Badminton Vereniging Almere

Van Zoelen Almere wint ook van Van Zundert Velo 3

Van Zoelen Almere, team 2, uitkomend in de eerste divisie afdeling 2, heeft voor de vierde achtereenvolgende maal gewonnen. Ditmaal werd er zaterdagmiddag 24 oktober 2008 met 5-3 gewonnen van Van Zundert Velo 3 uit Wateringen. Door de overwinning klimt Van Zoelen Almere naar de tweede plaats op de ranglijst maar we moeten daarbij wel aantekenen dat Van Zoelen Almere een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de concurrentie.

Ralp Starre en Dennis Steenland begonnen hun mannendubbel goed. De eerste game staken zij in de zak, maar de tweede was toch voor Van Zundert Velo. In de derde game waren de Almeerders weer bij de les en werd het eerste wedstrijdpunt gescoord door de winst in de derde game.
De vrouwendubbel werd verloren in drie games door Monique Slaman en Iris Putters.

Tim Vaessen won zijn mannensingle in twee games maar in de tweede werd het toch nog even spannend op 20-20. Maar Vaessen won uiteindelijk met 20-22. Ralph Starre won zijn mannensingle in twee games zeer ruim van zijn tegenstander waarbij de stand in de tweede game 4-21 was.
Iris Putters redde het niet in haar vrouwensingle en moest de partij in twee games aan haar opponent laten. Monique Slaman verloor haar vrouwensingle eveneens, weliswaar in drie games, maar dat bracht de tussenstand in de wedstrijd op 3-3.

Dennis Steenland en Iris Putters hadden in hun mix aanvankelijk last van een koude start en kwamen dan ook ruim achter in de eerste game. Toch knokten zij zich terug en wonnen alsnog de game met 19-21. Ook de tweede game was voor Van Zoelen Almere met 14-21.
Tim Vaessen en Monique Slaman waren vast van plan om de overwinning toch voor Van Zoelen Almere binnen te halen. Dat ging echter bepaald niet eenvoudig. De eerste game was voor Van Zundert Velo met 21-15. De tweede game liepen de Almeerders steeds achter de feiten aan, maar een goede inhaalrace bracht de spanning in de tweede game terug en Vaessen en Slaman wonnen alsnog met 23-25. In de beslissende derde game was de spanning te snijden; de strijd ging gelijk op. Wellicht hadden de Almeerders de zenuwen net iets beter in bedwang en wonnen met 22-24. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het evenzogoed andersom had kunnen zijn.

Een mooie overwinning derhalve voor Van Zoelen Almere dat pas op zondag 9 november 2008 thuis in Sportcomplex De Toekomstgroep opnieuw in het strijdperk treedt tegen de koploper en gedoodverfde titelkandidaat het Haarlemse BC Duinwijck 2.

Reageer op dit bericht (“Van Zoelen Almere wint ook van Van Zundert Velo 3 ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)