Badminton Vereniging Almere

Eerste overwinning van de tweede speelronde is binnen

Gisteravond heeft team 14 een fraaie 2-6 overwinning behaald op het vierde team van BV Amsterdam. Het was trouwens wel even schrikken bij aankomst in sporthal De Pijp, want daar werd om even voor zeven uur nog gezaalvoetbald. Maar de beheerder verzekerde ons dat om 19.00 uur precies de zaalvoetballers zouden stoppen en dat de badmintonners hun gang konden gaan. En dat gebeurde ook zo. Wel bedacht ik mij dat wij met onze eigen hal in Almere toch wel heel erg verwend zijn. Bij ons wordt alleen maar gebadmintond op fraaie badmintonvelden. In de Pijp was er weer sprake van een wirwar aan lijnen. Volgens mij moet Piet Mondriaan ooit eens in een sporthal zijn inspiratie hebben opgedaan voor zijn Boogie Woogie schilderij.

Niels Mul en Harry Hansen opende de wedstrijd met het mannendubbel. Zij speelden voor het eerste de mannendubbel omdat Jules van der Vliet verhinderd was. Wel het was zenuwslopend maar uiteindelijk werd er middels een ietwat gelukkige netbal gewonnen in de derde game.
Suzanne Hom en Shanice van Stenus pakten het vrouiwendubbel gedecideerd in twee games.

Harry Hansen speelde vervolgende de mannensingle tegen een AMsterdammer die in positieve zin opviel door zijn goede spel. Harry werd overdonderd door deze AMsterdamspeler en verloor de eerste game. Toch pakte Harry na een spelwijzigingen de tweede game, maar in de derde game ging hij toch ten onder tegen Vincent Wong.
Evelyn deed er in haar vrouwensingle niet ingewikkeld over. Zij speelde goed en won in twee games.
Niels Mul had de twijfelachtige eer om tegen een Indonesiër te moeten spelen. De eerste game was heel snel over voor Niels, maar hij herpakte zich goed in de tweede game die hij maar nipt verloor met 22-20.
Shanice van Stenus moest tegen de eerste dame. De eerste game moest Shanice toch opletten, het werd 15-21 maar de tweede game ging het een stuk makkelijker. Met een 2-4 voorsprong voor team 14 kon er aan de mixen begonnen worden.

Evelyn en Harry waren in no time klaar met hun mix. Het werd een eenvoudige overwinning in twee games. In de andere mix, van Suzanne en Niels, was het een stuk spannender te meer daar de teller meede een service van Suzanne af te moeten keuren. Volgens de teller zou de service van Suzanne niet in orde zijn en hij had al een paar maal gewaarschuwd. In de derde game, op de stand van 16-19 in het voordeel van Almere, gaf de teller een punt aan Amsterdam wegens een foutservice, die ik als toeschouwer nog moet zien. Het werd door deze flauwekul nog 20-20, maar gelukkig wonnen de Almeerders toch met 21-23.
En daarmede werd de eindstand bepaald op 2-6 in het voordeel van Almere.

Reageer op dit bericht (“Eerste overwinning van de tweede speelronde is binnen ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)