Badminton Vereniging Almere

Dekker Packaging team 13 wederom succesvol

Zaterdagavond vertrokken wij vanuit een regenachtig Purmerend naar het net zo regenachtige Almere voor de “thuiswedstrijd” van Dekker Packaging team 13 tegen De Flinters 5 uit Grootebroek. Menig uitwedstrijd is voor ons vele kilometers dichterbij, maar goed, de auto zat vol, 1 speler en 4 supporters en de gebruikelijke doordeweekse spitsfile op de A1, bleek op deze zaterdag nog niet te zijn opgelost en zorgde voor een behoorlijke vertraging. Formeel iets te laat maar volgens mij toch op tijd, kwamen we bij de zaal en daar was het al een gezellige drukte.

Dekker Packaging team 13 heeft altijd veel supporters mee en ook deze keer was dat het geval. Ouders, ooms, tantes en zusjes en Pieter Jan, allemaal aanwezig om Amy, Jayme, Jeroen en Manon aan te moedigen. En dit team heeft zelfs een eigen coach in de persoon van Max Sibbald en gezien de prestaties tot op heden doet Max dat uitstekend. Wel merk ik bij de wedstrijden dat bij de oudere en ervaren teams in onze poule in deze klasse, de gevestigde orde zal ik maar zeggen, wat verward en licht geïrriteerd gereageerd wordt, als Max tijdens de wedstrijd bij 11 punten gaat coachen. Heel normaal naar onze mening, maar gezien de reactie van de tegenstanders toch vreemd op dit niveau. Wellicht moeten we ze in het vervolg maar vooraf even hierover informeren en ze duidelijk maken dat dit vandaag de dag gebruikelijk is bij badminton.
De voortekenen waren verder volgens mij gunstig, het regende buiten dus alle zegen kwam van boven werd mij vroeger wijsgemaakt en bovendien was Karin jarig, de jonge vrouw van Otto. Dat zou dus vast wel een extra portie geluk brengen, toch.

Enfin, dan de wedstrijd. Volgens het schema eerst de heren dubbel en Jayme en Jeroen moesten het opnemen tegen de gebroeders Giel en Luuk Zwaag. Hoewel je zou verwachten dat de gebroeders Zwaag goed op elkaar zouden zijn ingespeeld, bleek dat niet zo in de wedstrijd. Jayme en Jeroen wonnen eigenlijk vrij makkelijk met 11 tegenpunten in de eerste en 16 in de tweede set. Het dubbelspel van Jayme en Jeroen was in het begin van de competitie niet zo sterk, ze moesten even op gang komen zullen we maar zeggen. Gelukkig gaat dat steeds iets beter, ook mede dankzij de training van Rick Prins die daar extra aandacht aan geeft.

De damesdubbel werd ook vrij eenvoudig gewonnen. Amy en Manon speelden tegen Evelien Broersen en Saskia Vriend, maar de jonge dames van Dekker Packaging waren duidelijk sterker. Uitslag 21-8 en 21-11. We merken in deze competitie dat onze jonge dames over het algemeen vrij makkelijk hun wedstrijden winnen, terwijl de beide heren behoorlijk aan de bak moeten. Toch weten ook zij vaak hun wedstrijden te winnen, maar door onze dames hebben we meestal wel al een prettige voorsprong.

De singles werden allemaal vrij makkelijk gewonnen in twee sets. Jeroen als tweede heer met 21-10 en 21-11, Jayme als eerste heer met 21-12 en 21-15, Manon als tweede dame met 21-9 en 21-13 en tenslotte Amy als eerste dame met 21-13 en 21-5. Daarbij was Amy licht geblesseerd aan haar voet en zij verdient dus een extra pluim.

De gemengd dubbel partijen waren iets zwaarder, maar ook die werden in twee sets gewonnen. Manon en Jeroen (GD2) wonnen met 21-16 en 23-21 en die tweede set bracht nog even wat spanning.
Ook Jayme en Amy wonnen hun wedstrijd (GD1) met 21-19 en 21-10. De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen, dat hun spel niet goed was. Ze maakten veel onnodige fouten en speelden onvoldoende gecontroleerd en geconcentreerd, duidelijk onder hun niveau. Maar goed dat Chris (Vlaar) er niet was, want volgens mij had hij kromme tenen gekregen. Tenminste, ik heb hem niet gezien. We houden het maar op een dipje, dat mag nog op die leeftijd maar het moet volgende keer wel beter. Gelukkig maakten hun tegenstanders nog veel meer fouten, dus de schade was te overzien.

Uitslag dus 8 – 0 voor Dekker Packaging, BV Almere team 13. Al met al niet slecht en we verstevigen onze eerste plaats in de poule. Daarna met de hele kliek naar de kantine en gezellig natafelen met drankjes en teamschotels. Best leuk om zo je zaterdagavond door te brengen.

Team 13

Tot nu toe 11 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Paul en Aafke Tiebout op 04-11-2008 om 11:12 uur

  Rex,
  wat een leesbaar en onderhoudend verslag is het geworden! Leuk!

  En Piet: leuk dat je er was en even deel van het team kon zijn.

 2. otto op 04-11-2008 om 11:50 uur

  Heel goed en leuk geschreven Rex! Zo goed zelfs dat we (de Tiebouts, Sibbalds en van Stenussen) vinden dat je ook verslag zou moeten doen van alle resterende wedstrijden! Rex, de Razende Reporter van Team 13, zullen we maar zeggen :9

 3. DannyP op 04-11-2008 om 12:28 uur

  Nee Otto, dat is afschuiven en zo makkelijk komt U er niet van af. Volgende verslag is van u :)
  Hoewel is wel moeilijk wordt om deze verslaggeving te overtreffen!

 4. Henk Staats op 04-11-2008 om 12:50 uur

  Weer een prachtig resultaat van de youngsters van team 13 en werkelijk een prima leesbaar verslag!!
  Meer ouders zouden de wedstrijden van hun nazaten moeten verslaan op onze site, die we daarmee fors kunnen opleuken.

 5. Aisha op 04-11-2008 om 12:59 uur

  Haha, ik las dus: "... en bovendien was Karin jarig, de jongSTEe vrouw van Otto." :P

 6. otto op 04-11-2008 om 14:12 uur

  @Aisha: je weet dat er maar drie vrouwen in mijn leven zijn en Lisa is daarvan de jongste :o:
  @DannyP: Danny, je hebt gelijk. Na 4 verslagen van Paul & Aafke en 1 van Rex kan ik niet achterblijven. Ik zal mijn best doen om er in de traditie van mijn illustere voorgangers een onderhoudend en literair verantwoord stukje van te maken :7

 7. cock op 04-11-2008 om 17:33 uur

  Ik mis wel de statistieken :P

 8. otto op 04-11-2008 om 20:39 uur

  Statistieken laten we aan jou over Cock, dat is jouw specialiteit. Hoe is het trouwens met je vergelijkend warenonderzoek naar de kwaliteit van de koffie in de verschillende sportkantines??? :+

 9. Rex op 05-11-2008 om 08:52 uur

  Leuk, al die reacties. En Danny heeft helemaal geljk, daarbij kan Otto trouwens heel goed stukjes schrijven.
  Re: Cock, statistieken zijn best leuk, maar wij gaan voor een eenvoudige stijgende lijn.
  Re: Aisha, oh Aisha, hoe lees jij...

 10. Krijn op 05-11-2008 om 22:17 uur

  (Wat filmpjes en een foto toegevoegd)

 11. Pieter op 06-11-2008 om 19:45 uur

  Leuk verslag, prettig om te lezen, en ook de bijbehorende filmpjes en foto zijn aardig goe gelukt(met dank aan Jules, voor het trainingspak ;) ).
  Vond het erg gezellig, prima overwinning en zoals beloofd zal ik bij meer thuiswedstrijden aanwezig zijn (A).
  Zal m'n gezicht snel weer laten zien in de hal ..let; aangepast badminton toernooi zondag de 16e...

Reageer op dit bericht (“Dekker Packaging team 13 wederom succesvol ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)