Badminton Vereniging Almere

Junioren en Senioren samen op bezoek in Doorn

Diep verscholen in de prachtige bossen rond Doorn lag de sporthal waar gisteren het Utrechtse Heuvelrug Open Badmintontoernooi 2008 werd gespeeld. Een toernooi met een vrij unieke opzet want het was bedoeld voor jeugd- én seniorenspelers. Bij de jeugd kon worden gespeeld in de categorieën U11, U13 en U15 en bij de senioren werd gespeeld in de klasse 8 (D) en 6 (C). Een bonte mix van junioren die het juniorentoernooi gingen spelen, junioren die bij de senioren gingen spelen en senioren die bij de senioren gingen spelen (volgt u het nog?) nam deel aan dit toernooi namens de BVA en het RTC Almere. Als ik het allemaal goed heb bijgehouden waren dit er in totaal 31!

Met zoveel Almere-deelnemers is het niet vreemd dat er al in de voorrondes (maar gelukkig ook later in de finalerondes) veel Almeerse onderonsjes werden uitgevochten. Ik wil niemand te kort doen maar een aantal van de finales wil ik er toch even uitlichten.

HE13: in deze finale mochten Ruben Wijnands en Koen Odijk de rackets met elkaar kruizen. De eerste prijs ging uiteindelijk naar Ruben. De twee maatjes wisten later ook nog de HD13-finale te winnen en het was voor beiden dan ook een geslaagd toernooi.

DE15: Natalya (eerste jaars U13) ging door waar ze al het hele seizoen mee bezig was: goed spelen! Natalya won gedecideerd de enkelfinale van dubbelpartner Evelien Witte in twee sets. Later speelde Natalya nog de GD15 finale met vaste partner Alex Vlaar. Helaas werd het na drie mooie sets net geen tweede overwinning: er werd verloren in (hoe kan het ook anders) drie sets!

DE6: de als eerste geplaatste Manon Sibbald wist haar plaatsing waar te maken door de finale in de C te halen. Zij deed dat door in de halve finale in een zeer spannende en goede driesetter te winnen van Sarina Baak. In de finale mocht ook Amy van Stenus haar opwachting maken nadat zij in de halve finale een walkover had tegen Suzanne Hom die eerder in een single door haar enkel ging (Suzanne, ik hoop dat alles goed gaat met je enkel!). Manon won uiteindelijk de wedstrijd van Amy in twee sets.

DD6: Ook hier was Manon succesvol. Samen met Amy werd de finale bereikt waar RTC-trainingsmaatjes Tara Timmer en Wendy Naus de tegenstanders waren. En dat deze finale garant stond voor een spannende en leuke wedstrijd waarbij geen van de dames voor elkaar onder wilden doen stond vanaf het begin vast. Uiteindelijk behaalden Amy en Manon de winst na drie lange en zenuwslopende sets die gekenmerkt werden door veel fouten maar die wel met de juiste mate van inzet werden gespeeld.

Manon was echter niet de enige Sibbald die succesvol was: ook pappa Max deed mee in de GD6 met Tara. Dit gelegenheidsduo dat jeugdig elan en talent koppelde aan ervaring en spelslimheid bleek zeer succesvol te zijn! De weg naar deze finale werd bereikt na overwinningen op o.a. Richard Verschoor en Suzanne Hom en duo Sarina Baak/Michael Willig. Met name deze laatste wedstrijd was het aanzien meer dan waard: Tara en Max wisten de wedstrijd uiteindelijk wel te winnen in drie sets (3e set 25-23). In de finale wachtten de derde Almeerse tegenstanders Nienke Berkelmans en Jos Kuipers. Ook zij hadden in de voorrondes al afgerekend met meerdere Almere-duo’s. De finale was een absolute thriller die uiteindelijk in het voordeel viel van Tara en Max (uiteraard in een driesetter!).
Max was zowiezo in goeden doen want ook met partner Chris Vlaar (jawel!) werd de finale gehaald in de HD6. Onder groot enthousiasme (en vaak ook hilariteit) van de Almeerse kinderen wisten deze twee veteranen enkele zeer goede partijen op de mat te leggen en lieten daarmee zien dat ze het spelletje nog zeker niet verleerd zijn. Rücksichtslos werd in de halve finale korte metten gemaakt met pupillen Michael en Jos (alhoewel, het kostte ze wel de nodige moeite getuige de drie sets)! Eigenlijk had deze wedstrijd de finale moeten zijn gezien de hoge kwaliteit en de amusementswaarde! Het heeft helaas niet zo mogen zijn voor Michael en Jos en dus mochten Max en Chris door naar de finale. Deze werd uiteindelijk vrij eenvoudig gewonnen door deze twee ‘oude’ maar sluwe vossen! Grote klasse mannen!

Tot slot een speciale vermelding voor Thomas van Cruchten en Jesper Kunkels. Deze twee jongens die ondanks dat ze tot geen selectie horen, regelmatig te vinden zijn op jeugdtoernooien (vaak ook met Laura Uivel en Lieke Principaal) lieten weer zien uit het juiste hout gesneden te zijn. Zij kwamen tot de MD15 finale die ze helaas niet wisten te winnen. Grote klasse jongens! En bij deze van mijn kant een oproep (die ik al eens eerder heb gedaan) aan alle andere kinderen uit de kleurentrainingen: speel af en toe eens een jeugdtoernooi. Er zijn echt niet alleen toernooien van een Junior Mastercategorie waar je bang voor hoeft te zijn van het veld geslagen te worden! Er zijn genoeg leuke en goede jeugdtoernooien waar je, ook als je pas in Geel, Groen, Blauw of Rood traint aan mee kan doen en waar je heel erg veel van kunt leren. Als je in het nieuwe seizoen best wel eens een toernooi zou willen spelen maar je weet niet precies welke geschikt zou zijn: laat het me weten of vraag het aan één van de trainers en we helpen je graag op weg!

Al met al was het dus een zeer geslaagd en vooral leuk toernooi waar jong en oud, jeugdig talent en ervaring en fanatisme en gezelligheid zonder moeite hand in hand gingen. Zeker een aanrader voor het volgende seizoen!

ME15: 1e Natalya van der Laan
MD15: 3e/4e Natalya van der Laan & Evelien Witte (de Ritte)
3e/4e Sarina Baak & Michael Willig
3e/4e Michelle Veerman & Edward Wang (Velo)

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Jeannette op 02-06-2008 om 12:59 uur

ME11 3e/4e Judith van Cruchten.
    Nog een kleine vermelding, bij de ME11 wist Judith van Cruchten (een beginnende speelster van BVA!!) door te dringen tot de halve finale.
    Mooie prestatie als je pas sinds sept. badminton speelt.

2. Henk Staats op 02-06-2008 om 13:21 uur

Felicitaties voor de jeugd en ook voor de oudere jongeren of moet het zijn de jongere ouderen?

3. otto op 02-06-2008 om 14:50 uur