Badminton Vereniging Almere

Dekker Packaging Almere 13 wint overtuigend

Het jongste seniorenteam van de BV Almere trad vanmorgen vroeg aan tegen Duijnwijck 14 en heeft ook haar derde competitiewedstrijd met overmacht gewonnen; het werd in Sportcomplex de Toekomstgroep 8-0.

Voor het eerst in deze competitie wonnen Jayme van Elten en Jeroen Tiebout de mannendubbel (het was wel weer een driesetter). De derde game werd nipt gewonnen met 19. Manon Sibbald en Amy van Stenus leken een gemakkelijke winst te kunnen maken in de vrouwendubbel, echter de Duijnwijckse dames kwamen na een eerste setverlies met 4 terug in de tweede en wonnen deze met 21-18. Gelukkig kregen Manon en Amy weer de geest en wonnen ze de derde met 9.

Met een 2-0 voorsprong begonnen de singles. Jeroen had het in zijn eerste set behoorlijk lastig, maar wist hem winnend af te sluiten met 21-19, waarna de tweede set soepeler ging: 21-13.

Manon bedwong de tweede Duijnwijckse dame met 13 en 9. Manon speelde met een scheurtje in haar biceps en had de opdracht van coach Max Sibbald (haar vader) om niet te veel te clearen. Dit lukte goed!

Daarna trad Jayme aan en hij kreeg het erg lastig tegen de eerste heer van Duijnwijck; de eerste set ging verloren, mede dankzij uitstekende verdedigende acties op Jayme’s aanvallende spel, met 19. Jayme was boos op zichzelf en pepte zich op voor het vervolg. Het resultaat mocht er zijn; hij won de beide volgende sets (17 en 14) en won dus de partij!

Tenslotte kwam Amy aan bod; zij won vrij gemakkelijk met 14 en 7.

De beide mixen tenslotte werden beiden in tweeën gewonnen. Het laatste punt van de wedstrijd bestond uit een curieuze shuttle die op de paal kwam en vervolgens in het veld van de tegenstander terecht kwam.

Dit betekent dat, met één wedstrijd minder gespeeld dan de nummer twee, team 13 na drie wedstrijden bovenaan de ranglijst staat.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Henk Staats op 06-10-2008 om 08:08 uur

En weer de felicitaties voor de youngsters!