Badminton Vereniging Almere

Almere 7 pakt broodnodige punten

Op zondag 7 december mocht team 7 afreizen naar het verre (!) Huizen voor de uitwedstrijd tegen de plaatselijke badmintonclub. Het afreizen naar Huizen bleek moeilijker dan gedacht, want zelfs met navigatiesysteem nam Michael nog de verkeerde afslag! (Geeft niks hoor michael, je was er nog op tijd.) In de thuiswedstrijd werd het 1-7 voor het team van Huizen, dus dat het een lastige wedstrijd ging worden stond van te voren al vast. Om 14:00 uur begon de wedstrijd…

Michael en Jos begonnen met de herendubbel. De eerste set verliep vrijwel vlekkeloos en werd gewonnen met 14-21, de tweede set daarentegen was een stuk minder en werd ingeleverd met 21-12. De derde set moest dus uitsluitsel bieden. De set ging gelijk op tot de stand 18-18 waarna Michael en Jos allebei wat foutjes maakten en de set verloren met 21-18.

Toen was het de beurt aan Conny en Mara om de damesdubbel te spelen. Het was even wennen om met elkaar te spelen, aangezien Conny inviel in dit team en de eerste set werd dan ook verloren met 21-18. De tweede set zaten de dames beter in hun spel en wonnen dan ook met 18-21. Ook hier een derde set dus. Het was een spannende set om te zien, mooie subtiele netballen wisselden elkaar af met goede smashes, maar helaas werd het 21-18 voor de dames van Huizen. Tussenstand: 2-0

Vol goede moed begon Pascal aan zijn herenenkel 1. Pascal kwam goed uit de startblokken tegen deze lange tegenstander en liet hem alle hoeken van het veld zien. Dit had alleen niet het gewenste resultaat, want de tegenstander werd beter en beter naarmate de set vorderde en won met 21-16. De tweede set bleef Pascal haken in de startblokken en keek tegen een 11-2 achterstand aan. Pascal begon toen weer veel beter te spelen, maar had zijn inhaalrace net te laat ingezet en het werd 21-15 voor Huizen.

Invalster Sarina mocht het toen gaan proberen in de damesenkel 1. Tegen de fysiek sterke dame moest ze nog even in haar spel komen en ze verloor de eerste set met 21-12. De tweede en derde set was Sarina een stuk beter en de tegenstander kon het tempo niet meer bijbenen en het werd 15-21 en 17-21 voor Sarina. Het eerste punt was binnen en dit werd gevierd met een goed geplande wave van de Almeerse toeschouwers. Tussenstand: 3-1

Michael moest zijn herenenkel 2 spelen tegen een reus in hoogte en breedte. De smashes van deze heer kwamen zeer hard aan en in de eerste set had Michael daar geen antwoord op, 21-14 voor huizen. De heer van Huizen had veel kracht gestopt in de eerste set en daar maakte Michael gretig gebruik van, 11-21. In de derde set had de heer van Huizen weer wat kracht teruggevonden en met een aantal mooie drops besliste hij de wedstrijd, 21-15.

Conny speelde voor ons de damesenkel 2. Conny had weinig moeite met de tegenstander, die aan het einde van de eerste set behoorlijk op een tomaat begon te lijken, en won makkelijk met 12-21 en 15-21. Tussenstand: 4-2

Pascal en Sarina speelden het gemengd dubbel 1. Aangezien ik zelf speelde, heb ik deze wedstrijd niet gezien, maar het werd 21-15 21-15 voor Huizen.

Mara en Jos moesten aantreden voor het gemengd dubbel 2. Dit was de eerste keer dat Mara en Jos samen speelden en dat was soms wel te merken. De eerste set werd overigens wel gewonnen met 19-21. De tweede set was het voor Jos foutenfestijn en het werd 21-18 voor Huizen. De derde set herpakten Mara en Jos zich en met een eindsprint werd het 17-21 voor ons.

We mochten weer terug naar Almere met een 5-3 eindstand, wetende dat het ook zomaar andersom had kunnen zijn, en dat biedt perspectief voor de komende (beslissende) wedstrijden.

Tot nu toe 2 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

1. Aisha op 10-12-2008 om 14:09 uur

Heey Jos, leuk verslag. Hoewel we liever zelf op de baan staan, hebben Peter en ik ons als supporters weer prima vermaakt. Volgende keer hoop ik alleen toch wat vaker de wave in te kunnen zetten!

2. pascal op 10-12-2008 om 15:23 uur

jah idd...vaker de wave vindt ik een uitstekend idee...