Badminton Vereniging Almere

Zaterdag, Dekker Almere thuis tegen BC Amersfoort

Komende zaterdag, 20 september 2008 om 19.00 uur speelt Dekker Almere zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2008/2009 in Sportcomplex De Toekomstgroep te Almere. De tegenstander is de landskampioen van het vorig seizoen en van vele seizoenen hiervoor, BC Amersfoort uit Amersfoort.

BC Amersfoort liep in de eerste wedstrijd van dit seizoen tegen een 5-3 nederlaag op bij Van Zijderveld in Amstelveen. We moeten daarbij niet vergeten dat BC Amersfoort ten opzichte van de vorige seizoenen 'een jasje uit heeft gedaan' oftewel een aantal toppers heeft de club uit de keistad verlaten, te weten Dicky Palymana, Eric Pang en Yao Jie. Dat scheelt een slok op een borrel. Amersfoort heeft echter wel een aantal nieuwe spelers aangetrokken waaronder de Litouwese Akvile Stapusaityte en de Vietnamees Nguyen Nhung LeGnoc. Het is te hopen dat de speakers van de eredivisieclubs geen kunstgebit hebben, anders is de kans op breken reëel. De selectie van Amersfoort telt overigens nog wel een aantal toppers zoals Lotte Jonathans en Pauline van Dooremalen. En Joéli Residay mag toch ook worden gezien als een zeer ervaren speler. Daarnaast zijn lid van de selectie voor team 1: Eefje Muskens, Rik Top, Jelle Maas en Marco de Jager.

Dekker Almere telt twee spelers die zijn doorgebroken vanuit team 2. Stephan Branderhorst, Europees Jeugdkampioen onder de 19 jaar in 2007, is nu vastspeler van Dekker Almere en dat geldt ook Yvonne Hoogland. En heel belangrijk voor Dekker Almere is de komst van het talent Patty Stolzenbach, lid van de Nationale selectie van de NBB. Patty kwam over van BC Smashing. Dekker Almere doet het dit seizoen met Stephan Branderhorst, Yvonne Hoogland, Rachel Howard, Robert Kwee, Jeroen van Moorst, Yvonne Sie, Patty Stolzenbach en Erik Staats, die teamcaptain is en aan zijn tiende seizoen bezig is als speler van team 1.

De coaches Rick Prins en Joeri Kraaijestein hebben alle vertrouwen dat Dekker Almere tegen Amersfoort een goed resultaat kan neerzetten.
Ook tegen Van Zundert Velo ging Dekker Almere immers goed uit de startblokken. Maar belangrijk blijft de steun van de supporters. De spelers van Dekker Almere roepen U dan ook op met hele volksstammen de wedstrijd Dekker Almere tegen BC Amersfoort te komen bezoeken. Zij kunnen Uw support gebruiken!!!!

Reageer op dit bericht (“Zaterdag, Dekker Almere thuis tegen BC Amersfoort ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)