Badminton Vereniging Almere

Het kan...in Almere? Nee, in Ouderkerk!

Competitiespelen is leuk, zeker als je pas begint met badmintonnen. Maar juist als je nog niet zo heel lang speelt, valt het niet mee om een wedstrijd te winnen, al helemaal niet als je het helemaal zelf moet doen in een single. Op verzoek hier een persoonlijk blog (betreffende de wedstrijd BVA 15-Ouderkerk 1 van 2 nov) als aanmoediging voor andere ploeteraars zoals ik...

Cin is helemaal in hoerastemming!! I did it! Eindelijk!!! Het werd ook wel eens een keer tijd...
Eind november speel ik precies 3 jaar badminton. Dit is het derde seizoen dat ik competitie speel, na het eerste seizoen in de 4e klasse is dit het tweede seizoen in de 3e klasse. Hoewel mijn spel wel steeds vooruit ging, lukte het me tot mijn steeds grotere frustratie nooit om een single te winnen. Op één keer na, maar dat was een partij tegen een invalster die (zo zei ze) al een tijdlang niet meer gespeeld had, dus die winst had voor mij geen waarde. Maar, vandaag mag de vlag uit: Cindy heeft haar single gewonnen!! Helemaal blij...!

Half oktober genoten van mooie partijen in de Dutch Open, in ons Topsportcentrum in Almere. Passepartout gekocht, dus veel kunnen zien. En af kunnen kijken! Het viel me op dat er zelden meteen gescoord werd, vrijwel altijd werd er keurig een rally opgebouwd. Paar keer achterin, links, rechts, drop, weer naar achteren... Iets wat ik eigenlijk zelden deed en maar eens moest onthouden.

Mijn laatste gespeelde en uiteraard weer verloren single (ok, eigen schuld, met een onderdrukte migraine kun je ook niet sporten) was voor mij de grens. Ik had er geen plezier meer in. Er lag zo veel druk op om maar te winnen, ik wilde mezelf bewijzen, niet teleurstellen, me waar maken tegenover mijn teamgenoten, dat ik totaal verkrampt op de baan stond en geen bal lekker sloeg. Zo was het niet leuk meer, mijn lol was eraf en ik besloot dan ook te kappen met die singles. Kon het niet. Klaar.

Maar ja, na een paar dagen komt dan toch de vechtlust weer boven. Ipv single dubbel gaan spelen zou de druk alleen maar verplaatsen, daar had ik ook niets aan. Dus? Instelling veranderen. Loslaten. Niet meer gaan voor punten of winst, maar het totaal vergeten. Gewoon (met de DO in het achterhoofd) een rally proberen op te bouwen, een leuke partij neerzetten en lekker spelen. Zonder enige bijgedachte als 'verwachtingen', 'teleurstellen', winst, punten, of wat dan ook. Simpelweg plezier hebben en lekker sporten. Jammer dan als het uitloopt op verlies, dan toch lekker gespeeld.
Dit eens geprobeerd in een single tegen een recreant en tot mijn grote verrassing kon ik hem sturen, was ík degene die de partij regeerde. Maar dát was leuk?!! Gaf goede moed.

Met dezelfde instelling ging ik vanmorgen de baan op en mét resultaat! Eerste set keurig gewonnen. In de tweede set kwam toch weer dat puntenbesef boven en het 'misschien kan ik hem wel winnen'. Die set verloor ik dus ook prompt, waarmee mijn stelling bewezen is dat ik op die manier niet kan spelen. Relax, terug naar het andere spel, vergeet de punten! Derde set werd spannend. Wisselen met een 11-7 voorsprong, maar na een poosje stond het toch weer 12-12. Het ging hierna om en om.
Ik speelde tegen een dame die flink hard sloeg en niet van plan was om ook maar een duimbreed toe te geven. Een koker shuttles die van een rand viel met veel lawaai leidde mij af, maar ze was niet bereid een let te spelen. Scheids besliste gelukkig anders, hij had me zien kijken. Twijfel bij een uitbal van haar werd een let, waarop ze bij de eerstvolgende enigszins twijfelachtige bal van mij ook enthousiast "uit!" riep en de scheids ook daar genoodzaakt was een let te geven, want hij (en ik) was daar niet zo zeker van.
Het werd 19-17 voor haar. Teruggekomen tot 19-19. 20-20. En de rest was voor mij!!! Aan de andere kant van het net liep iemand stevig te balen met een vette hoofdletter B, maar ik straalde en was suuuuuperblij. De gewonnen mix daarna zorgde voor een extra glans. Dat er maar meer partijen als deze mogen volgen...

Tot nu toe 5 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Jolanda op 04-11-2008 om 12:37 uur

  Cindy, ik ben ONTZETTEND trots op je!
  GEFELICITEERD MEID! GA ZO DOOR!

 2. Henk Staats op 04-11-2008 om 12:52 uur

  Gefeliciteerd met je overwinning. Zo zie je maar het kan niet alleen in Almere, maar ook in Ouderkerk en volgens mij zal spoedig blijken dat het nog in veel meer plaatsen kan.

 3. Hans Oudijk op 04-11-2008 om 22:35 uur

  That's the spirit!

 4. Een fan op 05-11-2008 om 08:24 uur

  goed gedaan Cindy, en lekker door gaan nu :D

 5. Henk Mostert op 06-11-2008 om 21:59 uur

  Ook hier geldt weer. Oren hebben een probleem. Er zit iets tussen. Maar super dat je deze keer wel oorbeschermers droeg

Reageer op dit bericht (“Het kan...in Almere? Nee, in Ouderkerk! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)