Badminton Vereniging Almere

Dekker Almere en Smashing aan elkaar gewaagd

Alleen de eer stond zaterdagavond 24 januari 2009 op het spel in de wedstrijd van BC Smashing tegen Dekker Almere in de Smashinghal te Wijchen. En toch heeft het vele publiek zich bepaald niet verveeld, want er viel te genieten van mooie en spannende partijen. En met de opnamen die TV-Gelderland maakte, was het allemaal net echt.

De dames in het vrouwendubbel maakten er een spannende partij van. Yvonne Sie en Yvonne Hoogland streden tegen Brenda Beenhakker en Rachel Geertsen in vaak lange rally's om ieder punt en dat bracht succes in de eerste game, die de beide Yvonnes wonnen met 17-21. In de tweede game kwamen Beenhakker en Geertsen echter goed terug (21-12). In de derde game liepen Beenhakker en Geertsen aanvankelijk weg van het Dekker Almereduo, maar die knokten zich toch weer terug. Uiteindelijk was de winst met 21-17 toch voor Smashing.
Bij de heren was het zo mogelijk nog spannender. Erik Staats bleef aan de kant in het mannendubbel, want die had de laatste dagen wel heel vaak het kleinste kamertje in huis bezocht. Hij werd vervangen door Stephan Branderhorst die het nu samen met Jeroen van Moorst moest opnemen tegen Stephan van Houtem en Jurgen Wouters, een goed ingespeeld succesvol duo. Toch was de eerste game voor Branderhorst en Van Moorst met 15-21. In de tweede game verzuimden de Almeerders in feite door te drukken en stak Smashing de game in de zak (21-17). De derde game was uitermate spannend. De partijen hielden elkaar in evenwicht, maar Van Houtem en Wouters wonnen nipt met 21-19.

Robert Kwee had in de thuiswedstrijd vrij onverwacht verloren van Eli Mambwe en was uit op een revanche. Kwee was er klaar voor, maar in de eerste game na drie slagenwisselingen sloeg het noodlot toe voor Kwee. Hij liep een spierscheuring op in de kuit. Kwee probeerde het nog wel, maar hij kon beslist niet vooruit en moest opgeven.
Het leek er dus even niet goed uit te zien voor Dekker Almere. Na de eerste drie partijen keken de Almeerders al tegen een 3-0 achterstand aan.
Toen Stephan Branderhorst in zijn mannensingle in twee games vrij eenvoudig van Stephan van Houtem won (8-21 en 11-21) verzuchtten de Almeerse supporters dat in ieder geval de eer gered was. Maar het werd toch nog mooier voor Dekker Almere, want Patty Stolzenbach verkeerde na haar Zweedse uitstapje in een prima vorm. Brenda Beenhakker werd daar de dupe van. Stolzenbach ging furieus van start tegen Beenhakker en zij bouwde aanvankelijk een grote voorsprong op. Beenhakker kwam terug in de eerste game, maar net niet voldoende om Stolzenbach van de gamewinst af te houden (16-21). De tweede game ging gelijk op, maar met 21-18 was deze game toch voor Beenhakker. In de derde game nam Stolzenbach ruim afstand door deze te winnen met 11-21, hetgeen zonder meer een knappe overwinning genoemd mag worden.
Yvonne Hoogland kon het in de eerste game in haar vrouwensingle niet bolwerken tegen Ilse Bakker (21-13). In de tweede game ging het Hoogland aanzienlijk beter af en de speelsters deden niet veel voor elkaar onder in deze game. De gamewinst was met 21-17 voor Bakker, maar Hooghland verloor met ere.

Met een 2-4 achterstand begon Dekker Almere aan de beide mixen. Jeroen van Moorst en Patty Stolzenbach hadden in hun mix weinig moeite met Eli Mambwe en Ilse Bakker. Ontspannen spelend pakten de Dekker Almerespelers de eerste game met 9-21. De tweede game liet hetzelfde beeld zien. Wel liepen Stolzenbach en Van Moorst zichzelf eenmaal merkwaardig in de weg en belandden zij samen op de grond en op elkaar. Maar leuk was het wel en ook deze game was met 10-21 voor Dekker Almere.
Erik Staats en Yvonne Sie troffen Jurgen Wouters en Rachel Geersten als tegenstanders in hun mix. De jarige Staats had zichzelf een leuk verjaardagscadeau beloofd en wilde beslist winnen. In de eerste game gaven Staats en Sie een opgebouwde voorsprong niet meer uit handen, maar de game eindigde nog wel in een benauwde winst met 19-21. In de tweede game stelden Wouters en Geersten orde op zaken, want die was voor Smashing met 21-13. Staats en Sie gingen in de derde game voortvarend uit de startblokken, liepen weg van hun tegenstanders en hielden deze vervolgens op afstand getuige de winst met 14-21.

Met deze 4-4 kunnen Dekker Almere en Smashing leven. Voor Frans Rademaker was het de laatste competitiewedstrijd als coach van Smashing. Rademaker werd door Smashing in de bloemen gezet en ook Almere had een bos bloemen meegenomen voor de scheidende coach, die het er even moeilijk mee had. Referee Albert Valentijn en de scheidsen Huub Hendriks en Dijon van den Bogaert leverden goed werk af. Er werd door de spelers en speelsters wel eens wat geroepen, maar sport is emotie dus als dat niet meer zou kunnen, kunnen we beter gaan kijken naar groeiende grassprietjes, maar de referee en de scheidsen losten het allemaal prima op. Al met al een leuke afsluitende wedstrijd van de competitie 2008/2009 voor zowel Smashing als Dekker Almere met een volle bak aan toeschouwers. Jammer dat het nu al afgelopen is, maar volgend seizoen spelen de eredivisieteams 18 wedstrijden in plaats van 14.

VD Beenhakker+Geertsen - Hoogland+Sie 17-21 21-12 21-17 1-0
MD Van Houtem+Wouters - Branderhorst+Van Moorst 15-21 21-17 21-19 1-0
MD1 Mambwe - Kwee opg 1-0
MD2 Van Houtem - Branderhorst 08-21 11-21 0-1
VD1 Beenhakker - Stolzenbach 16-21 21-18 11-21 0-1
VD2 Bakker - Hoogland 21-13 21-17 1-0
GD1 Bakker+Mambwe - Stolzenbach+Van Moorst 09-21 10-21 0-1
GD2 Geertsen+Wouters - Sie+Staats 19-21 21-13 14-21 0-1

Tot nu toe 6 reacties op dit bericht. Reageer ook ↓.

  1. Cock van Anrooij op 25-01-2009 om 11:48 uur

    Beste Almeerders,
    Het was inderdaad een geweldige avond en daar hebben jullie volledig aan meegewerkt. Maar ik wil vooral Robert Kwee een spoedig herstel van zijn blessure wensen en hoop dat je weer spoedig aan de bak kunt.
    Oh ja, en ik wil de wedstrijden tegen Almere de sfeervolste van dit seizoen verklaren ! Eens ??

  2. Henk Staats op 25-01-2009 om 12:16 uur

    Ik ben het er mee eens, Cock.

  3. Henk Mostert op 25-01-2009 om 13:07 uur

    Ben ik het mee eens. De vaak kille, afstandelijke houding van de meeste teams in de Ere -divisie mis ik gelukkig bij Smashing. Sport verbroedert en schept geen afstanden. Maar een teamschotel moeten ze bij jullie in de kantine nog uitvinden

  4. Lida Staats op 25-01-2009 om 13:38 uur

    Gelukkig wist Ernst een oplossing voor het teamschotelprobleem :)

  5. Jos Wu op 25-01-2009 om 13:45 uur

    Mooi overzicht van de standen, Henk! Je krijgt het prima "in de vingers".
    Jammer dat Rene en ik niet mee konden: ;)5-3 winst
    Tot woensdag.
    Jos

  6. Cock van Anrooij op 05-02-2009 om 18:35 uur

    TV uitzending van Omroep Gelderland

    Op maandag 9 februari zal het TV programma “spelmakers” van Omroep Gelderland geheel zijn gewijd aan BC Smashing. Het programma duur 30 minuten.
    Voor deze uitzending zijn met name op 24 januari opnamen gemaakt. ( ook tijdens de wedstrijd Smashing - Almere )Het gaat hierbij niet alleen om een wedstrijdverslag, maar vooral ook over de mensen die deel uitmaken van de vereniging.

    De TV uitzending is op maandag 9 februari 2009 om 18:20 uur en niet alleen te volgen op de regionale televisiezender, maar ook op internet. De uitzending wordt die avond ieder uur herhaald. En ben je niet in staat om op 9 februari te kijken, dan kan het nog heel lang op “uitzending gemist” via internet. Het internet adres is : www.omroepgelderland.nl

    Vriendelijke groet,

    Cock van Anrooij

Reageer op dit bericht (“Dekker Almere en Smashing aan elkaar gewaagd ↑”)

(wordt niet getoond op de website)
(wordt aan uw naam gekoppeld)
(nee invullen)

Smilies

Richtlijnen voor reacties (uitgebreid)