald. Masha had vlak daarvoor al haar beste spel laten zien in de halve finale tegen Tara (winst in drie sets) en vlak daarna de finale tegen Manon. Manon wist deze finale gedecideerd en zeer sterk spelend in twee sets te winnen van Masha. Nog moe van deze twee zware wedstrijden had Masha het daardoor in de damesdubbelfinale erg zwaar. Tara en Manon maakten daar dankbaar gebruik van door de shuttle veelvuldig op Masha te spelen. Uiteindelijk wonnen Tara en Manon geheel verdiend in twee sets.

Onder 17

Ook onder 17 werd er door de Almeerse kids goed gespeeld en gepresteerd. De damesdubbel werd een prooi voor Shanice van Stenus en Suzanne Hom na een mooie overwinning op het eerste geplaatste duo. Shanice mocht het daarna in de vrouwenenkelfinale opnemen tegen Melissa Hondeman. Na drie spannende sets wist Melissa uiteindelijk te winnen van Shanice. Het was zowiezo een goed weekend voor Melissa: zij wist namelijk samen met Jules van der Vliet ook de mix onder 17 te winnen. Het Almeerse succes Onder 17 werd compleet gemaakt door Richard Verschoor en Harry Hansen: zij reikten tot in de finale waar zij het helaas niet konden bolwerken tegen de uiteindelijke winnaars.

A groep

In deze groep werd Almere o.a. vertegenwoordigd door Deborah van de Wal en Tessa Putters. Deze twee dames mochten het in de finale opnemen tegen het sterke duo Gayle Mahulette en Yasmin Paap. Ondanks sterk spel werd het onderspit gedolven tegen deze twee jonge maar zeer ervaren dames.

Tot slot

Vorig jaar lukte het onze vereniging niet om de wisselbeker voor de best presterende vereniging in de wacht te slepen. Ondanks tien eerste en tien tweede plaatsen moesten we toen met lede ogen aanzien dat een andere vereniging er met deze felbegeerde prijs vandoor ging. Dit jaar bleef de teller voor de BVA/RTC steken op negen eerste en negen tweede prijzen. Ondanks deze aanzienlijke ‘buit’ was dat weer niet voldoende om de wisselbeker te winnen! Oja, dan nog even dit: namens de kinderen een woord van dank aan de trainers Emmy & Chris Vlaar en Max Sibbald. Het hele weekend waren zij er voor de kinderen om met hun tactische aanwijzingen en nimmer aflatende enthousiasme het spel van onze kinderen naar grotere hoogtes te leiden. Grote klasse!

Uitslagen

GD11: 2e plaats Lisa van Stenus en Daan Kusters
DD11: 1e plaats Lisa van Stenus en Debora Jille (BC Amersfoort)
GD13: 1e plaats Natalya van der Laan en Alex Vlaar
MD13: 1e plaats Mark Verschoor en Alex Vlaar
2e plaats Koen Odijk en Ruben Wijnands
VD13: 2e plaats Natalya van der Laan en Evelien Witte (BC de Ritte)
VE15: 1e plaats Manon Sibbald
GD15: 1e plaats Tara Timmer en Ewout Beuker (BC de Ritte)
2e plaats Amy van Stenus en Jayme van Elten
ME15: 2e plaats Jayme van Elten
VD15: 1e plaats Tara Timmer en Manon Sibbald
2e plaats Amy van Stenus en Masha Lürsen
GD17: 1e plaats Melissa Hondeman en Jules van der Vliet
HD17: 2e plaats Richard Verschoor en Harry Hansen
VE17: 1e plaats Melissa Hondeman
2e plaats Shanice van Stenus
VD17: 1e plaats Suzanne Hom en Shanice van Stenus
VDA: 2e plaats Deborah van de Wal en Tessa Putters

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 12-05-2008 om 12:39 uur

    Gister en eergister op toernooi.nl al gezien dat het goed ging met de Almeerders. Proficiat met deze mooie resultaten. Om trots op te zijn.

  2. Ernst op 12-05-2008 om 20:10 uur

    Ook ik wil mij aansluiten bij de woorden van mijn broer. Trainers, Emmy,Chris en Max, bedankt voor het coachen.

Reageer op dit bericht (“Een heet Pinksterweekend in Wateringen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)