Badminton Vereniging Almere

Ook Senioren BVA succesvol in Aalsmeer!

Tweeëndertig senioren groot was de afvaardiging van de Badmintonvereniging Almere aan de Regionale Seniorenkampioenschappen Noord-Holland te Aalsmeer. “Hé!”hoor ik u zeggen, “…waar heb ik dat eerder gelezen???”. Welnu, het verslag dat ondergetekende heeft geschreven over de Regionale Jeugdkampioenschappen dat in hetzelfde weekend én in dezelfde zaal werd gespeeld, begon met deze openingszin.

En het gevaar dat een amateursportverslaggever wacht als hem wordt gevraagd binnen één etmaal twee verslagen te schrijven van twee verschillende toernooien die ook nog eens gelijktijdig gespeeld worden, is dat de inspiratie een beetje opgedroogd raakt. Maar ja wat moet je als de hoofdtrainer geen tijd heeft ( “…ik ben te druk met het voorbereiden van de trainingen…”) en onze eigen badmintonnende webmaster blijkbaar twee dagen na dato nog steeds uitputtingsverschijnselen vertoont ( “…ik ben nog herstellende…”)?!? Overigens verbaast dat laatste me niet helemaal na de berespannende en o zo zware finale tegen BVA-er Herman Bertsch (uiteraard weer een driesetter)!

Maakt allemaal niks uit en we doen het graag, maar om het dit keer wat luchtiger te houden heb ik er voor gekozen om onze hoofdtrainer te interviewen in plaats van weer een standaardverslagje te schrijven. Ik trof Rick vlak voor de training op de Badminton Academy in Amstelveen.

Q: Mr. Prins, kunt u aangeven waarom u er bij de BVA-senioren zo op gehamerd heeft om toch vooral mee te doen aan deze Senioren Kampioenschappen?

A: “Na mijn aantreden als trainer hier bij de BVA kwam ik er al snel achter dat er niet echt een, wat ik noem, toernooicultuur leeft bij de gemiddelde BVA-er. Men is over het algemeen ambitieus genoeg maar is blijkbaar niet gewend om naast de reguliere competitie ook gewoon toernooien te spelen. Wat voor onze kleintjes geldt, geldt zeker ook voor de senioren: het spelen van toernooien is niet alleen leuk maar biedt je prima de gelegenheid om te kijken of al die trainingsuren zich ook laten vertalen in betere prestaties. Daarnaast vertegenwoordig je tijdens zo’n toernooi natuurlijk ook je eigen vereniging en dat zou op zich al een reden zijn om mee te doen”

Q: Bent u wat dat betreft tevreden met het aantal Almeerse deelnemers en vindt u dat er goed gepresteerd is?

A: “Ik ben zeker tevreden met de Almeerse deelname. Deze heeft zelfs mijn verwachtingen overtroffen. Wat me ook zeer heeft verheugd is dat we in alle categorieën waren vertegenwoordigd! Ik heb spelers en speelsters uit de eredivisie gezien tot en met derde klasse district. Natuurlijk had ik wat dat betreft nog meer deelnemers uit Almere willen zien (met name uit de landelijk spelende teams, maar ik ben er zeker van dat sporthal de Bloemhof tijdens de volgende editie nog meer geel gekleurd zal zijn dan hij het afgelopen weekend al was.
Voor wat betreft de prestaties kan ik alleen maar tevreden zijn. In de gauwigheid heb ik vijf eerste en acht tweede plaatsen geteld en dat is zeker niet slecht te noemen!”

Q: Zijn er nog spelers die zich wat u betreft op de een of andere manier hebben onderscheiden?

A: “Laat ik voorop stellen dat iedereen zijn best heeft gedaan maar persoonlijk heb ik bijvoorbeeld met veel plezier gekeken naar de verrichtingen van een Nikki van de Ven. Een jong meisje dat duidelijk met haar zenuwen kampte maar gewoon netjes en professioneel haar mixpartijen afwerkt in Klasse 1. Ook een Suzanne Paap laat gewoon zien dat ze uit het juiste hout gesneden is ook al verliest ze dan de enige partij die ze gespeeld heeft”

Q: Is het allemaal wel goed bij te houden als je zo van de ene baan naar de andere moet rennen om de ene na de partij te coachen?

A: “Dat is allemaal goed te doen. Je ziet natuurlijk vrij snel welke partij er echt coaching nodig heeft en welke redelijk onder controle is. Je blijft dus nooit echt een hele partij bij één baan staan. Wat dat betreft hebben we het bij de BVA toch goed voor elkaar: er liepen wel vier trainers/coaches rond, en niet alleen voor een paar uurtjes maar het hele weekend! Los daarvan moeten we de spelers toch ook leren dat ze op een gegeven moment zich zelf kunnen coachen. Daar zijn we vooral bij de kleintjes al druk mee bezig.”

Q: In andere regio’s worden de RJK’s en de RSK’s altijd in aparte weekenden gehouden. Zou u daar voor N-Holland een voorstander van zijn?

A: Ik denk zeker dat dat goed zou zijn. Zo kunnen dan bijvoorbeeld onze jeugdspelers die al in de seniorencompetitie spelen ook hun krachten meten met ‘echte’ senioren. Aan de andere kant kan ik me goed voorstellen dat zoiets wel weer een hoop extra geregel is en Ger Tabeling heeft wat dat betreft al genoeg aan zijn hoofd. Overigens Ger: ik zorg ervoor dat het toernooi volgend jaar echt helemaal geel gekleurd is!”

Aldus Rick Prins, hoofdtrainer van Badmintonvereniging Almere.
Voor alle einduitslagen en de door BVA behaalde finaleplaatsen verwijs ik u graag door naar www.toernooi.nl.

Tot nu toe 3 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

 1. Ernst op 19-11-2008 om 07:21 uur

  Leuke stuk broeder,overigens het stuk over de RJK was ook prettig om te lezen.
  Ga zo door, overigens vragen ze bij de Almare nog een sportverslaggever!!!!

 2. Henk Staats op 19-11-2008 om 12:08 uur

  Complimenten Otto!

 3. SuzanneP op 20-11-2008 om 13:43 uur

  Rick, dank je wel! hahaha... een toernooi spelen is toch ff wat anders dan competitie.. had een beetje last van stress..zullen het daar maar ophouden want aan mij steun en toeverlaat Krijn lag het zeker niet!!! :9~
  Maar was leuk om een keer mee te maken.. :)

Reageer op dit bericht (“Ook Senioren BVA succesvol in Aalsmeer! ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)