Badminton Vereniging Almere

Dubbel feest voor Dekker Packaging Almere

Na het behaalde kampioenschap afgelopen zondag in Haarlem wachtte alweer de volgende tegenstander, BC Harpoen 1 uit de Rijp. De uitwedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar de 5-3 uitslag liet zien dat Harpoen een niet te onderschatten tegenstander is. Daar kwam nog bij dat er in de Rijp ook met twee sterke invallers werd gespeeld (Melissa Hondeman en Krijn ‘drie-setter’ Hoetmer) dus er was reden genoeg om ook deze wedstrijd serieus te benaderen.

Klokslag 09:00 waren Manon, Amy, Jayme en Jeroen fris van lijf en leden paraat om deze sterke tegenstander tegemoet te treden. Terwijl de youngsters aan hun warming up begonnen deed de vaste fanclub van team 13 zich tegoed aan de door Max en Cecile meegebrachte appelflappen: er was namelijk nog een feestje te vieren want Manon vierde haar veertiende verjaardag! Om 09:25 waren de meeste appelflappen en kopjes koffie al soldaat gemaakt en werd er reikhalzend uitgekeken naar de komst van de tegenstanders. Deze waren echter nog in geen velden en wegen te bekennen. Na een belrondje (Ger Tabeling, de competitieleiding van de BVA en van Harpoen) kregen we dan eindelijk een van de spelers van Harpoen te pakken. Het werd al snel duidelijk dat de begintijd van deze wedstrijd verkeerd in ons competitieboekje stond want volgens deze dame zou de wedstrijd pas om 13:30 moeten beginnen. Toch maar even kijken op de competitielauncher en inderdaad: de wedstrijd stond voor 13:30 gepland! Foutje in de voorbereiding dus!

Uiteindelijk kwam de tegenstander rond 13:00 (en dus stipt op tijd) binnen. De zaal was uiteraard open omdat er ook zondagmiddagbadminton was en we hadden dus de beschikking over meer dan voldoende banen (de opkomst bij het zondagmiddagbadminton viel namelijk weer vies tegen). De dubbels konden dus tegelijkertijd gespeeld worden. Jeroen en Jayme traden aan tegen de Harpoen heren. In de Rijp wist Jeroen tezamen met Krijn deze wedstrijd nog te winnen, zij het nipt in drie sets. Er was dus reden genoeg om de tegenstanders zeker niet te onderschatten, en dat deden J&J dus ook niet: met twee maal 21-14 werd er met geconcentreerd en slim spel de overwinning behaald. Op de andere baan waren ook Manon en Amy goed bezig tegen hun tegenstanders: ook zij speelden een degelijke wedstrijd die dan ook in 2 sets werd gewonnen. In de tweede herensingle mocht Jeroen het daarna opnemen tegen naamgenoot Jeroen Osendarp. Deze heer had in de heenwedstrijd nog een driesetter gespeeld tegen ‘good old’ Krijn maar onze Jeroen had daar weinig zin in: en dus werd er gewoon in twee sets gewonnen!

Ook Manon liet er in haar partij geen gras over heen groeien: de eerste set werd eenvoudig gewonnen met 21-10 en bij het begin van de tweede set gaf de tegenstandster op vanwege een opspelende knieblessure. Heel jammer want deze dame had tot vandaag al haar singles nog gewonnen dus op voorhand had het een heel spannende partij kunnen worden. Gelukkig kon zij later naar nog wel in de mix acte de présence geven.

Toen was het de beurt aan Jayme en Amy voor de eerste singles. Het moet gezegd: Jayme speelde supergeconcentreerd en met scherpe clears, keiharde smashes en met gekmakende schijnslagen speelde Jayme zijn tegenstander naar een 21-11/21-12 nederlaag.

Ook Amy kwam geen moment in gevaar in haar partij: 21-8 en 21-5 laten wat dat betreft aan duidelijkheid niets over. De eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat ook deze dame blijkbaar niet helemaal blessurevrij (schouder) richting Almere was gekomen.

Hoe het ook zij: met een zeer comfortabele 6-0 voorsprong werd er dus aan de mixen begonnen. Manon en Jeroen maakten het zichzelf onnodig moeilijk door na een simpel gewonnen eerste set (21-15), onnodig de tweede set weg te geven. De concentratie was even helemaal weg (13-21) waarna er dus een derde set moest worden gespeeld. Na enkele vermanende woorden van coach Max (en onder toeziend oog van assistent bondscoach Chris Vlaar), lieten Manon en Jeroen weer zien dat zij wel degelijk een wedstrijd netjes en professioneel kunnen uitspelen. Als de tegenstanders al illusies hadden op de partijwinst was deze na de 21-8 uitslag helemaal de bodem in geslagen.

Op de andere baan lieten Amy en Jayme ook weer zien dat hun mix echt met de wedstrijd sterker wordt. Met bijna volwassen te noemen spel werd hun partij met 21-13 en 21-15 gewonnen en was daarmee de einduitslag van 8-0 geenszins geflatteerd te noemen en met de jarige Manon als stralend middelpunt was het dus dubbel feest voor Dekker Packaging Almere Team 13!

Reageer op dit bericht (“Dubbel feest voor Dekker Packaging Almere ↑”)