Badminton Vereniging Almere

Kennedy Van der Laan Almere 9 behaalt belangrijke overwinning

Kennedy Van der Laan Almere 9 heeft zaterdag 22 november in sportcomplex De Toekomstgroep een belangrijke overwinning geboekt tegen het op de derde plaats staande Van Zijderveld 10. Voor dit weekend stond het Almere 9 slechts drie punten boven de rode streep.

In het mannendubbel moesten Johan Bakker en Stephan Melein het opnemen tegen de talenten Ruben Jongkind en Krishna Vyas. In alle competitiewedstrijden hebben Johan en Stephan een drie gamer gespeeld en ook nu weer werd het een drie gamer. De eerste werd overtuigend gewonnen met 21-14 de tweede onnodig verloren met 17-21 waarna de derde game met 21-16 werd binnen gehaald. In het vrouwendubbel speelde Conny Cashoek en Sanja Mesrits tegen Felicia Humphris en Amrita Vyas. Voor Sanja was het de eerste wedstrijd na enkele weken last gehad te hebben van een blessure. Beide games gingen nipt verloren met 18-21 17-21.

Johan mocht vervolgens het strijdtoneel betreden voor zijn enkel tegen Ruben. De gehele eerste game was Ruben sterker en die won dan ook met 21-16. Ook de tweede game ging voor Ruben in eerste instantie voorspoedig maar Johan perste een laatste wanhoopsoffensief uit een won met 23-21. In de derde game liet Ruben zien vandaag toch echt beter te zijn en won met 21-11. Het was nu de taak voor Sylvia Franken om de stand weer gelijk te trekken tegen Amrita. In de eerste game was Sylvia wat lui en Amrita maakte daar handig gebruik van 19-21. In de tweede game was Sylvia duidelijk warm gedraaid en won overtuigend met 21-12. De derde game ging ook naar Sylvia met 21-17 zodat de stand in de wedstrijd weer gelijk is.

Het was aan Chris van Dijk om tegen Krishna Almere 9 op een voorsprong te zetten. Chris is een echte loper en daar had Krishna het erg moeilijk mee. Chris dook en vloog en Krishna werd er steeds moedelozer van. In twee games trok Chris de wedstrijd naar zich toe 21-18 21-9. Conny speelde in haar vrouwenenkel tegen Felicia. In de eerste game nam Felicia een voorsprong van 19-14 welke Conny knap rechttrok naar 19-19. Felicia kwam daarna nog een paar keer (3 om precies te zijn) op game punt maar het was toch Conny die op haar eerste game punt de game met 24-22 won. In de tweede game was Conny warm en vooral scherper en won overtuigend met 21-8.

De gemengd dubbels zijn dit seizoen nog geen echt succes voor Kennedy Van der Laan Almere 9. In een poging het ‘lek’ boven te krijgen werden de gemengd dubbels omgegooid en zo stonden er twee koppels op de baan die nog nooit samen hadden gespeeld of getraind. In het eerste gemengd dubbel moesten Sylvia en Stephan het opnemen tegen Krishna en Amrita. Zonder echt overtuigend te spelen maar ook zonder een moment in gevaar te zijn geweest won Almere in twee games met 21-15 21-18. In het laatste gemengd dubbel moesten Sanja en Chris tegen Ruben en Felicia. Het begin zag er bij een stand van 11-10 voorsprong nog veelbelovend uit maar nadat de Van Zijdervelders het tempo opvoerde ging de wedstrijd toch overtuigend naar Van Zijderveld 14-21 9-21.

Met deze 5-3 overwinning heeft Kennedy Van de Laan de zesde plaats stevig in handen. De voorsprong op de rode streep bedraagt bij ingang van de return wedstrijden 8 punten.

Tot nu toe 1 reactie op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Henk Staats op 23-11-2008 om 10:48 uur

    Een knappe prestaties! Van harte gefeliciteerd en een lekker veilig gevoel.

Reageer op dit bericht (“Kennedy Van der Laan Almere 9 behaalt belangrijke overwinning ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)