Badminton Vereniging Almere

Kennedy Van der Laan Almere verliest na thriller

Op zondag 12 oktober speelde Kennedy Van der Laan Almere de uitwedstrijd, in het lastige te bespelen sporthal het Spectrum in Hoofddorp, tegen Vliegende Shuttle 2. Het werd een ware thriller met niet minder dan zeven(!) drie gamers. Helaas viel de shuttle net te vaak de verkeerde kant op met een 2-6 als uitslag.

Johan Bakker en Stephan Melein gingen uitstekend van start in hun mannendubbel tegen Mark van der Tang en Alex Scheurwater. In de eerste game werd er een voorsprong genomen van 20-14. Vliegende shuttle knokte zich knap terug tot 20-20 maar uiteindelijk werd het 23-21 voor het Almeerse koppel. Vliegende Shuttle had aan het einde van de eerste game wel de sleutel tot succes gevonden want de tweede en derde game pakte ze overtuigend. In het vrouwendubbel speelde Conny Cashoek en Sylvia Franken voor het eerst dit seizoen samen tegen Myrate Verschoor en Marijke Mulder. De eerste game liep nog wat onwennig en ging nipt met 21-18 verloren. In de tweede game lieten Conny en Sylvia zien hoe het wel moest en ze pakte overtuigend de game met 21-14. De derde game was zeer spannend. Bij de wissel was er een mooie voorsprong van 11-6 voor het Almeerse duo. Vliegende shuttle knokte zich terug en pakte toch de derde game met 21-19.

Het was aan Johan om Kennedy Van der Laan Almere terug in de wedstrijd te brengen. Op dagen dat je het niet van je techniek of scherpte moet hebben kun je alleen nog knokken. De eerste game ging met 21-19 verloren maar op karakter won Johan de tweede met 21-19. De derde werd met 21-16 binnen gehaald. Nu moest Sylvia ‘even’ beide teams op gelijke hoogte brengen. De eerste game ging overtuigend naar Sylvia maar de tweede werd brutaal door Myrate gepakt met 23-21. De derde game moest de beslissing brengen en daar liet Sylvia zien toch echt beter te zijn 21-11 en een 2-2 tussenstand in de wedstrijd.

Als eerste mannenenkel moest Stephan aantreden tegen Mark. De eerste game werd, goed en geconcentreert spelend, gewonnen met 21-17. Door een opspelende blessure gingen de tweede en derde game verloren. Nu was het aan Conny om beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Dat dit geen eenvoudige opgave zou worden stond al vast. De tegenstandster, Caroline Brouwer, is een bekende en vooraf is nooit te voorspellen wie er wint. De eerste game werd al knokkend gewonnen met 21-17. De linkshandige Caroline trok de tweede game ruim naar zich toe en dus moest er weer een derde game aan te pas komen. Beide dames gingen tot het uiterste maar uiteindelijk was het Caroline die met 21-19 de derde game naar zich toe trok.

In de gemengd dubbel moesten de gelegenheidskoppels de stand weer in evenwicht zien te brengen. Johan en Sylvia gingen tegen Mark en Marijke overtuigend van start 21-10. De tweede en derde game gingen nipt verloren. Het laatste gemengd dubbel van Conny en Stephan tegen Caroline en Alex werd nipt in tweeën verloren. Eindstand 6-2 voor Vliegende Shuttle. Met zeven drie gamers moet er in de thuiswedstrijd revanche worden genomen!

Tot nu toe 7 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Henk Staats op 13-10-2008 om 14:54 uur

  Lag het wellicht aan het licht en de zaal dat er niet gewonnen is :)

 2. Stephan op 13-10-2008 om 16:03 uur

  Het licht in de hal was niet het meest makkelijke...

  Inmiddels heb ik de oorzaak al gevonden. Onze mental coach DannyP van team 10 heeft ook met 2-6 verloren en wij volgen hem trouw :D

 3. Henk Staats op 13-10-2008 om 16:23 uur

  Ik wist wel dat het niet aan jullie lag. Dit zijn externe factoren waar je weinig aan kunt doen.....

 4. Krijn op 13-10-2008 om 16:34 uur

  Ik geef DannyP ook de schuld van de enorme hoeveelheid geld die we zaterdagavond moesten betalen! En ik ben nog misselijk van al z'n (opgedrongen) teamschotels :p

 5. Henk Staats op 13-10-2008 om 16:54 uur

  Danny moet maar eens uitgenodigd worden voor een pittig gesprek :)

 6. DannyP op 13-10-2008 om 21:45 uur

  Ja Henk, hier was ik dus al bang voor; een pittig gesprek. Ik wist ook niet dat ik zo veel talent heb, en daarnaast ook nog zo goed!

  Team 9 luistert echt geweldig naar mij. Ik heb ze de opdracht gegeven: "Follow the leader" en dat doen ze uitstekend. Ze zijn mentaal ZO sterk dat zelfs partijen, die ze makkelijk kunnen winnen, weggegeven KUNNEN worden, door hun inzet en ijzeren wilskracht. Ook al kost dit verschrikkelijk veel moeite en zijn daar 7 3-setters voor nodig. Ik zeg: Pure klasse!

  Maar naar ik hier begrijp is weggeven niet helemaal de bedoeling. Ik als mental coach zal ik mij dan ook gaan bezighouden met een volgende leerfase voor dit team: "Luister naar anderen, maar ook naar je zelf". Deze leerfase duurt ongeveer 3 weken en 8 november ziet iedereen daarvan het resultaat.

  Daarnaast mijn talent om veel teamschotels te verkopen. Dit alles gaat VANZELF en komt uiteindelijk BV Almere ten goede! Ik hoef hier niets voor te hebben. Met dit talent heb ik afgelopen zaterdagavond ongeveer 10 teamschotels verkocht, terwijl er maar 7 teams thuisspeelden :9

  Dus Henk, ik begrijp dat je mijn hete adem in je nek voelt. Noem jij maar de dag, tijdstip voor dat pittig gesprek. Ik regel 2 appelsap en jij een teamschotel en dan gaan we praten, praten, praten.

 7. Henk Staats op 14-10-2008 om 08:27 uur

  Beste Danny,

  Ik zal onze secretaris verzoeken om een afspraak te maken. Cock zorg voor de koffie :)

Reageer op dit bericht (“Kennedy Van der Laan Almere verliest na thriller ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)