Badminton Vereniging Almere

Tussenstand in de competitie na 4 speelweken

De eerste vier speelweken van de competitie zitten er al weer op, en na twee competitieloze weekenden, volgen komend weekeinde de wedstrijden uit speelweek 5. Een mooi moment om even stil te staan bij de resultaten tot zover. Coördinatoren Joeri Kraaijestein (team 1 t/m 4) en Suzanne Mulkens (team 5 t/m 20) doen verslag...

Dekker Almere

Na een goede start tegen Velo heeft Dekker Almere in de volgende wedstrijden punten laten liggen. Het positieve is dat de Dekker Almere spelers in tal van wedstrijden prima kunnen wedijveren met hun tegenstanders. Het negatieve is dat er teveel wedstrijden net niet worden gewonnen. O.a. overtuiging, ervaring, jezelf ultiem op scherp zetten zijn oorzaken hoe dat kan. Op dit niveau maken kleine verschillen uiteindelijk grote verschillen in de uitslag. Hier zal het team samen met de coaches/trainers mee aan de slag gaan. Op dit moment neemt Dekker Almere de 6e plek in. Wel moet gezegd worden dat zij een relatief zwaar programma achter de rug hebben en dat zij de provendi uit de 1e divisie nog 2 keer moeten bespelen. Daarnaast verwacht de STC dat Dekker Almere de komende maanden alleen maar sterker wordt a.g.v. ervaring en training. Een hogere positie is dan ook het doel.

Van Zoelen Almere 2

Van Zoelen Almere 2 bestaat uit heel ervaren heren en talentvolle dames. De heren hebben alle drie zelfs eredivisieervaring. Voor de dames is het de eerste keer dat zij in de 1e divisie uitkomen. Deze combinatie zorgt voor een prima resultaat. Momenteel nemen ze een terechte 2e plek in de competitie in. De eerste plek in deze poule wordt ingenomen door Duinwijck. Een ontzettend sterk team met o.a. Chris Bruil en Monique van der Wouden. Neemt niet weg dat ze er alles aan zullen doen om het hun zo moeilijk mogelijk te maken.

Almere 3

Team 3 is de competitie een beetje “stroef” begonnen en staat momenteel op de 7e plek. Pieter (de teamcaptain) verwacht dat het team de weg omhoog zal vinden en dat denkt de STC eigenlijk ook. Als het team hard blijft werken en de “puntjes op de i” weet te zetten dan moet een plek in de middenmoot haalbaar zijn.

Almere 4

Voor BV Almere is het ontzettend welkom als team 4 zou promoveren naar de 2e divisie. Of dit gaat lukken is nog even de vraag. Het zorgt in elk geval voor een ontzettend spannende en uitdagende competitie. Samen met coach Rick Prins doen de spelers er alles aan. Momenteel staan ze op de 4e plek. De verschillen met de hoger gerangschikte teams zijn nog goed te overbruggen, maar het zal niet vanzelf gaan. Hard werken, er in blijven geloven en een beetje geluk zijn ingredienten die dit team zeker in een sporttas mee zullen moeten nemen.

Almere 5

Team 5 is debuterend in de 3e divisie. Dit geldt ook voor de meeste spelers/speelsters in dit team. Alleen Kasper heeft al een jaartje ervaring in deze klasse. Dat dit team het moeilijk heeft is dan ook logisch. Ze staan op een 7de plaats en moeten de volgende wedstrijd tegen de Ritte spelen, drager van ‘de Rode Lantaarn’. Het is dus noodzakelijk dat er door deze toppers flink punten moeten worden gepakt komend weekend. Succes!

Almere 6

Ook team 6 heeft spelers die voor het eerst in deze klasse uitkomen. Nikki, Thijs en Robert komen allen uit de eerste klasse en doen het niet onverdienstelijk in deze klasse. Samen met Harun en Stephanie staan deze youngsters op een gedeelde 7de plek, maar vanwege een beter ‘doelsaldo’ toch op een 6e plek, niet ver van de nummer 5. Komend weekend worden ze op de proef gesteld, de nummer 1 wacht ze op. Ook jullie succes!

Almere 7

Een van de twee hoofdklasse teams is team 7. Met wat nieuwe gezichten en oudere bekenden in deze klasse heeft dit team al wat zware beproevingen gehad. De eerste wedstrijden werden tegen de potentiële kampioenen van deze poule gespeeld en vorige week hebben ze punten laten liggen bij de nummer 6. Dit team moet opletten, alleen de nummer 7 degradeert en het staat nu 7de. Succes bij deze inhaalrace!

Almere 8

Team 8 is ons andere hoofdklasse team. De spelers/speelsters uit dit team komen allen uit lagere klassen en ook hebben zij Bat mogen verwelkomen. Dit jonge, veelzijdige team is tot veel in staat en dat laat de stand ook zien. Hoewel zij van de nummer 2 gewonnen hebben, staan ze nu op een comfortabele 3e plaats. Met een verschil van 1 punt met de nummers 1 en 2 behoort een kampioenschap tot de mogelijkheden. Ook jullie veel succes!

Kennedy Van der Laan Almere 9

Ons enige 1e klasse team, team 9, heeft een aantal nieuwe spelers/speelsters, maar ook ‘het-gouden-ouwe-trio’ Chris, Stephan en Conny zijn weer van de partij. In een poule van 7 zal alleen de nummer 7 degraderen en het ziet er niet naar uit dat dit Almere zal gaan worden. Er zijn pas 4 wedstrijden gespeeld, maar ze hebben op de 5de plaats al 4 punten afstand genomen van de nummer 7. Het verschil tussen de plaatsen 2 t/m 6 is minimaal en er is dus ook van alles mogelijk. Succes!

Almere 10

Almere 10 ziet er hetzelfde uit als vorige seizoen, behalve dan dat topper ‘ex-DIOK-ker’ Joris is toegevoegd aan deze ‘Golden Oldies’. Edwin heeft wat problemen met de achillespees maar hoopt binnenkort weer voluit te kunnen gaan. Op de 6de plaats, ruim verwijderd van plaats 7 en 8, een prima resultaat. De plaatsen 3 t/m 6 liggen redelijk dicht bij elkaar, misschien een top 3 plaats aan het eind van het seizoen? Succes!

Almere 11

In team 11 treffen we het jonge duo Rick en Steven, welke uit de 3e klasse komen. De jongens kunnen goed mee en liggen goed in het team heb ik begrepen. Met ‘3-setter-Krijn’, ‘Mama-Mariska’, ‘Rosé-Suus’ en vaste invalster ‘Vino-Sharon’ staat dit team op een mooie 2e plek en kansen op kampioenschap liggen er nog volop. Dan zal de thuiswedstrijd tegen van Zijderveld wel gewonnen moeten worden. Succes!

Almere 12

Almere 12 heeft te maken met heel wat afhakers: Ronald speelt momenteel niet meer bij BV Almere, Malou heeft een paar dagen voor aanvang van de competitie ook afgezien van deze uitdaging en Ricardo heeft een voetblessure waardoor hij pas over 3 weken weer inzetbaar zal zijn. Desalniettemin staan Sander, Ricardo, Melissa en Michèle op de 1e plaats, 2 punten los van de nummer 2. Ga door en zorg ervoor dat er nog een 1e klasse team komt!

Dekker Packaging Almere 13

Team 13 is het jongste seniorenteam wat we hebben dit seizoen, met een totale leeftijd van 53 jaar. Amy en Jayme uit de nationale selectie en Manon en Jeroen van de Badminton Academy zijn zeer talentvol en doen het zeer goed: een 1e plaats met 4 punten achterstand van de nummer 2. Dit ondanks het leed wat het team voor aanvang van de competitie moest verwerken: Pieter Jan Hoeve, een talent ook ingedeeld in team 13, kreeg te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en dus niet zou kunnen gaan deelnemen aan de competitie. Voor meer informatie hierover verwijs ik je naar andere berichten op de site. Petje af tot nu toe voor dit team, ga zo door!

Almere 14

Team 14 bestaat voor 80% uit spelers/speelsters afkomstig uit de jeugdcompetitie, en staat op een mooie 3e plaats. Het verschil met de nummer 1 is 5 punten, maarrrr… Team 14 heeft 2 (!) wedstrijden minder gespeeld dan de nummer 1 en 2 en het moet dan ook mogelijk zijn om meer dan 5 punten te pakken in 2 wedstrijden, gezien het resultaat van de voorgaande wedstrijden. Succes met het behalen van de 1e plaats!

Almere 15

Team 15 gaat erg goed deze competitie. Twee seizoenen terug speelde deze spelers/speelsters nog 4e klasse en ze komen nu erg goed mee in de 3e klasse. Een mooie 4e plek en een 3e plek is over een paar wedstrijden niet ondenkbaar. Dit zou een hele mooie prestatie zijn! Succes!

Almere 16

Ook team 16 heeft dit seizoen te maken met wat minder leuke berichten, zo is Sonja niet fit genoeg (lees: geblesseerd) om de single te spelen en heeft Renske te horen gekregen dat zij binnenkort geopereerd wordt. Ondanks deze tegenslagen staat dit (vorig jaar uit de 4e klasse gepromoveerde) team op een 6e plaats. Ze zijn wel gewaarschuwd, nummer 7 heeft net zoveel punten… Succes ook aan jullie!

Almere 17

Team 17 staat mooi in de middenmoot: op een 5de plaats en kans op degraderen is erg klein, gezien ze nu 6 punten los staan van de nummer 7. Een plaats in de top 3 lijkt ook niet mogelijk, maar stijgen naar de 4e plaats moet kunnen. Succes!

Almere 18

In het gezellige team 18 vinden we de twee oudste leden van de gezinnen Berkelmans en van Puffelen, aangevuld met de heer Blok, ik meen directeur van C&B Entertainment B.V. Ze staan op een mooie 4de plek met zowel 3 tegenstanders onder als boven zich. Een top 3 plaats zou mooi zijn, maar dat wordt hard vechten. Succes!

Almere 19

De spelers/speelsters uit team 19 zijn vorige seizoen knap 2e geworden. Nu staan ze wederom op de 2e plaats, maar wel 1 wedstrijd minder gespeeld dan de nummer 1. Het verschil is slechts 3 punten. Wel heeft team 19 reeds verloren met 5-3 van de nummer 1. Succes, ga ervoor!

Almere 20

Team 20 bevat nieuwe competitiespelers en het is niet raar dat zij nog moeten wennen. Ze staan weliswaar op een 6de plaats, maar het verschil met de nummer 1 is slechts 5 punten. Er is dus nog van alles mogelijk, alleen de nummer 7 schijnen ze definitief achter zich te hebben gelaten. Het nieuwe is er nu vanaf, gaan met die banaan! Succes!

Tot nu toe 16 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Aisha op 28-10-2008 om 13:10 uur

  Joeri en Suus, mijn complimenten voor dit mooie verslag!

 2. Pieterr op 28-10-2008 om 22:47 uur

  Goed verslag, GO TEAM 13 :+ (en de rest natuurlijk ook xD)

 3. cock op 29-10-2008 om 09:38 uur

  Leuk verslag, mijn complimenten.

  De heer Blok is echter directeur van K&B Entertainment B.V. (z'n salaris zit onder de Balkenende norm)

 4. Blokkie op 30-10-2008 om 15:38 uur

  dat wel maar ik heb een hele goede bonusregeling

 5. Suus M op 30-10-2008 om 16:13 uur

  Bonussen worden niet uitgekeerd over 2008 vanwege de dreigende recessie... Jammer joh... :-)

 6. cock op 31-10-2008 om 09:59 uur

  Je commissariaten (oa bij DV) leveren ook wel wat op, toch?

 7. DannyP op 31-10-2008 om 11:10 uur

  Moet die man niet gewoon eens gaan werken ipv op zijn krent te zitten en te wachten tot die bonussen binnenkomen?

  Toch?

 8. Miss Vino op 02-11-2008 om 16:41 uur

  TEAM 11,

  We staan momenteel op de eerste plek!!! :9

 9. mama mariska op 03-11-2008 om 12:33 uur

  Het moet niet gekker worden! Binnen de wedstrijdcommissie moeten we het maar even hebben over de prijzen voor de teams die kampioen worden :P

 10. Krijn op 03-11-2008 om 12:45 uur

  Een jaar lang gratis gebruik maken van de bar!

 11. mama mariska op 03-11-2008 om 12:52 uur

  Dat is een goed punt. Op zich verdien je dat ook wel als je eerste wordt.

 12. Krijn op 03-11-2008 om 12:59 uur

  Helemaal mee eens! :)

 13. DannyP op 03-11-2008 om 13:27 uur

  Wat is de tegenprestatie als je NU op de eerste plaats staat, maar dat uiteindelijk niet wordt?

 14. Krijn op 03-11-2008 om 13:30 uur

  Dat moet de wedstrijdcommissie maar even beslissen ;) Mijn voorstel: een jaar lang niet gratis gebruik maken van de bar!

 15. DannyP op 03-11-2008 om 13:31 uur

  Misschien weer een goed idee voor een sponsor:

  Elke team dat op de eerste plaats staat met de Kerst, krijgt een ZALM.

  Dit is een paar jaar geleden errrugggh goed bevallen ;-)

 16. Cindy op 03-11-2008 om 17:46 uur

  Derde plek over een paar wedstrijden niet ondenkbaar voor team 15? Ik hoop het niet eigenlijk, want we staan nu tweede!!!! :D

Reageer op dit bericht (“Tussenstand in de competitie na 4 speelweken ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)