Badminton Vereniging Almere

Almere Jeugd speelt Carlton International Youth Tournament 2008 in Limburg

De aankomende drie dagen wordt er op vijf verschillende plaatsen in Limburg het internationaal befaamd jeugdtoernooi gespeeld dat ook nog eens deel uitmaakt van het Junior Master Circuit. Bijna 500 badmintontoppers uit binnen en buitenland nemen hieraan deel. Met deelnemers uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, Engeland, Duitsland, België en vele andere Europese landen behoort dit toernooi nog steeds tot de sterkst bezette jeugdtoernooien in Europa. Vorig jaar deed een kleine groepje uit de toenmalige RTC selectie mee in de categorie Onder15. Dit jaar is het toernooi verplicht gesteld voor de kinderen uit de nationale jeugdselectie en de Badminton Academy Amstelveen (BAA) maar ook een groot aantal Badmintonschool Almere (BSA) kinderen zal acte de présence geven.

Op 28 december wordt het individueel toernooi gespeeld. Die kinderen die er niet in slagen om de halve finales te halen kunnen op de 29e meedoen aan een apart dubbeltoernooi. Vorig jaar wist Amy van Stenus dit toernooi in de VD13 nog te winnen met dubbelpartner Cheryl Seinen. Tot slot vindt op 30 december het team toernooi plaats waarbij een groot aantal Almeerse kinderen is ingedeeld in teams met kinderen van andere Academies. De coaching voor onze kids is een samenwerking tussen de BSA en de BAA en zal gedaan worden door Emmy & Chris Vlaar en Max Sibbald. Rick Prins coacht de Nationale U17 kinderen.

De volgende kinderen uit Almere zullen deelnemen:

Onder 13:

Lisa van Stenus BSA
Natalya van der Laan BSA - BAA
Shermon Daal BSA
Koen Odijk BSA
Ruben Wijnands BSA
Quint Top BSA
Mark Verschoor BSA
Alex Vlaar BSA - BAA
Daan Kusters BSA - BAA

Onder 15:

Manon Sibbald BAA
Amy van Stenus BAA - Nationale U15
Jayme van Elten BAA - Nationale U15
Jeroen Tiebout BAA

Team Toernooi Onder 13:

Natalya van der Laan
Quinty Honing BAA
Alex Vlaar
Mark Verschoor

Team Toernooi Onder 15:

Tara Timmer BAA Manon Sibbald
Tess van den Bos BAA Amy van Stenus
Evelien Witte BA Den Haag Cheryl Seinen Nationale U15
Ewout Beuker BA Den Haag Jeroen Tiebout
Ruben Kweekel BA Den Haag Jayme van Elten

Reageer op dit bericht (“Almere Jeugd speelt Carlton International Youth Tournament 2008 in Limburg ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)