Badminton Vereniging Almere

Teambuildingsdag wederom een succes

Voor de tweede maal werd afgelopen zondag een Teambuildingsdag georganiseerd. De geweldige locatie, de goede organisatie en het mooie weer hebben ervoor gezorgd de dag wederom een groot succes is geworden.

De teambuildingsdag vond net als vorig jaar plaats op het sportterrein van de Generaal Majoor Koot kAzerne in Garderen. Tot voor kort was dit de thuisbasis van Max Sibbald, sportinstructeur bij Defensie. Samen met Coordinator Kasper Weijmans en met behulp van een aantal vrijwilligers was een programma samengesteld waarbij de teams voornamelijk fysiek op de proef werden gesteld.

De spelers werden verdeeld over 10 teams, waarbij zo veel mogelijk de werkelijke teamindeling werd gevolgd. Helaas gooide een aantal late afzeggers nog roet in het eten, wat als gevolg had dat Dekker Almere moest worden opgedeeld in twee teams, zodat er toch nog een even aantal teams was.

In de ochtend streden de teams tegen elkaar op vijf verschillende onderdelen; Matbal, een soort handbal waarbij de bal via een stuit op een grote mat moest worden gegooid. Wereldbal, waarbij met een grote fysiobal pionnen om moesten worden gegooid. Verder was er nog bouncebal, een soort hockey, beachvolleybal, en de hindernisbaan. De hindernisbaan deed gelijk een aanslag op de fysieke gesteldheid van de teams, want er moesten 2 munitiekisten van 20 kilo over de hindernissen worden gebracht.

Rond 1 uur was het tijd voor de lunch, die door Kasper was verzorgd. De broodjes, fruit en diverse dranken vonden gretig aftrek bij de inmiddels hongerige deelnemers.

In de middag stond het spinnenwebspel op het programma. Er waren diverse spellen uitgezet over het terrein die de teams moesten afwerken, en waarbij ze tussendoor steeds terug moesten keren naar een centraal punt. Doel was het totale programma zo snel mogelijk af te werken. Alleen het rennen naar de divers onderdelen was al behoorlijk vermoeiend. Enkele onderdelen: paalklimmen, tractorband slepen, met een boomstam om het sportveld rennen, munitiekisten sjouwen, over een muur klimmen, frisbeeen, handgranaat gooien...

Om een uur of half vier waren alle teams klaar, en kon, terwijl de deelnemers gingen genieten vaneen welverdiende douche, de eindstand worden opgemaakt. Er bleken twee teams op een gedeelde derde plaats te staan; Team 1a (bestaande uit Stephan Branderhorst, Robert Kwee, Yvonne Hoogland, Patty Stolzenbach en Tim Vaessen) en Team 5. De tweede plaats was voor Team 3 en de eerste plaats ging naar het ‘andere’ Team 1, dat bestond uit Jeroen van Moorst, Erik Staats, Yvonne Sie en Dennis Steenland. Niet geheel verwonderlijk, want het fanatisme waarmee dit team de onderdelen afwerkte was ongewoon. Wellicht kwam dat omdat men even wat wilde rechtzetten na de 2e plaats van team 1 op de vorige editie van de teambuildingsdag?

De winnaars kregen allemaal een prijs, die bestond uit Landmacht artikelen, verzorgd door Sharon Eevenaar. Na het dankwoordje voor de organisatie keerde iedereen rond een uur of 4 moe maar voldaan naar huis.

Volgend jaar weer!

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 16-09-2008 om 10:38 uur

    De organisatoren verdienen een pluim.

Reageer op dit bericht (“Teambuildingsdag wederom een succes ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)