Badminton Vereniging Almere

20 jarig jubileum Badminton Vereniging Almere

’s Morgens op zaterdag 27 juni ’08 vroeg de kersverse nieuwe bondsvoorzitter of ik zin had in een jubileum in Almere, maar dan alleen op die voorwaarde dat ik wat foto’s zou nemen en er een feestelijk verslag van zou maken ! Mensen die mij kennen weten dat ik tegen een feestje niet gauw nee zeg. Dus zat ik ’s middag in de auto voor het 20ste verjaardagsfeestje van badmintonvereniging Almere.

Als tegenprestatie vroeg ik in de auto richting Almere of ik binnenkort een verslag mag maken over Rob Ridder. Niet over al zijn badmintonprestaties vanuit het verleden, maar over zijn bondsvoorzitterschap doelstellingen voor de komende jaren en in het bijzonder:

Onze NBB voorzitter voelde zich wat onder druk gezet en vervolgde het gesprekje met dat zo’n eerste week na zijn verkiezing zijn mailbox helemaal vol zat met allerlei vragen over welk Nederlands badmintongebied dan ook.

Ja, ik bevestigde dat al het begin moeilijk was en stelde dat zo’n verslag niet volgende week al op badminton.nl of badmintoninfo hoefde te staan. Ik zou blij zijn met de eerste hoofdlijnen en zou de verslaglegging graag over 2 weken af willen hebben ter publicatie!

Ondanks de Tom-Tom reden we bijna een doodlopende straat in, maar Rob herstelde zich goed en klokslag 14.00 stonden wij voor de deur van Badminton Vereniging Almere.

Binnengekomen werden wij door de mensen van de vereniging hartelijk ontvangen en felicitaties gingen over en weer (20 jarig jubileum en Rob met zijn NBB voorzitterschap).

Na in gesprek gekomen te zijn met voorzitter Henk Staats begrijp ik dat de vereniging Almere 20 jaar geleden ontstaan is uit een samenwerkingsverband van twee verenigingen en dat betreffende verenigingen er toen financieel niet erg goed voor stonden. Nu in 2008 heeft BVA een eigen badmintonhal, een stabiel leden aantal en is financieel zeer gezond. Mij sprak dat aan als een prestatie van formaat ! Verder van Henk nog een aantal financiële tips gekregen bij de opzet van de nieuwe Duinwijckhal in Haarlem.

Inmiddels was het tijd om foto’s te nemen en Rob wilde van het jubileumfeest gebruik maken om met de voorzitter van Almere en de penningmeester Vincent Festen van gedachten te wisselen over de toekomst van het Nederlandse badminton.

Als amateur fotograaf hoefde ik natuurlijk niet bij dat gesprek te zijn en heb mij prima vermaakt op de georganiseerde jeugd feestmiddag. Wat een lieve kindersmoeltjes, ze vermaakten zich kostelijk met de leuke uitgezette spelletjes. Verder was er limonade en popcorn in overvloed ! Wat was het allemaal goed georganiseerd en na het maken van diverse foto’s en wat gesprekjes met de trotse ouders terug naar het restaurant om met een aantal vrijwilligers over het Almeerse verenigingsleven van gedachten te wisselen.

Om 16.00 kwam ook Rob uit zijn gesprek en na afscheid genomen te hebben gingen wij richting huis. Van Rob begreep ik dat hij een zeer goed gesprek met de Almeerse bestuurders gehad heeft. Vereniging Almere staat als een huis in eigen sporthal, het heeft tussen de 400 en 500 leden en financieel kern gezond. Betreffende resultaat is bereikt door jaren aan de weg te timmeren, clinics op scholen te geven en huis aan huis advertenties te verspreiden.

Verder een visie van de Almere bestuurders:

Ook vroeg ik aan mijn broer of de kou nu uit de lucht v.w.b het nieuwe bondsvoorzitterschap ? Wel het idee gekregen dat door dit gesprek wij samen op één lijn zitten, maar helemaal zeker voor de toekomst ben ik nog niet.

Even een stilte en het jammer gevoel, dat we nog niet één grote badmintonfamilie waren, kwam bovendrijven. Ik zei tegen hem dat hij zich mooi kon bewijzen door mij dat verslagje te laten schrijven over zijn bondsvoorzitter visie statements.

Ho, Ho, ik moet dat eerst met het bondsbestuur bepraten en dan wordt het later via het officiële NBB communicatie kanaal via de pers naar buiten gebracht !

Ga je nog een kopje thee drinken met Erica Terpstra ? Antwoord: Het bondsbestuur zal er alles aan doen om Yie naar de spelen te krijgen !

Ineens begon het gesprek een wat formeler karakter te krijgen en voordat ik het wist stonden we in Haarlem voor deur van mijn broer en werd mij vriendelijk toch dringend gevraagd om uit te stappen, dan kon hij mijn parkeerplaats innemen.

Al rijdend naar huis had ik toch het idee dat de 2 broers een waardevolle dag gehad hebben, de één een goed gesprek en de andere leuke foto’s van het kinderfeest van het 20 jarig bestaan van de vereniging Almere !.

Rest nog de foto’s.

Groetjes,

Piet Ridder
http://www.pietridder.nl/

Tot nu toe 14 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. donja op 01-07-2008 om 16:28 uur

  en de foto's van het avondprogramma?

 2. Krijn op 01-07-2008 om 16:32 uur

  Dat zijn er zoveel.. Duurt een paar dagen voordat die van de camera's naar de site gekopieerd zijn :)

 3. donja op 01-07-2008 om 16:45 uur

  ok...we wachten geduldig... ;)

 4. iemand op 02-07-2008 om 11:23 uur

  en waneer worden de nog niet verloten dingen verloot?

 5. Edwin op 03-07-2008 om 21:00 uur

  Is het kopieren al gestart dan?

 6. Krijn op 04-07-2008 om 23:43 uur

  Ik heb gisteravond van Bas een cd'tje met de foto's gekregen. Vandaag alleen nog geen tijd gehad om ze te verkleinen en op de site te zetten. Gaat morgen gebeuren!

 7. Cock op 05-07-2008 om 14:55 uur

  Ha iemand, kan het nog anoniemer? Er zijn geen niet verlote dingen meer. er zijn alleen nog prijzen die (nog) niet zijn afgehaald. Zeer binnenkort zetten we een lijst met lotnummers en prijzen op de site + een datum wanneer ze kunnen worden afgehaald.

 8. Dennis en Marcel op 05-07-2008 om 17:37 uur

  laten wij nou nog 10 enveloppen hier hebben liggen :9~

 9. Krijn op 05-07-2008 om 19:27 uur

  ...nu bezig met 476 foto's verkleinen...

 10. Krijn op 05-07-2008 om 19:45 uur

  ...done. Van 1.09 GB naar 36,4 MB. Nu in de goede volgorde indelen in een paar albums...

 11. Krijn op 05-07-2008 om 19:58 uur

  ...en wat thumbnailtjes maken...

 12. Krijn op 05-07-2008 om 20:05 uur

  ...de voorbereiding: http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/voorbereiding ...

 13. Krijn op 05-07-2008 om 20:19 uur

  ...Family Fun:

  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/family-fun-deel-1
  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/family-fun-deel-2
  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/family-fun-deel-3
  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/family-fun-deel-4
  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/family-fun-deel-5 ...

 14. Krijn op 05-07-2008 om 20:25 uur

  ...en van het knalfeest 's avonds:

  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/avond-deel-1
  http://www.bvalmere.nl/fotogalerij/2007-2008/jubileum/avond-deel-2

  Sorry dat het even duurde :)

Reageer op dit bericht (“20 jarig jubileum Badminton Vereniging Almere ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)